Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-16-2014, 12:54 PM
xq3js xq3js is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 31
Default Have the white noise blast solved in PT11?

Hi
I'm on HD Native/PT10.3.8/Mac10.7.4
I have question to PT11 owners.
Have the white noise blast problem gone in 11?
I've been frequently annoyed by the blasts in 10.
Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-17-2014, 11:14 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,697
Default Re: Have the white noise blast solved in PT11?

Haven't heard any blast since PT9 here.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 04-17-2014, 12:07 PM
justus1900 justus1900 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Montgomery, IL
Posts: 758
Default Re: Have the white noise blast solved in PT11?

I have not heard a White Noise blast since Pro Tools 8.0.4 M-Powered.
__________________
Producer/Engineer/Musician
RIAA Platinum Sales Award: Lisa Stansfield "Affection"

Main:
Model: Dell Precision T1500 Minitower
OS: Windows 10 Pro 64 Bit SP1
CPU: Intel® Core™ i7-860 (2.8GHz,8MB)
Memory: 32GB (4 X 8GB)
SanDisk 480GB SSD
AVID: Digidesign Digi 003 Console
Pro Tools 2018.10

Portable:
Model: Acer Aspire E5-575
OS: Windows 10 Home 64 Bit SP1
CPU: Intel® Core™ i5-6200U
Memory: 12GB
SanDisk 256GB SSD
AVID: Fast Track C400
Pro Tools 12.5.0
Reply With Quote
  #4  
Old 04-18-2014, 11:19 AM
xq3js xq3js is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 31
Default Re: Have the white noise blast solved in PT11?

Maybe I should have posted on the PT11 forum..
Any HDX users experienced the blast lately?

I would buy HDX and 11 just for the sake of no-more-blast. That thing really kills you and your client.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-22-2014, 04:04 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,370
Default Re: Have the white noise blast solved in PT11?

Quote:
Originally Posted by xq3js View Post
Hi
I'm on HD Native/PT10.3.8/Mac10.7.4
I have question to PT11 owners.
Have the white noise blast problem gone in 11?
I've been frequently annoyed by the blasts in 10.
Thanks!
As I remember that bug was fixed a long time ago even under 10. Can't remember at which version they fixed it but it was during our mix of Cloud Atlas which ended late summer 2012.
Are you still seeing it under 10.3.8? I haven't since then and I think it was about HDX in combination with MADI-Interfaces.

Maybe two different things?
__________________
PTHDn 2019.6 (OSX10.14.4), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM

Last edited by Frank Kruse; 04-22-2014 at 05:27 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-25-2014, 09:36 AM
sound_music sound_music is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 140
Default Re: Have the white noise blast solved in PT11?

never had a white noise blast on either my TDM or HDX rigs from PT 6x to 10x... maybe a converter problem?
Reply With Quote
  #7  
Old 04-25-2014, 11:50 AM
feliponk's Avatar
feliponk feliponk is offline
Moderator
 
Join Date: Nov 2002
Location: Miami, FL, USA
Posts: 1,196
Default Re: Have the white noise blast solved in PT11?

Never heard a blast, using HD Native w/10.3.7
__________________
Felipe Gonzalez A.
Avid ACSR Elite
Dante Certified
http://felipousismix.wix.com/felipousismix

Custom Mac Pro OSX Sierra | Windows 10 Pro 64 | ProTools HD 2019 | Pyramix XI | Merging HAPI ADA8 | MBox 3 | UAD Quad PCIe | Avid Artist Mix | Kali LP-6 | Presonus Temblor 10 | Universal Audio, Slate Digital, McDSP, Fabfilter, Plugin Alliance among other plugins
Reply With Quote
  #8  
Old 04-25-2014, 04:05 PM
xq3js xq3js is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 31
Default Re: Have the white noise blast solved in PT11?

Thanks everyone for the info.
I'm still using the old AutoTune 5 on inserts, quite a lot in one session, which seems to be the suspect for the blast.
A few days ago I bought AutoTune Live (AAX) and replaced all the AT5 with AT Live. Now I didn't hear a single blast today during a 12-hour vocal recording session. But now I get this audio hiccups (stuttering audio during playback) happening more frequent than the blasts...
Reply With Quote
  #9  
Old 04-25-2014, 06:12 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,891
Default Re: Have the white noise blast solved in PT11?

Long time HDX user here. No white noise blasts.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #10  
Old 04-26-2014, 12:59 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,370
Default Re: Have the white noise blast solved in PT11?

Quote:
Originally Posted by sound_music View Post
never had a white noise blast on either my TDM or HDX rigs from PT 6x to 10x... maybe a converter problem?
The issue was only affecting HDX rigs using MADI interfaces back then.
__________________
PTHDn 2019.6 (OSX10.14.4), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
White noise blast Curt Mitchell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 04-29-2010 06:13 AM
White noise blast from MBox2 MGH 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-17-2008 04:09 PM
Blast of white noise at end of bounced file qbert1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 03-31-2004 02:20 PM
loud blast of white noise? djdredd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 06-19-2003 08:48 AM
blast of white noise at end of 'bounce-to-disk' track Mike F 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 05-31-2002 07:21 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com