Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-24-2019, 08:17 PM
Dizzi45Z Dizzi45Z is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: UT, United States
Posts: 1,720
Default Feature Request: Faster ways to Assign tracks to Layouts

I would love to see modifier keys added to help us create Layouts much faster in the Assign window.

For example:
1) Holding down Option while changing one of the assignments will change them all to the selection. This would be helpful in the case that I want start with a layout of all <blank strips>. Or if I want to have the selections start from a place on the list of the tracks that are much closer to the tracks I want to assign. Or if I want to reset back to all <auto assigned>

2) If we can select multiple strips, then Shift-Option-Command- Would be awesome for assigning a bunch of strips to contiguous tracks in a section.

3) Options like, "create a layout from selected tracks" or "create a layout from group". Which would create a layout with the grouped tracks for the first 16 tracks in the group or selection... or possibly even allow you to bank through tracks within that layout that was created from a selection or group.

- Other options could be "create a layout of all VCA's (I know we have the VCA spill options, but I would also like to get to this easily with layouts). Or "Create a layout of all <track type>".

I LOVE the layouts feature, but I can rarely use them because of how long it takes to set these up. I would love to see more features that help us create these much faster than tediously clicking on each strip assignment and scrolling to find the track.
__________________
recording.guru : FREE Pro Tools Tips and 19 Video Basic Training Course
Pro Tools 12.8.3 HDX Mac OS 10.12.6
Mac Pro Quad 3.2 Nehalem with 32 GB RAM
Noisebox Studios -Utah Recording Studio
Reply With Quote
  #2  
Old 06-11-2019, 02:54 PM
MrDibS MrDibS is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: New York, NY
Posts: 42
Default Re: Feature Request: Faster ways to Assign tracks to Layouts

+1

Or just a way to assign a group to a layout button.

I love the idea of option assign all to blank. Would also love control option click to cascade like you can with input assignments in PT.
__________________
Macbook Pro 15 2.3 i7, 16 gigs, OSX 10.12
.6 PT HD Ultimate 2018.12, Native TB with Focusrite Red 8pre, Dock + S3.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-12-2019, 09:41 PM
fsavell fsavell is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Melbourne
Posts: 81
Default Re: Feature Request: Faster ways to Assign tracks to Layouts

Quote:
Originally Posted by Dizzi45Z View Post
I would love to see modifier keys added to help us create Layouts much faster in the Assign window.

For example:
1) Holding down Option while changing one of the assignments will change them all to the selection. This would be helpful in the case that I want start with a layout of all <blank strips>. Or if I want to have the selections start from a place on the list of the tracks that are much closer to the tracks I want to assign. Or if I want to reset back to all <auto assigned>

2) If we can select multiple strips, then Shift-Option-Command- Would be awesome for assigning a bunch of strips to contiguous tracks in a section.

3) Options like, "create a layout from selected tracks" or "create a layout from group". Which would create a layout with the grouped tracks for the first 16 tracks in the group or selection... or possibly even allow you to bank through tracks within that layout that was created from a selection or group.

- Other options could be "create a layout of all VCA's (I know we have the VCA spill options, but I would also like to get to this easily with layouts). Or "Create a layout of all <track type>".

I LOVE the layouts feature, but I can rarely use them because of how long it takes to set these up. I would love to see more features that help us create these much faster than tediously clicking on each strip assignment and scrolling to find the track.
+100%
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Feature request: Include hidden tracks in layouts espron Artist Series 1 12-21-2017 09:56 AM
Feature Request: Controller 'Layouts' J-S-Q Pro Tools | S3 2 01-13-2017 03:20 AM
Feature Request-How many tracks are selected mhmh Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 06-08-2010 11:56 AM
Another Feature Request: Multi-Assign disables touch select Chris Johnson VENUE Live Sound Systems 0 03-30-2009 06:58 AM
Feature Request - Tracks Numbers please Samhein Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 07-03-2001 04:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com