Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-25-2005, 05:18 AM
pm mastering studio pm mastering studio is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Lebbeke , Belgium
Posts: 96
Default muting record armed tracks ?

situation :

* talent singing in Mic 01
* Mic 01 routed to mixer channe1 01 (and put to stereo output for monitors) and then trough Direct out to ProTools on track1.
* Output Protools track 01 to Stereo Rack002 output stereo 01.
* ProTools Stereo 01 to mixer channel 7+8
* I can listen to the tallent thought the monitors.

when Record arm track 1 the output goes directly to the ProTools output stereo so I hear the singer twice (with delay). When I mute channel 7+8(stereo output for PT sessions in mixer) we (talent and I) cannot hear the music so he can't sing.

I need to set this up like this as otherwise, when not routing the mixer' channel 1 to the mixer' output, I get a delay (HW buffers need to be at least 512 on my system) when returning the voice to the mixer' stereo 7+8. - try to picture this in mind, it helps ;o)

What I need is a way to make ProTools mute the armed track so the music goes to the stereo output but not the recorded track. I don't need to hear the recorded tracks as I can hear the talent trought mic 01 and my mixer.
In This situation (which I use for Nuendo where I can disable direct monitoring) I don't have any troubles with latency and the talent hear's himself in perfect sync (can even add some reverb by the mixer, without then need of CPU)

Anyone knows how this can be solved in ProTools 6.9LE?

Thanks


pmstudio
__________________
Philippe Meiresonne
(Belgium)

http://www.pm-mastering-studio.com

SYSTEM HDX
ProTools HD 12 |1 HDX-card| Gigabyte GA-X79-UD3 | Intel i7 3930K |16GB Corsair DDR3 1866 | SSD 480 GB Bootdisc |2x PRE | 96 | 192 I/O | HD I/0 16/16
Midi I/O | D-Command ES +16 fader Pack | Xmon

SYSTEM 02
Mac OS 10.10.x |MacBook Pro | 16GB RAM |Mbox 2 Pro Factory | Rack003+ Factory
Reply With Quote
  #2  
Old 05-25-2005, 06:09 AM
Chris Cavell Chris Cavell is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Louisiana, USA
Posts: 4,831
Default Re: muting record armed tracks ?

Just hit the mute button on the vocal track within the PT LE mixer.
__________________
Cavell Studios
Reply With Quote
  #3  
Old 05-25-2005, 10:42 AM
pm mastering studio pm mastering studio is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Lebbeke , Belgium
Posts: 96
Default Re: muting record armed tracks ?

haha,

found a way.

unlink Record fader with mixer faser (preferences). Now you can lower the fader when in armed track to "0" so no audio will get through. Now you need to remember to unarm the track to be able to listen again to the recorded take ! when unarming the channel the mixerfader becomes active again ! Nice


PMstudio
__________________
Philippe Meiresonne
(Belgium)

http://www.pm-mastering-studio.com

SYSTEM HDX
ProTools HD 12 |1 HDX-card| Gigabyte GA-X79-UD3 | Intel i7 3930K |16GB Corsair DDR3 1866 | SSD 480 GB Bootdisc |2x PRE | 96 | 192 I/O | HD I/0 16/16
Midi I/O | D-Command ES +16 fader Pack | Xmon

SYSTEM 02
Mac OS 10.10.x |MacBook Pro | 16GB RAM |Mbox 2 Pro Factory | Rack003+ Factory
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble record armed track jamming to playing existing tracks? Gravy Pro Tools Software (Mac) 5 11-29-2011 03:58 AM
Keep record armed? lambono 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 05-04-2011 02:41 AM
Armed Tracks Go Silent When Other Tracks Play splatterkep 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-01-2009 05:02 PM
record armed tracks mute problem lightning ad Post - Surround - Video 2 05-26-2005 03:05 PM
why can i record even when rec is armed?????help KemikAL 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 05-08-2002 12:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com