Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #81  
Old 10-22-2019, 01:24 PM
XJENSEN XJENSEN is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Gent, Europe, Belgium
Posts: 74
Default Re: Sample Rounding Issue!!!!

Quote:
Originally Posted by Evermore View Post
This is the worst issue for me in Pro Tools. This needs to be fixed. No other DAW has sample issues, one just copies, paste, duplicates etc... without thinking at all.

I do hope it gets looked at by Avid and fixed in the near future.
Quite unbelievable this still hasn't been fixed. Just bumped into it on 2019.6.

I outright agree that this bug makes PT completely unusable to do any kind of MIDI composing/editing. It's a real shame!
Reply With Quote
  #82  
Old 10-22-2019, 01:29 PM
foxes's Avatar
foxes foxes is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: London UK
Posts: 138
Default Re: Sample Rounding Issue!!!!

Quote:
Originally Posted by XJENSEN View Post
Quite unbelievable this still hasn't been fixed. Just bumped into it on 2019.6.

I outright agree that this bug makes PT completely unusable to do any kind of MIDI composing/editing. It's a real shame!
Agreed, but it's not a real shame.......it's ridiculous!
__________________
iMac 27" Late 2013 3.5Ghz i7 32GB Ram 3TB HDD, 1TB SSD Samsung 850 Pro, High Sierra 10.13.6, Pro tools 2018.7 & 2019.6 installed. UAD Apollo 8 Quad & Satellite Quad, Reason 10.4, Logic Pro X 10.4.7, plugins & VI's by practically everyone. G-Tech Mini 1TB HDD, 3 x 1TB Glyph GT050Q, Lacie Rugged 500GB & several assorted drives.....lots & lots of hardware synths & outboard

https://soundcloud.com/2b3productions
Reply With Quote
  #83  
Old 10-24-2019, 05:23 AM
innesireinar innesireinar is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 648
Default Re: Sample Rounding Issue!!!!

It's still there. Unbelievable. It forces me to do midi programming on PT11
__________________
Avid HDX - PTHD 11.3.2 on OSX 10.10.5 - PT Ultimate 2019.6 on OSX 10.13.6 (II partition) - Cubase Pro 10 - Avid HD I/O 16x16 analog
Mac Pro 5.1 quadcore 2.8 16GB Ram
Reply With Quote
  #84  
Old 10-24-2019, 08:00 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,098
Default Re: Sample Rounding Issue!!!!

Quote:
Originally Posted by XJENSEN View Post
Quite unbelievable this still hasn't been fixed. Just bumped into it on 2019.6.

I outright agree that this bug makes PT completely unusable to do any kind of MIDI composing/editing. It's a real shame!

I run into all the time with MIDI. I had an interesting twist the other day. I selected and copied a MIDI clip on the same track over a few measures. On playback, the first 2 clips played, but then the first beat of the same copied clip in the 3rd copy did NOT play. ????
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2018.12
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #85  
Old 10-24-2019, 02:05 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,703
Default Re: Sample Rounding Issue!!!!

Quote:
Originally Posted by DonaldM View Post
I run into all the time with MIDI. I had an interesting twist the other day. I selected and copied a MIDI clip on the same track over a few measures. On playback, the first 2 clips played, but then the first beat of the same copied clip in the 3rd copy did NOT play. ????
Relative or Absolute Grid ?? just curious ... i have seen the Heads of many midi tracks chopped off or would not play consistently ..

is this your case as well ?? chopped off or would not play consistently !! or in your case might not be playing back consistently ..
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #86  
Old 10-24-2019, 06:39 PM
kuldeepnc kuldeepnc is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: USA
Posts: 10
Default Re: Sample Rounding Issue!!!!

I change the track to "tick based" and that solves my sample routing issues. Although I've never tried it with MIDI so try that. Its annoying but it works
Reply With Quote
  #87  
Old 10-25-2019, 03:54 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,278
Default Re: Sample Rounding Issue!!!!

AVID are never going to take this bug seriously while there are people popping up on here saying, "Have you tried ticks mode?" Or worse still, "I tried ticks mode and that solved my problem."

If you don't know the difference between sample and ticks mode, or have never heard of them, you should be banned form any further postings on this thread.
Reply With Quote
  #88  
Old 10-25-2019, 05:56 AM
foxes's Avatar
foxes foxes is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: London UK
Posts: 138
Default Re: Sample Rounding Issue!!!!

Quote:
Originally Posted by kuldeepnc View Post
I change the track to "tick based" and that solves my sample routing issues. Although I've never tried it with MIDI so try that. Its annoying but it works
If you read some of the earlier posts on this thread you will see that tick mode makes no difference to this random & extremely frustrating bug.
__________________
iMac 27" Late 2013 3.5Ghz i7 32GB Ram 3TB HDD, 1TB SSD Samsung 850 Pro, High Sierra 10.13.6, Pro tools 2018.7 & 2019.6 installed. UAD Apollo 8 Quad & Satellite Quad, Reason 10.4, Logic Pro X 10.4.7, plugins & VI's by practically everyone. G-Tech Mini 1TB HDD, 3 x 1TB Glyph GT050Q, Lacie Rugged 500GB & several assorted drives.....lots & lots of hardware synths & outboard

https://soundcloud.com/2b3productions
Reply With Quote
  #89  
Old 10-25-2019, 05:57 AM
foxes's Avatar
foxes foxes is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: London UK
Posts: 138
Default Re: Sample Rounding Issue!!!!

Quote:
Originally Posted by midnightrambler View Post
AVID are never going to take this bug seriously while there are people popping up on here saying, "Have you tried ticks mode?" Or worse still, "I tried ticks mode and that solved my problem."

If you don't know the difference between sample and ticks mode, or have never heard of them, you should be banned form any further postings on this thread.
Totally agree.
__________________
iMac 27" Late 2013 3.5Ghz i7 32GB Ram 3TB HDD, 1TB SSD Samsung 850 Pro, High Sierra 10.13.6, Pro tools 2018.7 & 2019.6 installed. UAD Apollo 8 Quad & Satellite Quad, Reason 10.4, Logic Pro X 10.4.7, plugins & VI's by practically everyone. G-Tech Mini 1TB HDD, 3 x 1TB Glyph GT050Q, Lacie Rugged 500GB & several assorted drives.....lots & lots of hardware synths & outboard

https://soundcloud.com/2b3productions
Reply With Quote
  #90  
Old 10-25-2019, 08:35 AM
innesireinar innesireinar is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 648
Default Re: Sample Rounding Issue!!!!

+1
__________________
Avid HDX - PTHD 11.3.2 on OSX 10.10.5 - PT Ultimate 2019.6 on OSX 10.13.6 (II partition) - Cubase Pro 10 - Avid HD I/O 16x16 analog
Mac Pro 5.1 quadcore 2.8 16GB Ram
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sample Rounding budda963 Pro Tools 11 1 07-08-2013 07:07 AM
sample rounding error in pro tools 10??? DarkDayz Pro Tools 10 6 11-02-2011 04:22 AM
PT and Sample Rounding WILL cause Issues when Copying 25ghosts Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 07-01-2011 03:25 AM
Sample rounding issues bigdoghat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-13-2007 09:20 AM
Sample rounding, ticks, etc voce Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-03-2005 06:26 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:05 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com