Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-27-2015, 05:58 PM
Norrie's Avatar
Norrie Norrie is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 116
Default Re: S3 Fader stop working

Problem always seems to be sorted by power cycling the console.
__________________
I don't suffer from insanity -- I enjoy every minute of it !

Avid S3
Artist Transport
Pro Tools HD 12
UAD Apollo 8P
Audient ASP 880
Mac Pro TrashCan
3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5, 32GB ram
Adams A77x
UAD Quad Thunderbolt Satellite
Reply With Quote
  #12  
Old 01-28-2015, 02:40 AM
domilik domilik is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Berlin
Posts: 87
Default Re: S3 Fader stop working

Here more faders got lost every day, since it first happened. At last I had 3 Faders which fall asleep after only several minutes at work.

Always came back after a reboot of the System, but always got lost again...
Reply With Quote
  #13  
Old 01-28-2015, 08:19 AM
Mikers Mikers is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Tychy, Poland
Posts: 13
Default Re: S3 Fader stop working

Maybe somebody from AVID can tell us something more about that issue?!
__________________
http://www.120db.pl

PT 11.3, S3L-X 32ch, Mac Mini i7 - Yosemite
Reply With Quote
  #14  
Old 01-28-2015, 04:32 PM
Norrie's Avatar
Norrie Norrie is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 116
Default Re: S3 Fader stop working

Has anyone put it in as a bug report yet ?

I can't because my new one so far is ok but I can't help but think it's somthing in the firmware or eucon since there is a bunch of us who have had the issue
__________________
I don't suffer from insanity -- I enjoy every minute of it !

Avid S3
Artist Transport
Pro Tools HD 12
UAD Apollo 8P
Audient ASP 880
Mac Pro TrashCan
3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5, 32GB ram
Adams A77x
UAD Quad Thunderbolt Satellite
Reply With Quote
  #15  
Old 01-28-2015, 11:48 PM
Mikers Mikers is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Tychy, Poland
Posts: 13
Default Re: S3 Fader stop working

Quote:
Originally Posted by Norrie View Post
Has anyone put it in as a bug report yet ?
I spoken with 24/7 Avid Support. They told me that my distributor has to replace "broken" fader for free. I send my desk to polish service to do replacement, but i also want to check whole desk by service guys.

I think it could be firmware beacause i have the same issue when i'm using S3 with E3 in Live configuration not only in Studio mode with PT.
Or this is hardware issue, maybe bad series faders or something.
__________________
http://www.120db.pl

PT 11.3, S3L-X 32ch, Mac Mini i7 - Yosemite

Last edited by Mikers; 01-28-2015 at 11:57 PM. Reason: Add some sentence
Reply With Quote
  #16  
Old 01-29-2015, 04:40 AM
jacko's Avatar
jacko jacko is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wroclaw / Poland
Posts: 696
Default Re: S3 Fader stop working

Quote:
Originally Posted by Mikers View Post
Have the same… Fader #3… I'm waiting for new replacement fader from my distributor…
Not mentioning that I reported the issue in November 2014 through distributor in Poland when I had your unit and it hasn't been resolved yet. Horrible customer service.
__________________
UAD Apollo x16,
UAD Apollo Twin Duo,
UAD Octo Thunderbolt,
Mac Mini i7 2018,
Reaper DAW,
Presonus Faderport,
Arturia Beastep for DAW control,
Former Pro Tools HD user (from V7 until V12.6).
Reply With Quote
  #17  
Old 01-29-2015, 10:55 AM
Kyle Splittgerber's Avatar
Kyle Splittgerber Kyle Splittgerber is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 313
Default Re: S3 Fader stop working

Hi All,

Sorry you guys are experiencing this. We are running tests and doing further investigation as we speak to determine root cause. I will follow up as soon as I have more info.

Thanks,
__________________
Kyle Splittgerber
Senior Principal Product Designer
Avid
Berkeley, CA
Reply With Quote
  #18  
Old 01-29-2015, 02:37 PM
Norrie's Avatar
Norrie Norrie is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 116
Default Re: S3 Fader stop working

Quote:
Originally Posted by Kyle Splittgerber View Post
Hi All,

Sorry you guys are experiencing this. We are running tests and doing further investigation as we speak to determine root cause. I will follow up as soon as I have more info.

Thanks,
Thank you Kyle.
__________________
I don't suffer from insanity -- I enjoy every minute of it !

Avid S3
Artist Transport
Pro Tools HD 12
UAD Apollo 8P
Audient ASP 880
Mac Pro TrashCan
3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5, 32GB ram
Adams A77x
UAD Quad Thunderbolt Satellite
Reply With Quote
  #19  
Old 01-30-2015, 03:18 AM
domilik domilik is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Berlin
Posts: 87
Default Re: S3 Fader stop working

I posted a short video, how the two faders which mainly fall asleep behave during their "awake"-times:



Is anybody of you experiencing sth similar?
Reply With Quote
  #20  
Old 01-30-2015, 11:25 AM
Norrie's Avatar
Norrie Norrie is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 116
Default Re: S3 Fader stop working

Quote:
Originally Posted by domilik View Post
I posted a short video, how the two faders which mainly fall asleep behave during their "awake"-times:



Is anybody of you experiencing sth similar?
Never had that just that the fader would go to sleep until it had been power cycled.

What happens if you put it if Vegas mode and test the faders ?
__________________
I don't suffer from insanity -- I enjoy every minute of it !

Avid S3
Artist Transport
Pro Tools HD 12
UAD Apollo 8P
Audient ASP 880
Mac Pro TrashCan
3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5, 32GB ram
Adams A77x
UAD Quad Thunderbolt Satellite
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Outputs Stop Working 11.2.1 Nathan W. Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 10-23-2014 02:44 PM
Stop fader banks from following track focus? trustyjim ProControl, Control|24, Command|8 14 02-02-2013 05:13 PM
PT 7.4 Mac OS X Menus Stop Working swlego Pro Tools TDM Systems (Mac) 43 01-20-2009 06:20 PM
C24 fader stop reacting aux ICON & C|24 1 02-14-2008 03:42 PM
help! plugins stop working! nattyl001 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-08-2005 11:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com