Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-29-2018, 12:57 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,382
Default Re: FireWire 800 to Thunderbolt 3

Sardi, and thanks for catching that, I'd just forgot it was an option...

And to the OP... your old sessions will use RTAS plugins, current Pro Tools use AAX plugins, so you may run into plugins you were using that are not supported on AAX etc. Just something to be aware of. Even a few Avid plugins did not make the transition, but there are alternatives you can use. Just want you thinking about the big picture of what you may need to do here to get going.
Reply With Quote
  #12  
Old 01-03-2019, 03:02 PM
Sonic Blue Meanie Sonic Blue Meanie is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Austin, Texas
Posts: 77
Default Re: FireWire 800 to Thunderbolt 3

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
What *exact* model/spec drive(s) go you have in the iMac. the System Report utility tells you all that (or look on the order for the Mac).

Here are the specs on my iMac -

Model Name: iMac
Model Identifier: iMac18,3
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 3.5 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 6 MB
Memory: 8 GB
__________________
Mac OS High Sierra
Version 10.13.6
3.5 GHz Inte Core i5
8 GB
Protools First/Scarlett 2i4
Reply With Quote
  #13  
Old 01-03-2019, 03:19 PM
Sonic Blue Meanie Sonic Blue Meanie is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Austin, Texas
Posts: 77
Default Re: FireWire 800 to Thunderbolt 3

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Bzzzt hang on... you said Pro Tools *First* to use old existing sessions on an external drive.

... Pro Tools First does not read sessions, it only works with cloud projects. You need Pro Tools (standard) or Pro Tools Ultimate to work with sessions on disk.
Okay, so just to confirm. Pro Tools First will not open the song files on my Glyph External HD? I have not bought any of the adapters yet. Also, even if I used a friends computer to get the files off the Glyph, PT First won't read them?
__________________
Mac OS High Sierra
Version 10.13.6
3.5 GHz Inte Core i5
8 GB
Protools First/Scarlett 2i4
Reply With Quote
  #14  
Old 01-03-2019, 03:34 PM
Sardi Sardi is online now
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,002
Default Re: FireWire 800 to Thunderbolt 3

Quote:
Originally Posted by Sonic Blue Meanie View Post
Okay, so just to confirm. Pro Tools First will not open the song files on my Glyph External HD? I have not bought any of the adapters yet. Also, even if I used a friends computer to get the files off the Glyph, PT First won't read them?


Unless something has changed recently, then no, you won’t be able to open the session. You may be able to if you pay for the local storage option, but I can’t say for sure.

You can import the audio files into PT First, but unless they’re all consolidated, that isn’t of much use.

Perhaps do a search on the AVID site as I’m sure this info would be listed.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Firewire to Thunderbolt 3/USB-C FreeHUEY FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 1 01-09-2017 01:10 PM
Thunderbolt to firewire adaptor....? John-ptk Pro Tools 12 7 08-11-2016 04:27 AM
Thunderbolt-Firewire? mspin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 06-23-2016 08:58 AM
Firewire over Thunderbolt? Cowboy Bob FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 2 09-19-2013 02:09 PM
Thunderbolt to FireWire 400 KyleWetherington 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-29-2012 08:14 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com