Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 09-27-2019, 11:34 AM
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,687
Default Re: MDW Hi-Res Parametric EQ 5

Quote:
Originally Posted by Johnny Hulst View Post
Wel, it seems my system thinks the beta is not a valid 64 bit plugin and asks me to remove the plugin from the pluginfolder ....
Sorry for the late reply - hope you find time to give this a try:

Download & install the latest version of iLok License Manager from https://www.ilok.com/#!license-manager
In iLok License Manager, right-click on your License and choose “Deactivate”
After the spinning beach ball has stopped, under the “Available” Licenses Tab, right-click on your License and choose “Activate”
Once your License is back on your iLok, right-click on your iLok and choose “Synchronize”.

If that does not fix it, please post here
__________________
Pro Tools 2019.6/10.3.10 and 12.5.1 HD - Studio One 4 Pro - Win7 64 Ultimate (SP1) – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
  #22  
Old 10-05-2019, 03:13 PM
m4tune m4tune is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Austria
Posts: 137
Default Re: MDW Hi-Res Parametric EQ 5

Quote:
Originally Posted by Johnny Hulst View Post
Dont buy the MDW EQ from Avid, the plugin is still corrupt, bouncing a song with 1 of this plugin in the session gives me a hard pop or click in front of the bounced file.
Its been this for years now and it seems they dont care...

(im on ultimate 2019-6 but it was also in previous versions of PT)

I know UAD has the same plugin, but I dont know about theirs... I didnt want to spent another dollar on a plugin I already own.
__________________
Mac Pro 5,1 12 Core 3,46 GHz MacOs 10.14.4 (Mojave), 64GB Ram, Angelbird Wings x2, PT HDX, HD I/O, 2x 192i/o, 1x Digi Pre, 1x Red8Pre 2x Artist Mix. Artist Transport

http://www.4tune.at
Reply With Quote
  #23  
Old 10-05-2019, 03:21 PM
m4tune m4tune is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Austria
Posts: 137
Default Re: MDW Hi-Res Parametric EQ 5

I know about these spikes, too. But I'm doing a complex mix right now with many instances of mdw5 - no spikes at the beginning of all bounced files! Maybe because there are other plug-ins after mdw in the chain? Can't tell right now.
But one thing fore sure: There is no other eq out there with nearly the same sonic quality. I tested (and own) also Flux Epicure, Sonnox, McDSP, Waves, FabFilter, Brainworx,…many times!
There's only one better: Massenburg Hardware!
jm2c
__________________
Mac Pro 5,1 12 Core 3,46 GHz MacOs 10.14.4 (Mojave), 64GB Ram, Angelbird Wings x2, PT HDX, HD I/O, 2x 192i/o, 1x Digi Pre, 1x Red8Pre 2x Artist Mix. Artist Transport

http://www.4tune.at
Reply With Quote
  #24  
Old 10-07-2019, 06:15 AM
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,687
Default Re: MDW Hi-Res Parametric EQ 5

Quote:
Originally Posted by m4tune View Post
I know about these spikes, too. But I'm doing a complex mix right now with many instances of mdw5 - no spikes at the beginning of all bounced files!
Good to read you've got it sorted!


Johnny Hulst posted your quote before I got to post the latest update links, together with some important iLok License Manager instructions.
So, again, for those who haven’t yet updated their MDW EQ5:
Rail Jon Rogut from Massenburg DesignWorks® says the final build MDWEQ5-AAX 5.2.1r17 is now available.

System requirements:
MAC – Mac OS X 10.7 or higher (32 or 64-bit)
Windows – 64-bit Windows 10 or Windows 7 Home Premium, Professional, or Ultimate (64-bit only)

Important: Anyone installing from the following links should first install the latest version of iLok License Manager from https://www.ilok.com/#!license-manager
In iLok License Manager, right-click on your MDW EQ5 License and choose “Deactivate”
After the spinning beach ball has stopped, under the “Available” Licenses Tab, right-click on your License and choose “Activate”
Once your License is back on your iLok, right-click on your iLok and choose “Synchronize”.

macOS:
DSP + Native Version:

https://1drv.ms/u/s!ApgArEWWsfnhh-81Xw47E5APj3o58w
Native Version:
https://1drv.ms/u/s!ApgArEWWsfnhh-82wHQKwC8rtPL0wg


Windows:
DSP + Native Version
:
https://1drv.ms/u/s!ApgArEWWsfnhh-9QjnEEFa8V-Lk-ig
Native Version:
https://1drv.ms/u/s!ApgArEWWsfnhh-9RebtKVyKdqQ2EoA

Please post here if you have any problems with any of the above versions.

Thanks!
__________________
Pro Tools 2019.6/10.3.10 and 12.5.1 HD - Studio One 4 Pro - Win7 64 Ultimate (SP1) – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
  #25  
Old 10-07-2019, 03:01 PM
m4tune m4tune is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Austria
Posts: 137
Default Re: MDW Hi-Res Parametric EQ 5

OK, but I have to say that I'm not using the latest version MDWEQ5-AAX 5.2.1r17…
My version is the last which has been posted on the AVID site.
As other plug-ins follow MDWEQ5 there might be another reason for me not having spikes:

I make sure that my selection of a bounce starts not after anyaudio clip. Even not if there is no audible content is in that clip. When any audio clip is "chopped off" by the starting point of the bounce I'll get nasty spikes, too.
__________________
Mac Pro 5,1 12 Core 3,46 GHz MacOs 10.14.4 (Mojave), 64GB Ram, Angelbird Wings x2, PT HDX, HD I/O, 2x 192i/o, 1x Digi Pre, 1x Red8Pre 2x Artist Mix. Artist Transport

http://www.4tune.at
Reply With Quote
  #26  
Old 10-07-2019, 03:48 PM
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,687
Default Re: MDW Hi-Res Parametric EQ 5

Quote:
Originally Posted by m4tune View Post
OK, but I have to say that I'm not using the latest version MDWEQ5-AAX 5.2.1r17…
My version is the last which has been posted on the AVID site.
As other plug-ins follow MDWEQ5 there might be another reason for me not having spikes:

I make sure that my selection of a bounce starts not after anyaudio clip. Even not if there is no audible content is in that clip. When any audio clip is "chopped off" by the starting point of the bounce I'll get nasty spikes, too.


Interested to know, if you do decide to update, whether this issue is fixed for you. Thanks for posting!
__________________
Pro Tools 2019.6/10.3.10 and 12.5.1 HD - Studio One 4 Pro - Win7 64 Ultimate (SP1) – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
  #27  
Old 10-13-2019, 07:26 AM
Peter Duemmler Peter Duemmler is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Neuwied, Germany
Posts: 780
Default Re: MDW Hi-Res Parametric EQ 5

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
Sorry for the late reply - hope you find time to give this a try:

Download & install the latest version of iLok License Manager from https://www.ilok.com/#!license-manager
In iLok License Manager, right-click on your License and choose “Deactivate”
After the spinning beach ball has stopped, under the “Available” Licenses Tab, right-click on your License and choose “Activate”
Once your License is back on your iLok, right-click on your iLok and choose “Synchronize”.

If that does not fix it, please post here
Does not work here...
__________________
http://www.merlinsound.de
Reply With Quote
  #28  
Old 10-13-2019, 05:30 PM
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,687
Default Re: MDW Hi-Res Parametric EQ 5

Quote:
Originally Posted by Peter Duemmler View Post
Does not work here...
Hi

I'd like to start with 2 questions:

In your Avid account>My Products and Subscriptions, is your license Banner title: “MDW EQ V5 AAX – UPGRADE “?

And, directly after
“iLok id: ********** and Date”, what follows the word “Licenses:”?

Please do check your Avid account – even if you know what version you purchased!
__________________
Pro Tools 2019.6/10.3.10 and 12.5.1 HD - Studio One 4 Pro - Win7 64 Ultimate (SP1) – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
  #29  
Old 10-22-2019, 05:08 PM
Peter Duemmler Peter Duemmler is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Neuwied, Germany
Posts: 780
Default Re: MDW Hi-Res Parametric EQ 5

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
Hi

I'd like to start with 2 questions:

In your Avid account>My Products and Subscriptions, is your license Banner title: “MDW EQ V5 AAX – UPGRADE “?

And, directly after
“iLok id: ********** and Date”, what follows the word “Licenses:”?

Please do check your Avid account – even if you know what version you purchased!
Yes and MDW EQ 5.0 (AAX DSP/NATIVE).

Peter
__________________
http://www.merlinsound.de
Reply With Quote
  #30  
Old 10-22-2019, 05:46 PM
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,687
Default Re: MDW Hi-Res Parametric EQ 5

Quote:
Originally Posted by Peter Duemmler View Post
Yes and MDW EQ 5.0 (AAX DSP/NATIVE).

Peter

Assuming you’re on Mac, does your system meet these requirements:
MAC – Mac OS X 10.7 or higher (32 or 64-bit)

If so, please download again and re-install:
macOS:
DSP + Native Version:

https://1drv.ms/u/s!ApgArEWWsfnhh-81Xw47E5APj3o58w

Then, in iLok License Manager, right-click on your License and choose “Deactivate”
After the spinning beach ball has stopped, under the “Available” Licenses Tab, right-click on your License and choose “Activate”
Once your License is back on your iLok, right-click on your iLok and choose “Synchronize”.

This has worked for other Mac users.
Please post your result – I will follow this up. Thank you!
__________________
Pro Tools 2019.6/10.3.10 and 12.5.1 HD - Studio One 4 Pro - Win7 64 Ultimate (SP1) – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB: MDW Hi Res Parametric EQ jsvalmont Buy & Sell 2 03-02-2018 11:14 PM
Go-to Parametric EQs PatriotsBiker AAX Plug-ins 47 06-08-2016 09:44 AM
MDW Hi-Res Parametric EQ v5 is now available Avid Technical Alerts 1 08-24-2012 01:55 PM
parametric output EQ krishkrasj VENUE Live Sound Systems 1 05-10-2010 01:48 PM
What is Q in a parametric? dummy20707 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 02-22-2002 09:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:22 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com