Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #2391  
Old 01-29-2011, 02:50 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,871
Default Re: Best Core 2 Series Desktops-Results and Specs

Our Q9550 rig at 3.4GHz with 8GB of Patriot Extreme RAM is still running huge sessions with tons of VIs and remains the most stable system we have. And that’s with 3 installed video cards.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #2392  
Old 01-29-2011, 05:13 PM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,599
Default Re: Best Core 2 Series Desktops-Results and Specs

Gosh. I gotta learn how to OC.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2018.x HD | Omni | macOS Sierra
PT 2019.5 | Saffire Pro 40 | Win10
Reply With Quote
  #2393  
Old 02-05-2011, 12:56 AM
ryanwilsonfive ryanwilsonfive is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Atlanta, GA / Nashville, TN
Posts: 97
Default Re: Best Core 2 Series Desktops-Results and Specs

Decided to go with this i7 build instead!
__________________
http://ryanwilsonfive.com
Reply With Quote
  #2394  
Old 02-07-2011, 08:49 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,871
Default Re: Best Core 2 Series Desktops-Results and Specs

Quote:
Originally Posted by daeron80 View Post
Gosh. I gotta learn how to OC.
Just push up the clock.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #2395  
Old 02-07-2011, 11:09 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Best Core 2 Series Desktops-Results and Specs

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
Just push up the clock.
Some times I just wanna turn back time
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #2396  
Old 02-18-2011, 05:43 PM
omad 001 omad 001 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2
Default Re: Best Core 2 Series Desktops-Results and Specs

Hi there hoping someone can help

i am currently using a 003 factory rack running version 8.04 Le software
on a desktop i had rebuilt last year with an Asus P5Q Pro M/B ,
Intel Q9550 cpu ,2 x 2gb - 1066 - KHX8500D2K2 Kingston HyperX ram and it runs windows XP sp3 which has been running fantastic

i am starting to get into simple post production type work and I want to upgrade to 64 bit windows 7 and protools 9 due to better obvious basic features and hope someone out there might be able to give me some advice as to what i need to do to my current desktop setup to make that happen obviously aside from getting the software

Any help appreciated
Reply With Quote
  #2397  
Old 02-18-2011, 07:21 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Best Core 2 Series Desktops-Results and Specs

Quote:
Originally Posted by omad 001 View Post
Hi there hoping someone can help

i am currently using a 003 factory rack running version 8.04 Le software
on a desktop i had rebuilt last year with an Asus P5Q Pro M/B ,
Intel Q9550 cpu ,2 x 2gb - 1066 - KHX8500D2K2 Kingston HyperX ram and it runs windows XP sp3 which has been running fantastic

i am starting to get into simple post production type work and I want to upgrade to 64 bit windows 7 and protools 9 due to better obvious basic features and hope someone out there might be able to give me some advice as to what i need to do to my current desktop setup to make that happen obviously aside from getting the software

Any help appreciated
Add some RAM. Line up all the latest Win7 64 drivers and install Win7.

If your not sure consider buying a new disk and dual booting and saving your current disk as a backup.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #2398  
Old 02-19-2011, 08:05 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,599
Default Re: Best Core 2 Series Desktops-Results and Specs

Quote:
Originally Posted by sunburst79 View Post
If your not sure consider buying a new disk and dual booting and saving your current disk as a backup.
+1. Very handy to be able to get back to your old system for various things. E.g., many companies haven't written drivers for Win7x64 yet. I have to boot into XP to print/scan with a Dell unit that's only 3 yrs old!

I have that exact system and it's fine with 4 GB RAM. The only reason you'd need more is if you want to run some big sample-based VIs. For simple post work, you should be fine.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2018.x HD | Omni | macOS Sierra
PT 2019.5 | Saffire Pro 40 | Win10
Reply With Quote
  #2399  
Old 02-19-2011, 08:52 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,871
Default Re: Best Core 2 Series Desktops-Results and Specs

Quote:
Originally Posted by omad 001 View Post
Hi there hoping someone can help

i am currently using a 003 factory rack running version 8.04 Le software
on a desktop i had rebuilt last year with an Asus P5Q Pro M/B ,
Intel Q9550 cpu ,2 x 2gb - 1066 - KHX8500D2K2 Kingston HyperX ram and it runs windows XP sp3 which has been running fantastic

i am starting to get into simple post production type work and I want to upgrade to 64 bit windows 7 and protools 9 due to better obvious basic features and hope someone out there might be able to give me some advice as to what i need to do to my current desktop setup to make that happen obviously aside from getting the software

Any help appreciated

I'm running basically the same system as you @3.4GHz with 8GB of RAM and a TI firewire controller with PT9.0.1-CPTK2 and w7/64 and all is well. I did however keep a drive with PT8.0.1 CS2. I haven't had to revert to it yet though. I also have an i7 computer waiting but haven't had enough reason to switch it out. Plus I'm lazy.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #2400  
Old 02-20-2011, 09:26 PM
omad 001 omad 001 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2
Default Re: Best Core 2 Series Desktops-Results and Specs

Thanks for the help peoples had been scouring the forums for 2 hours and decided i should just ask and save myself some square eyes the 64 bit stuff was still evolving when i rebuilt this computer , i thought i had set it up so it would be a pretty simple evolution when i was ready to do it, but so much changes in 6 months with these darn computers i wasn't sure and just needed some quick info to set me straight very happy i don't need to perform any major rebuilding again

Seems so simple get a new drive save the old one for safety,
great idea i will be doing that for certain!
also should have mentioned i planned to double my ram so that is def in the pipeline aswell

Cheers to all
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
i7 Builds - Specs and Results mykhal c Windows 6779 07-04-2019 03:26 PM
Intel Quad Core vs. i-series solidwalnut 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 11-23-2010 05:16 AM
Have a Quad Core (Asus P5K). Use Only One Core Active For Best Results? MIDI Issues. epu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 08-12-2009 02:24 AM
are these specs ok? (low budget 2 core) korkman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 08-22-2008 02:44 AM
8 Core Mac Pro, Leopard and Windows results pasanta 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 01-13-2008 06:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:10 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com