Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-20-2015, 07:21 PM
Siegfried Meier Siegfried Meier is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,379
Default PT 7.4HD License - Can't Activate

Hey guys,

I'm hoping someone from AVID can figure this one out for me. I've had an extra 7.4 License (that says Not For Resale) in my iLok account since I purchased it back in probably 2007 or so. I tried to stick it on an iLk today, wanting to use it with an old G5 digital transfer rig, and it says I need to surrender an older version in order to do this?? That shouldn't be...it was a full license that I purchased back in the day, and I should be allowed to use this...

Any idea what might be wrong? Jeffro, can you help at all?

Thanks!
Sig
Reply With Quote
  #2  
Old 11-21-2015, 12:52 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 15,947
Default Re: PT 7.4HD License - Can't Activate

You can't purchase NFR licenses, as it says, nor for resale. Avid to my knowledge never charged money for these, so...
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-21-2015, 06:49 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,664
Default Re: PT 7.4HD License - Can't Activate

is this a Backup License ?? we used to have these ... i still have HD licenses on my iLok after selling the HD systems .. not sure if they would work or not ..
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2015-11-21 at 6.48.22 AM.jpg (31.0 KB, 0 views)
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #4  
Old 11-21-2015, 08:00 AM
Siegfried Meier Siegfried Meier is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,379
Default Re: PT 7.4HD License - Can't Activate

I didn't purchase this - it was the backup secondary license to our original 7.4 license we bought way back in 2007. It was just never authorized and sat in my iLok account...it should totally still work, this doesn't seem right...
Reply With Quote
  #5  
Old 11-21-2015, 08:01 AM
Siegfried Meier Siegfried Meier is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,379
Default Re: PT 7.4HD License - Can't Activate

Quote:
Originally Posted by john1192 View Post
is this a Backup License ?? we used to have these ... i still have HD licenses on my iLok after selling the HD systems .. not sure if they would work or not ..
That's exactly what mine looks like John. Why would it be in my account if I can't use it? That seems silly...how can I get this on an iLok and working guys?

Thanks!
Sig
Reply With Quote
  #6  
Old 11-21-2015, 08:53 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 15,947
Default Re: PT 7.4HD License - Can't Activate

Yes it used to be so (pre-PT9) that you got a backup license. These may very well have been renamed to not for sale. Why it asks for license surrender, that I do not know.

What I do know is that Avid didn't take it lightly when people started selling their original licenses and start using their backups instead. So, they penalised every user out here by taking away backups and what is worse, now PT license must be availabe at all times, compared to (pre-PT9) being enough to be there when PT launches.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-21-2015, 08:56 AM
Siegfried Meier Siegfried Meier is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,379
Default Re: PT 7.4HD License - Can't Activate

Well, I have no interest in selling...and I'm fine with it being NFR, but I must be allowed the RIGHT to use my own software that I paid for. This shouldn't be asking me to surrender an existing license that doesn't exist.

Jeffro? Anyone else at AVID, can you sort this out and make this work for me? I may have paid for it a loooong time ago, but I did pay for it and deserve to continue using it.

Thanks,
Sig
Reply With Quote
  #8  
Old 11-21-2015, 09:12 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 15,947
Default Re: PT 7.4HD License - Can't Activate

I'm tapatalking now and cannot link threads but if I remember I'll let the supermods know about this thread later today
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-21-2015, 09:28 AM
Siegfried Meier Siegfried Meier is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,379
Default Re: PT 7.4HD License - Can't Activate

Much appreciated, thank you!!!
Reply With Quote
  #10  
Old 11-21-2015, 01:30 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 8,149
Default Re: PT 7.4HD License - Can't Activate

Hey Sig - That's not an extra license, it's a backup. Your Pro Tools HD 7.3/7.4 Bundle is activated on your "Main" iLok 2, so you should be able to just move that over to your other iLok to run HD 7.x on your transfer system.
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why does it say "Select License to Activate" when I click on ProTools? scoop94 Licensing & Accounts 4 02-18-2015 06:26 PM
Activate ProTools license problem JLAMAN Getting Started 15 12-22-2014 07:10 AM
Activate License Problems Lukas555 Getting Started 2 01-11-2014 12:41 PM
License Activate JPaton Pro Tools 11 0 06-26-2013 07:09 PM
Cannot activate HEAT license - please help! myhrik Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 03-26-2013 02:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com