Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-11-2020, 06:32 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,412
Default 32 Bit vs 24 Bit

This is probably a stupid question, but does anyone know why ProTools commits and creates 32 Bit Float files, even when the session bit depth is 24 Bit?

I sent sent a "committed" track to someone for Logic without realising that a) I'd sent a 32 bit file, despite working in 24 Bit and b) Logic doesn't support 32 bit files.

What's the point of having an option for session bit depth if ProTools just ignores it when it's creating new files?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-11-2020, 06:41 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,195
Default Re: 32 Bit vs 24 Bit

Commit writes the output of last plugin, which is 32bit float
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2020, 07:12 AM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 688
Default Re: 32 Bit vs 24 Bit

There is a preference setting for that.
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2020-09-11 at 10.11.59 AM.png (28.5 KB, 0 views)
__________________
Scott Gatteño
Yessian
Reply With Quote
  #4  
Old 09-11-2020, 07:40 AM
XJENSEN XJENSEN is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Gent, Belgium, Europe
Posts: 281
Default Re: 32 Bit vs 24 Bit

Quote:
Originally Posted by originalscottyg View Post
There is a preference setting for that.
That's the correct answer, thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 09-12-2020, 01:46 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,412
Default Re: 32 Bit vs 24 Bit

Aha. Bang on. Thanks. There’s always something new to learn.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com