Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-17-2018, 08:49 AM
AntoninL AntoninL is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: France
Posts: 2
Default [Help needed] Using an Artist Mix & Mackie Control for FOH setup with a Fireface 802

Hi everyone,

I'm currently trying to see if it's possible to have a small live FOH setup with my RME Fireface 802, my Macbook and my Avid Artist Mix, using RME's TotalMix as a console, with its EQ and Dynamics, and with all the process done in the soundcard.

I've started before a similar post on RME's forum, here's the link :

https://www.forum.rme-audio.de/viewt...127624#p127624

For the moment, everything looks good, except that I can't find the button(s) I have to push on my Artist Mix to have the Mackie Control command "ARROW UP" or "ARROW DOWN" done, which would be very useful in RME's TotalMix FX...

Anyone knows how to achieve these commands ?
If not, is there another possibility ?
Something like a Mackie Control MIDI converter ?
I'm a bit lost...

Any help would be appreciated !
Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 01-17-2018, 08:09 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,489
Default Re: [Help needed] Using an Artist Mix & Mackie Control for FOH setup with a Fireface

Just my 2 cents....I'd be more interested in working within a PT session. Why? I get tighter integration with the Artist Mix and I would have access to lots of plugins that would work without latency(enough to bug anyone). Since you never actually roll transport, it should not be an issue staying at a small buffer(64?) Just tossing the idea out. I have not actually done this, but I have used an M-Audio Fast Track Pro into PT M-Powered and used it for reverbs and delay in a live setting(venue had an analog console and 1 crappy effect unit)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 01-22-2018, 09:03 AM
AntoninL AntoninL is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: France
Posts: 2
Default Re: [Help needed] Using an Artist Mix & Mackie Control for FOH setup with a Fireface

Thanks for your answer.

I have considered using PT as mixer, but as my laptop is an old Macbook Pro, I was looking for something more trustful...
I found a way to achieve what I was looking for, using MIDIPipe free-software.
On the link above to the RME Forum's topic, I tried to explain how I did.

I hope it could help someone :)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Artist Control initial setup challenge WilliebSR Artist Series 8 10-30-2014 08:23 AM
Talkback setup w/Artist Control and Apogee Ensemble dylannau Artist Series 8 10-02-2012 12:19 AM
Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control lberrios1962 Pro Tools 10 18 05-26-2012 12:51 AM
fireface 800 digi 002 setup raycan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 06-04-2008 09:28 PM
Digi 003/rme fireface 800/mackie onyx 800r johnnyz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-19-2007 10:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com