Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-18-2012, 12:23 AM
Lopan Lopan is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: China
Posts: 2
Default DAE Error -9126, but seems I'm set up the right way

Hey guys,

I'm hoping to get some help here. I have read through countless threads dealing with dae error -9126, however none of the fixes are working for me.

I am running a 003 with Pro Tools 9.0.6 on a MacBook Pro, OSX 10.6.8 with an Intel Core i7, 2.66Ghz, 8GB memory. I have recently purchased an OWC Mercury Elite Pro (4TB) external hard drive to be dedicated to audio recording and playback. When I copy my sessions onto the external, they won't open and give me the -9126 error, however they open from my OS drive fine. When I start a new session on the external, I am unable to add or record audio to it, with the message "can not allocate space", however it works fine on my OS drive.

Digidesign recommends that the drive is formatted Mac OS Extended (Journaled) with Apple Partition Map- and never to use the GUID Partition Table. Got that, check- all seems to be what it is supposed to be. Besides this, the rest of my system is optimized as is recommended. The funny thing is that when I change the external to GUID (just for a test), all seems to work fine. No errors whatsoever.

I've gone through all the threads here and also have done all the regular troubleshooting, trashing prefs, plug-in compatibility and all of it. The only thing I can think of is that my OS drive has a GUID Partition Table, which I didn't think mattered. Does the OS drive need to be APM as well? That would be a real pain in the ass- really hoping that's not it.

I've also got my 003 chained at the end, through the external drive. All cables at a good short length. Here is how I'm set up:
MacBook Pro > FW800 > OWC HD > FW800/400 > 003

Any help is much appreciated!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-21-2012, 10:37 PM
Lopan Lopan is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: China
Posts: 2
Default Re: DAE Error -9126, but seems I'm set up the right way

Seems I have stumped everyone with this one, huh? Anybody got anything?

Since I posted this, I have kept the drive formatted with the GUID Partition Table just so I can keep working. I haven't ran into any problems yet.

If anyone has any ideas/advice, please let me know!

Cheers
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DAE Error -9126 Parches Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-10-2012 10:56 AM
DAE error 9126 Kornfed Records Pro Tools 9 Discussion 10 08-06-2011 06:57 AM
PT9 DAE error -9126 bigtuna Pro Tools Software (Mac) 1 07-21-2011 03:30 PM
DAE error -9126 Pompolius 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 02-01-2011 01:05 PM
DAE error -9126 Oldskewl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-03-2010 06:39 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com