Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-01-2016, 04:12 PM
fecharret fecharret is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Brazil
Posts: 7
Default HD Driver 12.6.1 not working on OSX 10.9.5

I just try to run the new HD Driver 12.6.1 on my Mac Pro OSX 10.9.5 and nothing works.. Didn't show on my Audio Midi Setup my Avid I/O.

HD Native Avid I/O 16x16
Reply With Quote
  #2  
Old 12-01-2016, 04:28 PM
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,819
Default Re: HD Driver 12.6.1 not working on OSX 10.9.5

I don't know, but since this was adapted to deal with OS X 10.10 and higher, it may not work with 10.9.x and lower (italics mine)...
Quote:
12.6.1 Release Notes
HD Driver

Updated Core Audio Driver for HD systems
  • Pro Tools 12.6.1 includes a newly made HD Driver that is adapted to the significant changes made in Mac OS starting with OS X 10.10. This new driver restores Core Audio support and is included with Pro Tools HD 12.6.1.
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
  #3  
Old 12-01-2016, 04:30 PM
fecharret fecharret is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Brazil
Posts: 7
Default Re: HD Driver 12.6.1 not working on OSX 10.9.5

According to Avid website this should work with OS 10.9.5 minimum..
Reply With Quote
  #4  
Old 12-01-2016, 06:03 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,524
Default Re: HD Driver 12.6.1 not working on OSX 10.9.5

Quote:
Originally Posted by fecharret View Post
According to Avid website this should work with OS 10.9.5 minimum..
Where do you see this?
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-01-2016, 11:31 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,332
Default Re: HD Driver 12.6.1 not working on OSX 10.9.5

Quote:
Originally Posted by fecharret View Post
According to Avid website this should work with OS 10.9.5 minimum..
PT 12.6.1 should work with 10.9.5 and later, but HD Driver currently requires 10.10 or later
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-02-2016, 10:05 AM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,067
Default Re: HD Driver 12.6.1 not working on OSX 10.9.5

Did you try installing from the app manager?
On my system this seems to be the way but my OS is different.
__________________
(Help us Help You)<<<click here

Testing:All APFS 90% 10% Audio on HFS+(Testing 1.5 yr in)
Pro Tools U-2019.6 MacOS 10.14.6
Second boot-10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MacVCEdition, 3-Displays)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDI over IP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
----
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Driver 1.2.8 link not working SoheilVS Eleven Rack 1 04-02-2016 11:44 AM
HDX 11.3.1 driver not working Rebaz Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 06-04-2015 12:17 PM
Driver stopped working :^( Dave Labrecque 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 02-08-2012 07:09 AM
still no working x64 driver miketeachesclass 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 24 01-06-2011 06:01 AM
CoreAudio Driver 6.5.1 not working Niljam 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-20-2004 01:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com