Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-11-2013, 05:53 AM
climber climber is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: North Conway, NH
Posts: 303
Default PT 11 buss issues/efficiency?

I got the PT11 upgrade when it came out and have been playing with it a bit. Yesterday I decided to write a song on it, since I have Waves, Stylus and SoundToys all in AAX format. I created a drum track in Stylus, just copying and pasting sections till I got about 3 minutes of stuff I liked. Then I recorded 3 or 4 bass tracks, fiddling till I got a keeper. I did this at a buffer size of 32. Next I set up some busses with reverb and echo for my melody parts, created a mono audio track and added sends to the FX busses. All is good and I record about a dozen tracks until I got a nice melody and solo. All this played well at 32, even with the FX plugins.

Then I decided to setup some submix aux tracks and buss my drums and melodies to them. As soon as I created the submixes I was unable to get PT to play without throwing errors and stopping, even at 1024! This is how I normally work and this as been fine in all previous versions of PT.

I was wondering if anyone else has seen this? It looks like an issue with bussing
__________________
__________________
Al Hospers
bass, vocal, composer, engineer

CleverSounds Recording

------------------------------------------------------
OS X Mojave, Late 2013 MacPro, 6 core, 32 GB RAM, Orion Studio , PT2019.5, Slate MTi, ISA428, ADL600, Distressor, Grace 501, Dimedio, Obsidian, One LA, BAC500, Harrison 32 EQ, UAD2 OCTO, Focal 6 be, Auratones...

Last edited by climber; 09-12-2013 at 04:05 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-11-2013, 10:32 AM
mesaone mesaone is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: USA
Posts: 5,257
Default Re: PT 11 efficiency?

What errors?

What exactly were you doing when you got them?
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2013, 12:26 PM
climber climber is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: North Conway, NH
Posts: 303
Default Re: PT 11 efficiency?

Quote:
Originally Posted by mesaone View Post
What errors?

What exactly were you doing when you got them?
the regular "CPU Overload, remove some plugins or change the buffer..." and I was mixing. basically I couldn't playback until I got rid of the busses I had the tracks routed to!
__________________
__________________
Al Hospers
bass, vocal, composer, engineer

CleverSounds Recording

------------------------------------------------------
OS X Mojave, Late 2013 MacPro, 6 core, 32 GB RAM, Orion Studio , PT2019.5, Slate MTi, ISA428, ADL600, Distressor, Grace 501, Dimedio, Obsidian, One LA, BAC500, Harrison 32 EQ, UAD2 OCTO, Focal 6 be, Auratones...
Reply With Quote
  #4  
Old 09-12-2013, 04:09 AM
dave911's Avatar
dave911 dave911 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,454
Default Re: PT 11 efficiency?

Not really using 11 yet do to the plugin situation, but when I have tested opening the same session in 10 and 11 the CPU usage is always higher in 11 and spikes much more.
Also, 11 seems to max out the CPU whenever any other program is opened.
spikes to red and then settles down.
__________________
"In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is." - Yogi Berra
Reply With Quote
  #5  
Old 09-12-2013, 07:51 AM
climber climber is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: North Conway, NH
Posts: 303
Default Re: PT 11 efficiency?

just started up my computer and reloaded my project. I got rid of all my extraneous tracks, went through my IO and deleted any unused busses and outputs. then I added a single new buss and aux track and routed the aux to that buss and out through the main out. then I routed my solo track to that buss. it plays perfectly now, even at a buffer size of 32. I have several instances of the Metric Halo C/S, the Avid C/S, a D-Verb, An Echo Boy, and an instance of Maxim on the Main out.

go figure...
__________________
__________________
Al Hospers
bass, vocal, composer, engineer

CleverSounds Recording

------------------------------------------------------
OS X Mojave, Late 2013 MacPro, 6 core, 32 GB RAM, Orion Studio , PT2019.5, Slate MTi, ISA428, ADL600, Distressor, Grace 501, Dimedio, Obsidian, One LA, BAC500, Harrison 32 EQ, UAD2 OCTO, Focal 6 be, Auratones...
Reply With Quote
  #6  
Old 09-12-2013, 08:30 AM
Bharath's Avatar
Bharath Bharath is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Berkeley, CA
Posts: 114
Default Re: PT 11 efficiency?

Please post here if it happens again and I can follow up with you via PM. The things you outlined are pretty straight forward and shouldn't typically result in errors.
__________________
:: Bharath
Pro Tools Software Team
Reply With Quote
  #7  
Old 09-12-2013, 09:16 AM
climber climber is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: North Conway, NH
Posts: 303
Default Re: PT 11 efficiency?

Quote:
Originally Posted by Bharath View Post
Please post here if it happens again and I can follow up with you via PM. The things you outlined are pretty straight forward and shouldn't typically result in errors.
ThnX... Will do
__________________
__________________
Al Hospers
bass, vocal, composer, engineer

CleverSounds Recording

------------------------------------------------------
OS X Mojave, Late 2013 MacPro, 6 core, 32 GB RAM, Orion Studio , PT2019.5, Slate MTi, ISA428, ADL600, Distressor, Grace 501, Dimedio, Obsidian, One LA, BAC500, Harrison 32 EQ, UAD2 OCTO, Focal 6 be, Auratones...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 9 Efficiency Questions michaiel macOS 3 02-13-2011 10:15 AM
Osx vs Win7 efficiency? tamasdragon General Discussion 4 05-02-2010 11:45 PM
Speed Efficiency smashingyoungman General Discussion 2 01-03-2007 08:43 AM
Best Tip Ever to Run Your System at Top Efficiency deanguidry 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 15 08-25-2006 11:31 AM
Protools efficiency...... Synchrometer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-10-2004 11:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:10 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com