Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #51  
Old 10-27-2019, 12:32 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,105
Default Re: How to go from Apple TV digital out to MTRX?

Quote:
Originally Posted by SomeOtherGuy View Post
That's interesting, thx. I'm going to experiment with switch instead of sum with the Neutrik to see what that may do, if anything. But then I can't keep the system in switch mode permanently...
Why not? As long as you are using Pro Tools at separate times from the TV (no session open) it doesn't matter. If you want both concurrently, you need SRC to deal with non-synchronizable sources.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #52  
Old 10-27-2019, 07:08 AM
paulo m's Avatar
paulo m paulo m is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 313
Default Re: How to go from Apple TV digital out to MTRX?

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
The MTRX never runs on any clock but its own internal. What it does do is reference external clocks. There is a difference. It buffers the incoming clock to find the sample rate and then matches it internally.

(I use an RME ADI-192. Optical in (2 channel), AES out, clocks to MTRX (master), with SRC turned on in the ADI-192. That way I can sum sources. Prior to having SRC in the chain, I used an optical to spdif coax converter with a Neutrik 75ohm to 110ohm impedance converter to hook to an AES input but then sources need to be set to switch and not sum in DADman. I also have a Dolby DP564 for multichannel decoding which can take an optical bitstream source and reference/lock to an external wordclock (MTRX as master) and output multichannel AES which feeds into the MTRX as a source.)
Can you explain the relationship between Switch and Sum on the MTRX Sources and sampling rate? Even if you have the MTRX sync setting "Adapt to" set to AES input, switching sources won´t change this setting I guess, but I might be wrong.

I understand Switch or Sum modes as a way to enable one and cut all other sources (Switch) or being able to monitor the sum of various sources at the same time (Sum). If sources have different inputs and those inputs when digital have different sampling rates, how can in Switch mode change the "Adapt to" parameter to change say, from Protools to AES in the case of the OP example just when selecting it´s corresponding sources?

I think that one viable option(as the OP only wants the Apple TV out for leisure) is to save two dms files, one set with the MTRX set to adapt to AES and the other to whatever clock/FS the user wants. By recalling one or the other, will switch the sync settings accordingly. Monitor profile settings file remains the same with either loaded dms file.
__________________
Regards,

Paulo M
Reply With Quote
  #53  
Old 10-28-2019, 07:26 PM
SomeOtherGuy SomeOtherGuy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Los Angeles
Posts: 284
Default Re: How to go from Apple TV digital out to MTRX?

Aha! So BScout, you are right. Putting it in Switch mode with the Neutrik worked, no dropouts. So that was the issue, and Paulo, your advice was spot-on. Thanks!
__________________
Pro Tools Ultimate 2019.6, Avid MTRX, MOM, Mac Pro 3.5 Ghz 6-Core (2014) 64 GB RAM, Mac OS Mojave, Samsung T5 SSDs
Reply With Quote
  #54  
Old 10-29-2019, 05:56 AM
paulo m's Avatar
paulo m paulo m is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 313
Default Re: How to go from Apple TV digital out to MTRX?

Quote:
Originally Posted by SomeOtherGuy View Post
Aha! So BScout, you are right. Putting it in Switch mode with the Neutrik worked, no dropouts. So that was the issue, and Paulo, your advice was spot-on. Thanks!
Glad it worked
__________________
Regards,

Paulo M
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD I/O with MTRX Artis Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 10 07-04-2019 11:01 AM
MTRX and S6 quadraphonics Avid S6 18 08-21-2018 07:12 PM
MTRX Box JSR Avid S6 4 11-01-2017 01:46 PM
MTRX antonis Post - Surround - Video 2 10-26-2016 01:31 AM
Anyone been able to get 2 Apple digital monitors working? EthanMorse Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 11-06-2001 11:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com