Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 02-11-2019, 01:17 AM
PaulJD PaulJD is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oatley Australia
Posts: 2
Default New build. Stuttering video and error (AAE-9093)

Hi there,

I am a PC tech who was approached by a PT user (sound engineer/producer in the advertising/documentary field) to build a replacement for his working HP Z400 which was lagging during his bigger jobs.

After research, I built a PC which specifications are in my signature.

I applied the recommended optimisations here (I removed the http://avid. so it doesn't appear as a link):
force.com/pkb/articles/troubleshooting/Windows-10-Guide

When we load a small project with video (with the DNxHD codec) we get the following error after a few seconds:

Audio processing could not complete due to conflicts with other CPU tasks or a potential clocking issue.
Verify your sync cables or try changing the HW Buffer Size
(AAE-9093)

We went through every troubleshooting guide related to this error. They were mainly for Macs.

We removed the optimisations, one by one, and came across this thread:
(http://community).avid.com/forums/p/109264/633420.aspx

When we try the same project after removing the PT card, using the ASIO driver we get no error.

When we try the same project with the card in but video disabled we get no error.

We've tried all possible slot configurations and also swapped the new Graphics card with the old one from the Z400.

Alongside this error, my client uses mostly the H.264 codec and regardless of all and any of the above configurations the video is stuttery and unusable.
The old set up has no problem whatsoever with this codec.

I would really appreciate any suggestions because we're at a dead end and the next step is selling the PC or parts to cut our losses.

Thanks very much.

Paul
__________________
CPU Intel Xeon Silver 4114
Mobo Supermicro X11SPi-TF
RAM 3 x CorsairVengeanceLPX16GB(2x8GB)DDR4 2400
PSU Corsair TX550M 550W 80 Plus Gold
Case CoolerMaster MasterCase MC500M E-ATX Case
M.2 Samsung 970 Pro 512GB
SSD 2 x Samsung 860 Evo 1TB
Cooler Noctua NH-U12S DX-3647
Video MSI GeForce GTX 1050 Aero ITX 2G
OS Win 10 Pro
Sound Creative Sound Blaster Audigy FX 5.1 PCIe
PT Pro Tools HD Native (Purchased March 2017)
I/O HD I/O 8X8X8 JPN
Monitor Blackmagic - DeckLink Mini Monitor 4K
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video playback issues (stuttering) FJ92 Post - Surround - Video 0 07-20-2016 01:49 PM
Video stuttering/flashing... sparky3000 Post - Surround - Video 4 01-01-2014 04:49 AM
Quicktime Video Playback stuttering bug Mr.Ed Windows 9 08-30-2012 05:16 AM
PT 9.05 and Video>stuttering Video in Preroll peterle macOS 0 10-09-2011 03:04 AM
Dual 2.7 - stuttering video - ideas? gomi Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 09-27-2005 10:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com