Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-22-2010, 01:35 PM
Budo Budo is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17
Default Mac v.8.0?

Where the **** do I download the 7.4 upgrade to 8.0, so that I can install the 8.0.3 I just spent an age downloading!

Anyone know?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-22-2010, 01:59 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: Mac v.8.0?

If you downloaded the full version install of 8.0.3... you shouldn't need any previous version of PT. So to say, if you downloaded a file that is around 1GB in size (I don't know exactly how big it should be as I have no downloaded it myself yet), you should have the full installer. This means, you should uninstall your previous version, and install 8.0.3 by itself.

Even if you found the "upgrade" to 8, that should also be installed fresh. The biggest misconception about 8 seems to be that it is an "upgrade" from previous versions, while it is actually a full install of Pro Tools that should be installed from scratch.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #3  
Old 01-22-2010, 02:28 PM
Budo Budo is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17
Default Re: Mac v.8.0?

There were no problems 'upgrading' to 8.0 on my PC.

8.0.3 won't install without a previous version of 8.

8.0 and 8.0.1 is not compatible with Snow Leopard. I have a two day old Mac, so besides reverting to Leopard, what's the answer?

I'm downloading 8.0.1 to see if it works.

Digidesign are ultimately responsible for shipping 7.4 discs with Mbox 2's, but i think the retailer will be my first port of call if this doesn't work.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-22-2010, 04:57 PM
Budo Budo is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17
Default Re: Mac v.8.0?

This is BS!

£109.00 for a v8.0 disk. It'll be free, or they can have the ******* thing back!
Reply With Quote
  #5  
Old 01-22-2010, 07:19 PM
BlueThursday BlueThursday is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 241
Default Re: Mac v.8.0?

8.0 and 8.0.1 won't officially work in Snow Leopard but you can install them. Some have had moderate success using pre 8.0.3 versions with SL, other not so much.

If you download a file from your Digi account of around 4.5GB for 8.0.3 then you won't need any previous versions. If you need a previous version then that will need to be 8.0.1.
__________________
Mac Pro - 8 core 2.8 GHz - 6GB RAM - 10.5.8
Pro Tools LE 8.0 - MPT2 - 003R
Reply With Quote
  #6  
Old 01-22-2010, 07:33 PM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,667
Default Re: Mac v.8.0?

The Full installer is listed in the My Digi account to download. If You are already registered and have your update for 8, it should be there. Also when I bought my PT i got 7.4 but if you bought it after such and such a date when you register it is a free upgrade.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-23-2010, 01:40 AM
Budo Budo is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17
Default Re: Mac v.8.0?

The point is, I can't find the link for 8.0 anywhere.

I upgraded to 8.0 on my PC, but i can't find the Mac link. The only information is that I need to buy the DVD.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-23-2010, 02:37 AM
Avid's Avatar
Avid Avid is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 1998
Location: Worldwide
Posts: 9,537
Default Re: Mac v.8.0?

You can return to your Pro Tools 8 downloads at any time after activation by logging into your account:
http://account.avid.com

Click on "Your Products" in your account AFTER activation has been completed. Your downloads should be there if you have already used your activation code.

You can also find any unused activation codes in your account, such as the "Pro Tools 8 Third Party Content" by clicking on “Products Not Yet Downloaded”. This would be for any products not yet activated. An activation code can only be used one time, it cannot be reused.

I checked your account, and since you already activated your Pro Tools LE 8.0 Upgrade back in April, all of the downloads are there for Mac and Windows, including these when you click on the "Downloads" link underneath your listing for Pro Tools LE 8.0 Upgrade Amnesty:

Quote:
Pro Tools LE 8.0 Full Installer (Mac OS 10.5 for PowerPC & Intel) supports LE interfaces including original Mbox 4152.55 MB

Pro Tools LE 8.0.3 Full Installer (Mac OS 10.5/10.6 for Intel) does not support original Mbox or PowerPC 4793.4 MB

Pro Tools LE 8.0.3 Full Installer (Windows) does not support original Mbox 3414.5 MB

Pro Tools LE 8.0 Full Installer (Windows) supports LE interfaces including original Mbox 3327.81 MB
__________________
Administrator
Avid Pro Audio Community
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com