Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-09-2018, 07:02 PM
ReynaldoPena ReynaldoPena is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: New York
Posts: 105
Default Installing Pro Tools 10 on Mojave

I'm googling why my pro tools 10 is not working on latest model Mac book pro. its on Mojave, 3.4 ghz 1tb ssd and 16gb of ram. I've been using pro tools on pc for ages. new Mac user though. any help besides the link? it worked on my 2.2 / 2.6 ghz pc how can it not work on this workstation?
__________________
itun.es/us/Nwwyq
On My Way 2007

itun.es/us/N6dN9
Razzmatazz 2015

itun.es/us/piiN9
Reinando En Las Discotecas 2015
Reply With Quote
  #2  
Old 10-09-2018, 07:24 PM
ReynaldoPena ReynaldoPena is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: New York
Posts: 105
Default Installing Pro Tools On Mojave

Good evening everyone,

I recently bought the following system https://www.bestbuy.com/site/apple-m...?skuId=6200718


but when I install Pro Tools 10, I get this message
Screen Shot 2018-10-09 at 10.26.55 PM.jpg
Anyone care to help? Appreciate it thanks.
__________________
itun.es/us/Nwwyq
On My Way 2007

itun.es/us/N6dN9
Razzmatazz 2015

itun.es/us/piiN9
Reinando En Las Discotecas 2015
Reply With Quote
  #3  
Old 10-09-2018, 07:39 PM
kings79 kings79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Sydney, Australia
Posts: 35
Default Re: Installing Pro Tools On Mojave

APart from anything else. Avid does not recommend updating to Mojave just yet...
Reply With Quote
  #4  
Old 10-09-2018, 07:41 PM
Sparky1 Sparky1 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Saskatoon, SK, Canada
Posts: 677
Default Re: Installing Pro Tools On Mojave

You may want to check out this compatibility chart



It would appear that your version is not Mojave certified - at this point I don't believe any version of Pro Tools is Mojave certified...



Sparky
Reply With Quote
  #5  
Old 10-09-2018, 07:57 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 8,270
Default Re: Installing Pro Tools On Mojave

The error you are seeing is a known limitation with older installers, you'll see this trying to install Pro Tools 10 on Mac OS X 10.10/higher. Pro Tools 10.3.10 was only qualified up through Mac OS X 10.8.5.

Mojave is not currently supported by any version of PT.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 10-09-2018, 10:53 PM
ReynaldoPena ReynaldoPena is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: New York
Posts: 105
Default Re: Installing Pro Tools On Mojave

Ok cool, I guess I’m returning the Mac Book Pro then. Thanks to all for helping me out. I’m taking an online course for school so I might keep it. But I paid big bucks mainly because I know what generating big projects (wav files, audio editing, plug ins) can do to a computer.
__________________
itun.es/us/Nwwyq
On My Way 2007

itun.es/us/N6dN9
Razzmatazz 2015

itun.es/us/piiN9
Reinando En Las Discotecas 2015
Reply With Quote
  #7  
Old 10-10-2018, 05:00 AM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,164
Default Re: Installing Pro Tools On Mojave

Quote:
Originally Posted by ReynaldoPena View Post
Ok cool, I guess I’m returning the Mac Book Pro then. Thanks to all for helping me out. I’m taking an online course for school so I might keep it. But I paid big bucks mainly because I know what generating big projects (wav files, audio editing, plug ins) can do to a computer.
If you're taking classes for PT you really should think about updating to a current version of PT. They may well be referencing things that can only be done in a more modern version of PT.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #8  
Old 10-10-2018, 05:59 AM
ReynaldoPena ReynaldoPena is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: New York
Posts: 105
Default Re: Installing Pro Tools On Mojave

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
If you're taking classes for PT you really should think about updating to a current version of PT. They may well be referencing things that can only be done in a more modern version of PT.

Screen Shot 2018-10-10 at 8.52.52 AM.jpg http://avid.force.com/pkb/articles/e...m-Requirements

The odd thing is, I've been getting the message since before I updated to Mojave.
__________________
itun.es/us/Nwwyq
On My Way 2007

itun.es/us/N6dN9
Razzmatazz 2015

itun.es/us/piiN9
Reinando En Las Discotecas 2015
Reply With Quote
  #9  
Old 10-10-2018, 07:36 AM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,164
Default Re: Installing Pro Tools On Mojave

Quote:
Originally Posted by ReynaldoPena View Post
Attachment 10962 http://avid.force.com/pkb/articles/e...m-Requirements

The odd thing is, I've been getting the message since before I updated to Mojave.
What operating system were you using before going to Mojave? PT10 last worked without major error on OSX 10.8.5 and the reason PT10 wasn't okayed for OSX 10.9.5 was because the PT uninstaller doesn't work. What error message were you getting?

But getting back to things you really should update to a newer version of PT.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #10  
Old 10-10-2018, 08:07 AM
ReynaldoPena ReynaldoPena is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: New York
Posts: 105
Default Re: Installing Pro Tools On Mojave

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
What operating system were you using before going to Mojave? PT10 last worked without major error on OSX 10.8.5 and the reason PT10 wasn't okayed for OSX 10.9.5 was because the PT uninstaller doesn't work. What error message were you getting?

But getting back to things you really should update to a newer version of PT.
pretty sure it came with high sierra 10.13 (which avid pro tool requirements' site also states to not be pro tools ready). looking to somehow speak to avid about mojave compatibility before going back to best buy though. if anyone has another number than the support you have to pay for number, it'd be immensely appreciated.
__________________
itun.es/us/Nwwyq
On My Way 2007

itun.es/us/N6dN9
Razzmatazz 2015

itun.es/us/piiN9
Reinando En Las Discotecas 2015
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mojave ? Riquier macOS 89 02-26-2019 06:41 PM
Mojave 10.14 install mspin macOS 6 09-26-2018 08:27 PM
Mojave Audio MA 200?? H-man 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-19-2006 08:19 AM
Mojave Audio MA-200 fasttraxx Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 07-21-2006 03:59 PM
Mojave Audio mic - anyone tried one? JSM 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-08-2003 02:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com