Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-15-2009, 04:20 PM
Renan Renan is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Rio de Janeiro - Brazil
Posts: 175
Unhappy DAE error -1115 was encountered

Hi fellows...

I'm having a problem since last night... Please read it carefully...

Yesterday I had a energy failing in my house... Then when the energy was back I realized my "power device - 480w" was damaged... Today earlier I went to the store and bought a new one "500w"... Then I tried to run Pro Tools (BTW is the 8.0 cs2) and its not working anymore... OMG, everything was really ok untill yesterday...!!!

Now, when I try to open PT 8, I get a message saying: "DAE error -1115 was encountered" and it doesnt work anymore...

Is there anybody able to help me on this...? PLEASE SOMEBODY HELP ME ASAP... I HAVE LOTS OF PROJECTS RUNNING AND CANT STOP...!!!
__________________
Renan
Reply With Quote
  #2  
Old 10-15-2009, 04:45 PM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: DAE error -1115 was encountered

http://www.digidesign.com/index.cfm?...1&itemid=21441
Reply With Quote
  #3  
Old 10-15-2009, 05:30 PM
Renan Renan is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Rio de Janeiro - Brazil
Posts: 175
Unhappy Re: DAE error -1115 was encountered

I appreciate your concerns but the point is everything was ok till last night... I mean, the devices are connected at the same port as well they were last night, and everything was working... Then I wonder, what happened...? Anyway, I will unplug my other devices and see what happens... I will unplug my cam and my printer, but I cant unplug my mouse of course... I will do it right now to see what happens...!!!
__________________
Renan
Reply With Quote
  #4  
Old 10-15-2009, 05:48 PM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: DAE error -1115 was encountered

Not my concerns... just passing along a possibility. Have you searched Digidesign or this forum for your error message? There many references to this error in the DUC archives.
You are giving us very little information, by the way. All we know for certain is that you are running PT 8 on some undefined PC, presumably with some Digi interface.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-15-2009, 07:21 PM
Renan Renan is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Rio de Janeiro - Brazil
Posts: 175
Unhappy Re: DAE error -1115 was encountered

Sorry for any misunderstanding cause my English... According to my original post, everything was working untill last night... BTW, my system has been working really good since around 6 months ago... I started a new system (new computer, memory, etc) in April 2009... And it is totally Digidesign compatible... Then it was working untill last night, when the energy failed... Then I had to buy a new power "500w" and after that this situation happened...

BTW, I realized the MBOX was poping up when Windows starts... As if it wasnt installed yet, got it...? And to top it all, ip pops up twice, as if there 2 devices... Maybe thats the problem, I suppose... I will try plug MBOX in all usb ports, one by one, to see if it works normal, with no "poping up"... I wonder maybe my system can recognize the mbox properly, then it can work eventually... I will start some tests about this issue and let you know...

Thanks again.

RP
__________________
Renan
Reply With Quote
  #6  
Old 10-15-2009, 07:28 PM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: DAE error -1115 was encountered

Is this an original Mbox?
Are there multiple listings for the Mbox in Device Manager?
Reply With Quote
  #7  
Old 10-15-2009, 09:34 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 33,132
Default Re: DAE error -1115 was encountered

Was the system turned on when the power failure happened? A power failure that was bad enough to kill your power supply, might be bad enough to kill other devices. I had a power failure a while back that cooked a firewire drive and messed up my computer so bad that my insurance company sent me a check to replace it(minus my deductible). Anyway, NOW my computers run off an APC UPS unit both at home AND in my studio. I hope you are able to get back to work, but you need to at least consider the possibility that things may be more serious. I recommend a UPS to everyone that uses any DAW. Its the best $130 you will ever spend.
__________________
Asus x99, Intel i7 6800K, 32 gig DDR4, GeForce 750 Ti, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works
www.capricornsoundworks.com

The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #8  
Old 10-16-2009, 12:58 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,299
Default Re: DAE error -1115 was encountered

The last time this happened to me (about 3 years ago) it took out the Power Supply, 1 stick of ram, my session hard drive and the Asus MoBo. All but a few overdubs were backed up, but not fun.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools HDX~HDN 12.4~12.8.3
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DAE Error 1115 encountered rosk8s 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 05-03-2010 07:39 PM
DAE error -1115 was encountered? Glasshousefields 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-21-2010 09:25 PM
DAE ERROR-1115 was encountered debardalo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 10-07-2009 10:53 PM
DAE Error -1115 was encountered DJTMS 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-02-2007 08:35 PM
"DAE error - 1115 was encountered" in LE w/ 002 uberhuberman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-04-2007 10:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com