Avid Scorch

Avid Scorch (iOS) Forum


Scorch Forum Home Page

Forum Terms of Use

Scorch for iPad Support FAQ

Avid Scorch


Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > Avid Scorch (iOS) Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-15-2011, 04:37 AM
ARTM ARTM is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Switzerland
Posts: 4
Default Problem with playback

1. I upload charts into the iPad using iTunes.
2. They are drumset exercises, there's two instruments: the main drumset and another one which is hidden and only has count-ins and some alternate notes for dynamic changes.
I can play the charts, theres no problem.
3. Then in the following days, they start to not play as they should, that is only the hidden instrument will play. Pretty annoying, and I can't figure why.
I use Sib 7 and the last version of Scorch. I'd have to double-check, but I think it also happens if I save the file in Sib 6 format.
Any advice ?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-19-2011, 04:38 AM
ARTM ARTM is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Switzerland
Posts: 4
Default Re: Problem with playback

Well... No reaction from Avid people...

I have loaded my charts into the iPad again, but this time in Sib6 format. Two days after, they still play fine.
So I guess Avid Scorch is not fully compatible with Sib7.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-20-2011, 06:59 AM
Joe Pearson's Avatar
Joe Pearson Joe Pearson is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jul 2011
Location: Leeds
Posts: 98
Default Re: Problem with playback

Hello ARTM,

Apologies for the delay in my response. In theory, Scorch shouldn't treat Sibelius 7 and Sibelius 6 files any differently. It's true that Scorch doesn't support all of Sibelius 7's advanced formatting features (mainly pertaining to text) but I don't believe this should affect playback. We're planning to improve compatibility even further in a future update to Scorch.

I would be interested to have a go with the scores that you're working with to see if I can work out why the problem is arising - perhaps then I will be offer a better fix than simply exporting in Sibelius 6 format. I will contact you directly via our internal support system to arrange this.

Best wishes,

Joe Pearson
Reply With Quote
  #4  
Old 09-20-2011, 05:29 PM
ARTM ARTM is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Switzerland
Posts: 4
Default Re: Problem with playback

Thanks Joe,

You're right, it also happens with Sib6 files. The problem occurred today again. A file (sib6) that was playing fine this afternoon isn't playing ok tonight...
I'm wondering if the file itself is modified by Scorch, but what's strange is that every time a file isn't playing right anymore it happens that the Transpose button is on, although I never touched it, but no transposition has been made as it seems, and if I click to reset the default values nothing changes anyway.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-30-2011, 07:12 AM
Joe Pearson's Avatar
Joe Pearson Joe Pearson is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jul 2011
Location: Leeds
Posts: 98
Default Re: Problem with playback

Hi ARTM,

I've replied to you directly via our support centre thread, but just so you know, I've been unable to reproduce this issue yet - although, it sounds like the problem occurs after some period of time, so I'll keep trying and let you know if it does happen.

In the mean time, I've asked some of my colleagues to open your score in Scorch and see if we can break it.

Make sure that you don't have the mute switch activated (on the side of your iPad) and the volume turned fully up. I know this is obvious, but I thought it would be worth mentioning just in case!

I've also found that it is possible to transpose the drum kit instrument by interval - this isn't right, so I'm following this up with our development team. It is possible that the problem you're experiencing and the issue I just mentioned are linked, so perhaps this will lead to a fix.

Best wishes,

Joe
Reply With Quote
  #6  
Old 09-30-2011, 07:13 AM
Joe Pearson's Avatar
Joe Pearson Joe Pearson is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jul 2011
Location: Leeds
Posts: 98
Default Re: Problem with playback

Hi ARTM,

I've replied to you directly via our support centre thread, but just so you know, I've been unable to reproduce this issue yet - although, it sounds like the problem occurs after some period of time, so I'll keep trying and let you know if it does happen.

In the mean time, I've asked some of my colleagues to open your score in Scorch and see if we can break it.

Make sure that you don't have the mute switch activated (on the side of your iPad) and the volume turned fully up. I know this is obvious, but I thought it would be worth mentioning just in case!

I've also found that it is possible to transpose the drum kit instrument by interval - this isn't right, so I'm following this up with our development team. It is possible that the problem you're experiencing and the issue I just mentioned are linked, so perhaps this will lead to a fix.

Best wishes,

Joe
Reply With Quote
  #7  
Old 09-30-2011, 08:17 AM
Joe Pearson's Avatar
Joe Pearson Joe Pearson is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jul 2011
Location: Leeds
Posts: 98
Default Re: Problem with playback

Hi ARTM,

Further to my previous message, it seems that the transposing bug that I mentioned in my previous post is due to be fixed in an upcoming release of Scorch.

I'll still keep trying to reproduce the playback issue.

Best wishes,

Joe
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playback Problem: Overpowering Static Noise: Pro Tools can not get playback fast enou JLue Pro Tools 9 1 08-04-2011 08:59 AM
Playback problem denouement 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-08-2008 08:18 AM
Newby MIDI playback problem - no audio during playback ericbpawsinc MIDI 2 03-12-2008 09:05 PM
Audio playback problem still a problem... junior phoenix 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-22-2004 09:22 AM
Playback problem... Minathreats021 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-02-2001 11:50 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com