Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-06-2010, 01:05 PM
donbenjy donbenjy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 25
Default Launch error log: MIDI server [328]

Hey, so I just rebooted my macbook pro and tried to launch PTLE 8.0.3 (SL 10.6.2) and it just bounced in the dock and then stopped responding. After a few restarts I tried repairing permissions, not something I normally try, but seeing as NOTHING had changed since I restarted (just the old kernel panic cos I hot plugged my mbox 2 mini) I thought I may as well try before looking at a reinstall.

This seemed to fix things, but I thought I might as well check out console.app to see if there were any errors at PT launch. Heres the section of system.log from when I launched it (line breaks added for clarity):

Code:
Jan  6 20:53:03 ben-frearsons-macbook-pro Pro Tools LE[322]: Can't open input server /Library/InputManagers/Ecamm
Jan  6 20:53:18 ben-frearsons-macbook-pro MIDIServer[328]: MIDIServer [328] starting; arch=x86_64
Jan  6 20:53:18 ben-frearsons-macbook-pro MIDIServer[328]: PlugIn DigidesignFireWireMIDI.plugin -- /Library/Audio/MIDI Drivers/ does not contain a supported architecture.
Jan  6 20:53:18 ben-frearsons-macbook-pro MIDIServer[328]: MIDIServer relaunching because a 32-bit driver was found
Jan  6 20:53:19 ben-frearsons-macbook-pro MIDIServer[328]: MIDIServer [328] starting; arch=i386
Jan  6 20:53:20 ben-frearsons-macbook-pro MIDIServer[328]: Cannot find factory 4547A8AA-9EF3-11D4-A9BD-000A27052861
Jan  6 20:53:30: --- last message repeated 20 times ---
Jan  6 20:53:30 ben-frearsons-macbook-pro /Applications/Digidesign/Pro Tools/Pro Tools LE.app/Contents/MacOS/Pro Tools LE[322]: ATS AutoActivation: Query timed out. (elapsed 5.0 seconds.  params: queryString = {com_apple_ats_name_fond=="Academy Engraved LET Plain:1.0"}, valueListAttrs = {<CFArray 0x1cac5ab0 [0xa0bf7ee0]>{type = immutable, count = 1, values = (\n	0 : <CFString 0xa09b22c8 [0xa0bf7ee0]>{contents = "kMDItemContentType"}\n)}}, sortingAttrs = {<CFArray 0x1cace0e0 [0xa0bf7ee0]>{type = immutable, count = 1, values = (\n	0 : <CFString 0xa09b23a8 [0xa0bf7ee0]>{contents = "kMDItemContentModificationDate"}\n)}}, scopeList = {<CFArray 0x1cac30e0 [0xa0bf7ee0]>{type = immutable, count = 1, values = (\n	0 : <CFString 0xa09b3a98 [0xa0bf7ee0]>{contents = "kMDQueryScopeComputer"}\n)}}.)

Jan  6 20:53:35 ben-frearsons-macbook-pro /Applications/Digidesign/Pro Tools/Pro Tools LE.app/Contents/MacOS/Pro Tools LE[322]: ATS AutoActivation: Query timed out. (elapsed 5.0 seconds.  params: queryString = {com_apple_ats_name_fond=="Al Bayan Plain"}, valueListAttrs = {<CFArray 0x1cac30e0 [0xa0bf7ee0]>{type = immutable, count = 1, values = (\n	0 : <CFString 0xa09b22c8 [0xa0bf7ee0]>{contents = "kMDItemContentType"}\n)}}, sortingAttrs = {<CFArray 0x1cace0e0 [0xa0bf7ee0]>{type = immutable, count = 1, values = (\n	0 : <CFString 0xa09b23a8 [0xa0bf7ee0]>{contents = "kMDItemContentModificationDate"}\n)}}, scopeList = {<CFArray 0x1cac5ab0 [0xa0bf7ee0]>{type = immutable, count = 1, values = (\n	0 : <CFString 0xa09b3a98 [0xa0bf7ee0]>{contents = "kMDQueryScopeComputer"}\n)}}.)

Jan  6 20:53:40 ben-frearsons-macbook-pro /Applications/Digidesign/Pro Tools/Pro Tools LE.app/Contents/MacOS/Pro Tools LE[322]: ATS AutoActivation: Query timed out. (elapsed 5.0 seconds.  params: queryString = {com_apple_ats_name_fond=="Arial Hebrew"}, valueListAttrs = {<CFArray 0x1cac5ab0 [0xa0bf7ee0]>{type = immutable, count = 1, values = (\n	0 : <CFString 0xa09b22c8 [0xa0bf7ee0]>{contents = "kMDItemContentType"}\n)}}, sortingAttrs = {<CFArray 0x1cace0e0 [0xa0bf7ee0]>{type = immutable, count = 1, values = (\n	0 : <CFString 0xa09b23a8 [0xa0bf7ee0]>{contents = "kMDItemContentModificationDate"}\n)}}, scopeList = {<CFArray 0x1cac30e0 [0xa0bf7ee0]>{type = immutable, count = 1, values = (\n	0 : <CFString 0xa09b3a98 [0xa0bf7ee0]>{contents = "kMDQueryScopeComputer"}\n)}}.)

Jan  6 20:53:40 ben-frearsons-macbook-pro /Applications/Digidesign/Pro Tools/Pro Tools LE.app/Contents/MacOS/Pro Tools LE[322]: ATS AutoActivation: encountered unknown Spotlight Error too many times.  Temporarily disbling AutoActivation feature...
Not sure about the ATS thing, but I was more interested in the line:

Code:
Jan  6 20:53:20 ben-frearsons-macbook-pro MIDIServer[328]: Cannot find factory 4547A8AA-9EF3-11D4-A9BD-000A27052861
Jan  6 20:53:30: --- last message repeated 20 times ---
clearly its looking for something, but (Google and) I have no idea what's missing. Anyone got any clues?

Also of note is that the MIDIServer appears to be running in 32-bit mode - I wonder if that has any effect?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2010, 06:59 AM
Arno Peeters's Avatar
Arno Peeters Arno Peeters is offline
Member
 
Join Date: Dec 1998
Location: Utrecht, The Netherlands
Posts: 1,105
Default Re: Launch error log: MIDI server [328]

Quote:
MIDIServer[1904] PlugIn DigidesignFireWireMIDI.plugin
/Library/Audio/MIDI Drivers/ does not contain a supported architecture.
I'm seeing this too (MacPro, SnowLeopard and 8.0.3. + CMP toolkit)
Any harm in this?
__________________
Arno Peeters
Tape TV Productions
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2010, 09:49 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,752
Default Re: Launch error log: MIDI server [328]

This is an issue we're working on. If you're using an Mbox 2 series device, remove the Digidesign MIDI driver plugin from MacHD>Library>Audio>MIDI Drivers, then restart.

If you're using a 002 or 003, you need that driver to be able to use the MIDI ports on those devices. If you aren't using them, remove that driver. If you DO need them to work, go to the General Troubleshooting thread and do the troubleshooting steps for MIDI issues - you'll still get the bouncing MIDI server folder, but it should disappear after a few minutes and allow you to run Pro Tools as normal.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #4  
Old 02-08-2010, 11:28 AM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,815
Default Re: Launch error log: MIDI server [328]

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
This is an issue we're working on. If you're using an Mbox 2 series device, remove the Digidesign MIDI driver plugin from MacHD>Library>Audio>MIDI Drivers, then restart.

If you're using a 002 or 003, you need that driver to be able to use the MIDI ports on those devices. If you aren't using them, remove that driver. If you DO need them to work, go to the General Troubleshooting thread and do the troubleshooting steps for MIDI issues - you'll still get the bouncing MIDI server folder, but it should disappear after a few minutes and allow you to run Pro Tools as normal.
We should make this a sticky thread until it is resolved as there are many posts about this in this forum.
__________________
Obsidian Dragon
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro14,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.1 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
MacOS 10.15.6 running Protools 2020.5.0
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error: The MIDI Server can't be opened. The Drummer Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 02-26-2011 02:01 AM
LE 8 - Unable To Launch Midi Server alfieboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 06-02-2010 04:17 PM
Error: "unable to launch midi server"???? Bambison Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-21-2007 06:01 PM
ProTools 7.3 + Midi Server won't launch. Registered 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-19-2007 01:46 AM
"Unable to launch midi server" grrrrr Royalston 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 11-29-2006 01:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:26 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com