Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-16-2001, 11:34 AM
domsound domsound is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: LONDON UK
Posts: 74
Default USING MIDI FADERS TO CONTROL PRO TOOLS FADERS....

HI EVERYONE, QUESTION:

I have on my midi controller(An Emu launchpad) five midi faders which I would like to assign to whatever volume/pan control in pro tools that I feel like playing with at any given moment...

can anyone tell me what I need to reprogramme my midi controllers with the midi fader and switch data in the apendix a section of the pro tools midi controllers manual .

On my Emu launch pad I can assign controller/note numbers(it does sys ex dumps and recalls), is this enough to change my midi protocol? There are no switches for the values such as cc> 01h-07h,
Can I reprogramme these from the computer?

is it that simple? can I just programme the faders on my midi controller with the midi numbers of the controls in pro tools?

Any help, tips advice are greatly appreciated and will unleash a whole new way for me to work

Cheers
Dom
Reply With Quote
  #2  
Old 01-08-2004, 06:27 PM
bbuzzard bbuzzard is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Ashburn, VA
Posts: 63
Default Re: USING MIDI FADERS TO CONTROL PRO TOOLS FADERS.

old ass bump... I have the same controller and was wondering if anyone has the answer.
peace
__________________
peace
buzzard

________________________________________________
G4 1.2GHz, 1GB RAM, OSX 10.3.9 & 10.4.8
Reply With Quote
  #3  
Old 01-08-2004, 07:06 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: USING MIDI FADERS TO CONTROL PRO TOOLS FADERS.

Only the devices listed in the peripherals dialog are supported. You can't just use any controller.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can I use MIDI Kbd to control Faders Keith Matthews MIDI 0 01-02-2012 10:00 PM
How do I control the Faders w/ my MIDI Controller? Alexrkstr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-25-2006 03:10 PM
MIDI messages for remote control of faders/knobs Hi Stakes 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-30-2004 11:26 PM
MIDI control from 100mm automated faders ? georgia General Discussion 1 02-19-2003 11:45 AM
digi 001 tascam dm24 midi map to control faders jamarie MIDI 0 06-14-2002 04:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com