Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 07-10-2015, 06:25 AM
IrelandM IrelandM is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Carrickfergus Northern Ireland
Posts: 82
Default Re: S3 AVB interface LATENCY is a problem..

To Darryl

I would like to connect the inputs outputs and be able to hear audio through powered monitors directly from the Avid S3 but not using AVB is this possible.

regards
Reply With Quote
  #42  
Old 07-10-2015, 11:19 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,064
Default S3 AVB interface LATENCY is a problem..

Quote:
Originally Posted by IrelandM View Post
To Darryl



I would like to connect the inputs outputs and be able to hear audio through powered monitors directly from the Avid S3 but not using AVB is this possible.



regards

The S3 is a control surface with built in AVB interface. It is not a mixer (Pro Tools is the mixer). It has very limited ability to monitor direct input pairs--In 1-2 or In 3-4 (but why you would want to do that I am not sure).

You are using some other interface as well right?--if not I cannot see what you are asking.

If you are using another interface then just use it's outputs for your monitors, you cannot (and should not want to try to) aggregate the AVB and whatever other interface you have.

If you *really* wanted to you can monitor an input pair on the S3, but then you need to get the output from your interface into the S3. More wiring going to the control surface and more junk in the signal path that you may not need. How to set up direct monitoring if you want to do this is clearly explained in the S3 getting started documentation. But again I am not sure why you would bother (if the interface does not have rudimentary monitor controls, there are lots of other third party options that might be better choices).

If you are loaning/evaluating an S3 from a dealer and they cannot help you with questions like this, well that tells you to find a different dealer.

Last edited by Darryl Ramm; 07-10-2015 at 12:39 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No low latency monitoring in 10.3.1. Third party interface Greenroomstudio macOS 4 10-06-2012 07:22 AM
the fIx to LATENCY!!-using a Focusrite 8i6 Interface & pt10 shelbybrownjazz Pro Tools 10 1 12-20-2011 04:55 PM
Latency Problem with 3rd party interface. music4ever Pro Tools 9 0 01-20-2011 02:17 PM
Will interface decrease usb latency Joe1987 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 05-12-2010 07:49 AM
Latency on USB Midi interface.... RingoFire 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-07-2002 01:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com