Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 08-09-2014, 03:30 AM
Ronnoco Ronnoco is offline
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Adelaide Australia
Posts: 10
Default Re: Pro Tools 9 and OSX Mavericks

Hello apollo116.

Given your post (in 2013) about running Protools 9 on your Mac Mini, I'm wondering if you know the answer to this:

I've recently (stupidly!) upgraded my iMac (desktop) to Maverick, so now my Protools 9 (& Mbox interface) will NOT work.

I also have a MacBook Air which I have NOT upgraded to Maverick, i.e. my MacBook Air is Mac OS X 10.7.5. Do you happen to know whether I'd be able run Protools 9 on the MacBook Air? Or is it just way too small? (I would, of course, make sure there was enough 'space' on it.)

Kind regards,
Ronnoco
__________________
Ronnoco
Reply With Quote
  #22  
Old 08-09-2014, 04:11 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,429
Default Re: Pro Tools 9 and OSX Mavericks

Quote:
Originally Posted by Ronnoco View Post
Hello apollo116.

Given your post (in 2013) about running Protools 9 on your Mac Mini, I'm wondering if you know the answer to this:

I've recently (stupidly!) upgraded my iMac (desktop) to Maverick, so now my Protools 9 (& Mbox interface) will NOT work.

I also have a MacBook Air which I have NOT upgraded to Maverick, i.e. my MacBook Air is Mac OS X 10.7.5. Do you happen to know whether I'd be able run Protools 9 on the MacBook Air? Or is it just way too small? (I would, of course, make sure there was enough 'space' on it.)

Kind regards,
Ronnoco
If you have the original disks that came with your iMac you should be able to backdate to whatever version of OSX you had on the machine. What version did you have on it before you made the update mistake?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #23  
Old 08-09-2014, 06:10 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,606
Default Re: Pro Tools 9 and OSX Mavericks

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
before you made the update mistake
Note for everyone needing to use PT, always Always ALWAYS read the compatibility documents and readme files before any update. Those will tell you whether you can or cannot update, or if you need to update whether you need to upgrade PT as well.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #24  
Old 08-09-2014, 08:54 AM
marty lester marty lester is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: austin, tx usa
Posts: 138
Default Re: Pro Tools 9 and OSX Mavericks

i am running PT9.0.6 on my newer Air 13" with no problems. i haven't tasked it too hard but i was amazed at how well it works. i am using the new Apollo Twin Solo.

oh, latest Mavericks OS.

fwiw,
m.
Reply With Quote
  #25  
Old 08-10-2014, 08:52 PM
Ronnoco Ronnoco is offline
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Adelaide Australia
Posts: 10
Default Re: Pro Tools 9 and OSX Mavericks

Thanks for replies.

My iMac was Mac OS X Snow Leopard (almost sure that's 10.6.8). If anyone's successfully downgraded (had no problems) please let me know.

[One computer whizz person has advised NOT downgrading (he said, "...there could be problems with computer down the track")...but I AM open to discovering other points of view. I'll also pursue Apple advice.]
__________________
Ronnoco
Reply With Quote
  #26  
Old 08-10-2014, 08:55 PM
Ronnoco Ronnoco is offline
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Adelaide Australia
Posts: 10
Default Re: Pro Tools 9 and OSX Mavericks

Ahh...just found where the quick / direct reply button is. So...thank you (also) Marty for that info (regarding running PT 9.0.6 on a MacAir).
__________________
Ronnoco
Reply With Quote
  #27  
Old 08-13-2014, 11:03 PM
Ronnoco Ronnoco is offline
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Adelaide Australia
Posts: 10
Default Re: Pro Tools 9 and OSX Mavericks

Mindful of all written in this thread:
I want to (at least) use just the MBox Pro (interface) which came with Protools 9, on my iMac Maverick 10.9.4 (as an interface for recording onto GarageBand).
Obviously, it also doesn't work (as is) with Maverick.
But, I've been advised (by the music store I purchased Protools 9 from) to download the latest MBox driver (from Avid) & then I should be able to use it (on the iMac Maverick, for use with GarageBand).
Does anyone here agree with that? If so, where would I find the driver update? The following link shows that the latest driver only works on Maverick up to 10.9.3:
http://avid.force.com/pkb/articles/d...ox-Pro-Drivers
__________________
Ronnoco
Reply With Quote
  #28  
Old 08-14-2014, 06:25 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Arrow Re: Pro Tools 9 and OSX Mavericks

Try that driver with v10.9.4 and see what happens. The dealer's logic is logical.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #29  
Old 08-30-2014, 10:01 PM
Ronnoco Ronnoco is offline
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Adelaide Australia
Posts: 10
Default Re: Pro Tools 9 and OSX Mavericks

Thanks Jonathon (Chief Technician).

Latest info, in case useful:
One of Apple's (face-to-face) 'Genius Bar' technicians has told me I can downgrade my iMac from Maverick back to 10.6.8. They will help do it in the Apple store (for free). And, if wanted, I can have two separate compartments on the computer, one running Maverick and the other running Snow Leopard(?) (10.6.8), which I could use just for Pro Tools (9.0.5).

First though, I'll update my Pro Tools to 9.0.6 on my iMac Maverick (as mentioned by someone in this thread) and see how that goes.
__________________
Ronnoco
Reply With Quote
  #30  
Old 08-30-2014, 11:08 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,606
Default Re: Pro Tools 9 and OSX Mavericks

They will probably clean-install snow leopard for you, but I guess you need to transfer your data manually. Have a backup before you let them do anything for it!
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10 for OS X Mavericks? datooch macOS 21 12-21-2017 12:54 PM
Pro Tools 10 for Mavericks is here!!! Touchwood Studios Pro Tools 10 9 03-15-2014 06:00 PM
Pro Tools 10 on Mavericks? Dopamine macOS 2 02-18-2014 08:21 PM
Pro Tools 11.0.3 / Mavericks David Whittaker Pro Tools 11 15 01-12-2014 06:48 AM
Please HELP pro tools 10 and OS X mavericks bigsmokeproductions Pro Tools 10 11 11-14-2013 10:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:29 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com