Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-13-2014, 04:42 PM
lukew92 lukew92 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: United Kingdom
Posts: 1
Default "Pro Tools is unable to communicate with HUI"

Hi

I've just got started with Pro Tools 11 and I'm trying to hook up my Akai MPK Mini to a session but I keep getting the "Pro Tools is unable to communicate with HUI" error every time I try and use it.

I've tried setting it up through the MIDI Studio and Peripherals settings but I'm still getting no luck, the same error occurs when I try and use MIDI from my Yamaha digital piano through my Saffire LE interface. Both work fine in all my other programs.

Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-15-2014, 01:53 PM
Splitman Splitman is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Barcelona, Spain
Posts: 1
Default Re: "Pro Tools is unable to communicate with HUI"

Hi Luke,
I have a Behringer BCF2000 controller. The computer is HP 64bit win8.1
This controller works well with Vegas and Sound Forge ( this means that the drivers are properly installed and the system recognizes pretty good). When I select on PT ( Configuration> PERIPHERAL > Controllers)
HUI > BFC2000 - (emulated), then.... same as you: A popup window saying that PT can not communicate with HUI.
If you have any solution , I'd appreciate your help.

My SANDRA REPORT
HP h9-1304es 103C_53316J G=D
Microsoft Windows 8.1 A Casa 6.03.9600 x64
Tarjeta principal : Pegatron 2AD5
BIOS del sistema : AMI (OEM) 8.17 02/06/2013
Memoria total : 16GB DIMM DDR3
Intel(R) Core(TM) i7-3770K CPU @ 3.50GHz (4C 8T 3.89GHz, 3.9GHz IMC, 4x 256kB L2, 8MB L3)
Conector/Ranura : FC LGA1155
HP Core (Ivy Bridge) DRAM Controller 100MHz, 2x 8GB DIMM DDR3 1.6GHz 128-bit
Módulo de memoria 4X : Micron 8JTF51264AZ-1G6E1 4GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (11-11-11-29 5-40-13-6)
NVIDIA GeForce GTX 680 (8CU 1536SP SM5.0 1GHz/1.2GHz, 512kB L2, 2GB 6GHz 256-bit, PCIe 3.00 x16)
SAMSUNG MZ7PC128HAFU-000H1 (128GB, SATA600, 2.5", SSD) : 119GB (C:) (D:)
Seagate ST2000DM001-1CH164 (2TB, SATA600, 3.5", 7200rpm) : 2TB
BD-RE BH40L (SATA150, BD-RE, DVD+-RW, CD-RW)
HP LaserJet 100 color MFP M175 PCL6 (600x600, Rendimiento de color)
Hewlett-Packard HP LJ100 M175 Scan (Digitalizador (Escáner), USB)
Gigabit Ethernet Qualcomm Atheros AR8161 PCI-E (NDIS 6.30) (Ethernet, 100Mbps)
__________________
Thanks
Splitman
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GETTING ERROR "Pro Tools cannot communicate with 003" WHAT IS GOING ON!?!?!? The Zone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 21 09-13-2010 03:04 AM
"unable to parse audio file" and "OSStatus Error -208" ! reichman Post - Surround - Video 2 03-22-2010 04:46 AM
01v96 "unable to communicate w/HUI" i7 alanbtaylor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 02-21-2010 02:55 PM
"Unable to Communicate" fix? Serge Perron ProControl, Control|24, Command|8 0 11-06-2009 03:16 PM
"ProTools is unable to communicate with Motormix" ISedlacek 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 05-05-2003 12:21 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com