Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-26-2014, 04:10 PM
Squid Vicious Squid Vicious is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 93
Default Can I buy the $300 PT10 to PT11 Upgrade and install it on a clean system?

Hi,
Can I buy the $300 PT10 to PT11 upgrade and install it on a clean system, if I already have a valid PT10 license etc?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-26-2014, 04:33 PM
Manu101 Manu101 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Greater Montreal, Quebec, Canada
Posts: 116
Default Re: Can I buy the $300 PT10 to PT11 Upgrade and install it on a clean system?

yes
__________________
Manu

PT Ultimate - Win10 - i9-10920X - RME Fireface UFX II - 2x S1, 1x Dock with an iPad 7th gen - Genelec 8330 5.1 system
Reply With Quote
  #3  
Old 04-26-2014, 04:34 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,859
Default Re: Can I buy the $300 PT10 to PT11 Upgrade and install it on a clean system?

Yes You Can

You will surrender the PT10 version you have but will recieve a PT10/11 bundle when you upgrade. You don't need to have anything installed previously and a clean hardrive is the preferred.

Don't forget to download the Air instrument bundle with the VI's as it is a separate installer for PT10 and PT11

Best Regards
Christopher
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #4  
Old 04-26-2014, 04:34 PM
Squid Vicious Squid Vicious is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 93
Default Re: Can I buy the $300 PT10 to PT11 Upgrade and install it on a clean system?

Awesome. Thanks for the quick reply!!
Reply With Quote
  #5  
Old 04-26-2014, 04:36 PM
Squid Vicious Squid Vicious is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 93
Default Re: Can I buy the $300 PT10 to PT11 Upgrade and install it on a clean system?

Hmph. I have a MacBook Pro running Lion and PT10. I just got a MacMini off eBay store with what was advertised as Mountain Lion OS but it is actually Mavericks. If I buy the $300 upgrade will it effect my PT10 on the MacBook in any way, or screw me up if I need to reinstall down the road?
Reply With Quote
  #6  
Old 04-26-2014, 04:40 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,859
Default Re: Can I buy the $300 PT10 to PT11 Upgrade and install it on a clean system?

Quote:
Originally Posted by Squid Vicious View Post
Hmph. I have a MacBook Pro running Lion and PT10. I just got a MacMini off eBay store with what was advertised as Mountain Lion OS but it is actually Mavericks. If I buy the $300 upgrade will it effect my PT10 on the MacBook in any way, or screw me up if I need to reinstall down the road?
That will not affect the 10.8.5 Mac but as you know, PT10 is not supported on Mavericks and that you have to uninstall PT10 manually if you install on Mavs.

As it is a bundle when you upgrade you can only use one computer at a time with the ilok in the computer so you can have PT10 on your MBP and PT11 on the Mac Mini

Best Regards
Christopher
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #7  
Old 04-26-2014, 06:40 PM
Squid Vicious Squid Vicious is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 93
Default Re: Can I buy the $300 PT10 to PT11 Upgrade and install it on a clean system?

Sounds good. I think I will get all my ducks in a row and give this a shot. Thank you.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-27-2014, 02:50 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,910
Default Re: Can I buy the $300 PT10 to PT11 Upgrade and install it on a clean system?

A clean install on a clean HD (once verified that everything is working correctly) is the best time to back up your HD. This is often overlooked and if/when problems occur, one is left scratching their head wondering why they didn't do a backup in the first place.

I have relied heavily over the years on restoring backup system images which saved a lot of time and angst.
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Record: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Samples: Samsung SATAlll SSD 840 Pro
Storage: 2x Samsung SATAlll SSD 840 Pro
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
HD 96I/O
Win 8.1 Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Co-Install PT11/10.3.8 - Can't launch PT10 - Help kentuckyben macOS 2 01-07-2014 02:18 PM
PT11 and PT10.3.7 Co-Install jjtarnow macOS 14 12-12-2013 01:16 PM
Can't install Pro Tools 8! Clean install, new system, Vista! DJ Hellfire 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 31 01-09-2011 11:16 AM
PT7 upgrade - clean install or overwrite? jeremyroberts Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 11-11-2005 11:44 AM
upgrade or clean install XP?? fredsparky 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 07-29-2003 10:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com