Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 09-13-2018, 11:15 AM
zoing123 zoing123 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Big Apple
Posts: 87
Default Re: PT12 Play Start/Stop Lag

It happens that you can test the start time of PT with video by enabling Apple 1 (Transport).THEN hit Shft/Ctl/Opt/Apple/ click the stop button on the window. The transport window widens so you can see the actual start times. I was getting .7 with Black Magic. I take out black magic the start time is.21 I am using key every frame so PT is free to start. Has anyone tested PT with video using the AVID PCIE and MOJO DX?
__________________
Dick Maitland C.A.S.
Reply With Quote
  #22  
Old 09-13-2018, 04:53 PM
Ray JB Ray JB is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New Zealand
Posts: 527
Default Re: PT12 Play Start/Stop Lag

0.41 secs with Mojo DX and PCie card genlocked

0.25 secs with video hardware disabled

Dick you are talking about the Play Start figure yes?
Reply With Quote
  #23  
Old 09-20-2018, 01:03 PM
zoing123 zoing123 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Big Apple
Posts: 87
Default Re: PT12 Play Start/Stop Lag

Yes. Am installing MojoDX to test. Will attach results.
__________________
Dick Maitland C.A.S.
Reply With Quote
  #24  
Old 06-08-2019, 05:56 PM
cleaves05 cleaves05 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: Southfield,MI
Posts: 5
Default Re: PT12 Play Start/Stop Lag

Hey everybody. So I had the same issue with PT12.7, on a Mac Mini, I'll update the post with system specifics later...

I encountered the problem, after I switched from a condenser microphone that came in a bundle with Scarlett 2i2 audio interface, to a cheap karaoke machine mic, which I think is a dynamic microphone.

I captured a few takes with it, stored them into a track Playlist that sits above my recording track.

After a few takes, the issue began. I was like "oh no!".

I read into this thread, checked settings and all.

What I figured out, was when I closed my Playlist with the newly recorded tracks, the lag stopped.

The mic I was using didn't have the extra band around the input (maybe a ground band on the coaxial input.

Also, I deleted any unused tracks I had sitting around.

I know, not a heavy technical solution, but it may help disabling any active and visible tracks that are not in use.

Hope it helps.
Reply With Quote
  #25  
Old 07-21-2019, 12:32 PM
zoing123 zoing123 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Big Apple
Posts: 87
Default Re: PT12 Play Start/Stop Lag

Gentlemen. The issue seems to be the video engine. It seems They never updated it. The start stop lag can be measured . With a session open with video in the session. Use Pulldown menu to put transport on the desktop. Then hold shift/ctl/opt/cmd and click the stop button. A panel will appear and when you hit platy it will measure the start time. .55 is what I get. Using nitrisdx.
Spent 3 mos trying to resolve this. No help yet.
__________________
Dick Maitland C.A.S.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT12.6 won't play sessions. They load ok, but when I press play nothing happens senghor Pro Tools 12 1 12-30-2016 07:43 PM
Sends stop working if I press stop/play too fast.. 12.4 thierryhenry Pro Tools 12 0 12-21-2016 03:26 PM
Notation view edit while in play cause play to stop working. soybalm Pro Tools 10 1 04-18-2013 11:11 AM
When press play the stop key lite and play key blinking Sam Yin Tips & Tricks 6 12-05-2009 08:26 PM
Remote for PTLE to start/stop play/rec etc Gr0und_Zer0 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 05-19-2003 07:17 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com