Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-16-2014, 05:11 PM
Ke productions Ke productions is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Chicago, Illinois, United States
Posts: 365
Default Group clip gain adjustment problem

Hey folks,
Scenario;
I take three (3) tracks (soprano, alto, and tenor); highlight the three waves; right click and select group. Now I have one big group consisting of three tracks. I use clip gain to increase the group track 3db's. When I release the mouse, the third track in the group (the bottom track) SEPARATES from the other two, leaving me with the first two tracks as a group, and the third one alone by itself, Is this a bug? Or is there some NEW OPTION I don't know about that I need to change?
Im dealing with choir tracks and this thing is DRIVING ME NUTS!!!!
Running PT 11.2.1.

Somebody please help me!
Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 12-17-2014, 04:31 AM
Ke productions Ke productions is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Chicago, Illinois, United States
Posts: 365
Default Re: Group clip gain adjustment problem

NOBODY? DIGITECHSUPT?
ANYBODY???
Reply With Quote
  #3  
Old 12-17-2014, 10:30 AM
Ke productions Ke productions is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Chicago, Illinois, United States
Posts: 365
Default Re: Group clip gain adjustment problem

Quote:
Originally Posted by Niner View Post
Unable to replicate this behavior here. My clip-gain adjusted track remains grouped with the other two.
No idea why yours is splitting off, and can't imagine why it would be by design.
Seems more like a bug than a practical 'feature', but for someone else it might be a "useful" behavior, but I don't know how. Good luck.

PT 11.2.2 Native
OS X 10.9.5 (13F34)
MBP 9,1 i7
Thanks Niner,
Do you know if I can put a screenshot or video up so others can see?
Reply With Quote
  #4  
Old 12-17-2014, 02:35 PM
Ke productions Ke productions is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Chicago, Illinois, United States
Posts: 365
Default Re: Group clip gain adjustment problem

Here's a video of the problem.
Lemme know what you guys think.
Thanks

https://dl.dropboxusercontent.com/u/...bug%20fast.mov
Reply With Quote
  #5  
Old 12-17-2014, 03:54 PM
dougdi dougdi is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Nyack
Posts: 25
Default Re: Group clip gain adjustment problem

Same problem here on PT 11 HD 11.2.1, 10.9.4. It wasn't always like this.
Doug Di Franco
difrancopro.com
Reply With Quote
  #6  
Old 12-18-2014, 06:50 AM
Ke productions Ke productions is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Chicago, Illinois, United States
Posts: 365
Default Re: Group clip gain adjustment problem

Quote:
Originally Posted by dougdi View Post
Same problem here on PT 11 HD 11.2.1, 10.9.4. It wasn't always like this.
Doug Di Franco
difrancopro.com
Glad Im not alone.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-18-2014, 08:25 AM
joachim's Avatar
joachim joachim is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Germany, München
Posts: 1,657
Default Re: Group clip gain adjustment problem

Quote:
Originally Posted by Ke productions View Post
NOBODY?
Same on Win 7 and PT 11.2.1 .
But only, when dragging the clip gain fader, not when dragging the clip gain line or when changing clip gain with the mouse scrollwheel or with the up/down arrows.
(Thread might be moved to the PT 11 Forum to gain more "publicity".)
__________________
PT 11.3.1 HD , RME Fireface 800 , Genelec 5.1 ,
Win7 64bit Professional , i7 3930 Hexcore , 64GB Ram , SSD System + SSD PT Session/Audio + SSD Video (all Samsung 840 Evo) + Spinner 1TB Data , 2x Radeon HD 5450 \\ SD 633 Femto MKH8060 MKH8070 MKH30/MKH40 DPA4060
Reply With Quote
  #8  
Old 12-18-2014, 08:40 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,612
Default Re: Group clip gain adjustment problem

Are you absolutely certain that you haven't accidentally gotten a clip gain change somewhere in that bottom clip? What happens if you separate the clip group, ungroup it, do a "Clear Clip Gain" to the bottom clip, then re-group and try it?

Is this behavior repeatable with any region group, or is it just happening with this one?

best,
rich
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.12.6, PT 2018 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-18-2014, 09:56 AM
joachim's Avatar
joachim joachim is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Germany, München
Posts: 1,657
Default Re: Group clip gain adjustment problem

Quote:
Originally Posted by Rich Breen View Post
Are you ...
Me ?

Quote:
Originally Posted by Rich Breen View Post
... absolutely certain that you haven't accidentally gotten a clip gain change somewhere in that bottom clip? What happens if you separate the clip group, ungroup it, do a "Clear Clip Gain" to the bottom clip, then re-group and try it?
Is this behavior repeatable with any region group, or is it just happening with this one?
Yes, happens on any 3 new tracks with freshly consolidated clips, grouped and clip gain adjusted via the clip gain fader (easy to reproduce).
__________________
PT 11.3.1 HD , RME Fireface 800 , Genelec 5.1 ,
Win7 64bit Professional , i7 3930 Hexcore , 64GB Ram , SSD System + SSD PT Session/Audio + SSD Video (all Samsung 840 Evo) + Spinner 1TB Data , 2x Radeon HD 5450 \\ SD 633 Femto MKH8060 MKH8070 MKH30/MKH40 DPA4060
Reply With Quote
  #10  
Old 12-18-2014, 12:59 PM
Ke productions Ke productions is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Chicago, Illinois, United States
Posts: 365
Default Re: Group clip gain adjustment problem

Quote:
Originally Posted by Rich Breen View Post
Are you absolutely certain that you haven't accidentally gotten a clip gain change somewhere in that bottom clip? What happens if you separate the clip group, ungroup it, do a "Clear Clip Gain" to the bottom clip, then re-group and try it?

Is this behavior repeatable with any region group, or is it just happening with this one?

best,
rich
It is absolutely repeatable every time.
If i hit command Z to undo it, I get a crazy result. The top clips remain affected and the bottom clip is softer BUT THEY RETURN TO A GROUP.
I don't know if you've seen the video but here it is again.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/...bug%20fast.mov
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adjusting Clip Gain On More Than One Clip Blank Frank macOS 17 05-15-2015 06:34 PM
AudioSuite Gain/Normalize also on Clip Gain A-n-d-i macOS 0 03-13-2014 12:46 PM
HD Omni line input gain adjustment bissodj Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 4 02-02-2014 02:00 AM
Clip gain on clip groups: bug or feature? idris Post - Surround - Video 6 01-02-2013 10:48 PM
Analog output gain adjustment Toney Robinson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 08-04-2002 10:25 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:52 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com