Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-04-2010, 11:41 PM
DarylBham DarylBham is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Alabama/Georgia USA
Posts: 147
Default Digi 002 MIDI Input isnt working

Hey, im running Windows 7, Pro Tools LE 8.0.3 cs2, Digi 002... with a MIDI Keyboard

everything was previously working when the computer was on Windows XP

My Midi Instrument tracks are not seeing any action on the All Input channels(level and sound wise). Under Setup> Midi > Input Devices, the the box for my Digi 002 Midi Input is checked(I can also see the light on my Digi 002 Console "Midi In" blinking as i play my Midi Keyboard and pads, so i know the Digi 002 is receiving a signal). I have checked in "services.msc" to make sure the MMERefresh is running, which it is. I have tried starting, stopping, and restarting the computer to see if it that would fix MMERefresh, No Luck. I finally tried opening up Komplete 6 "Pro 53" and played some sounds thru there from my Digi 002 ASIO drivers and i had luck with that, but non with Pro Tools... can anyone tell me what my problem maybe?

PS: I cant upgrade to 8.0.4 because i was having problems recording with that upgrade, so thats out the question

here is my Sandra Report below:
SiSoftware Sandra
Computer
Model : System manufacturer P5K/EPU
Workgroup : WORKGROUP
Host Name : DSO
User : DSO
Processor
Model : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Speed : 3GHz
Cores per Processor : 2 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Dual-Core
Integrated Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 6MB, ECC, Synchronous, ATC, 24-way, 64 byte line size, 2 threads sharing
Computer
Mainboard : Asus P5K/EPU
BIOS : AMI 0203 02/12/2008
Bus(es) : ISA X-Bus PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
Total Memory : 3.25GB DIMM DDR2 DDR3
Chipset
Model : ASUS P35/G33/G31 Processor to I/O Controller
Front Side Bus Speed : 4x 334MHz (1.34GHz)
Total Memory : 4GB DIMM DDR2 DDR3
Memory Bus Speed : 2x 534MHz (1GHz)
Memory Module(s)
Memory Module : G.Skill F2-8500CL5-2GBPK 2GB DIMM DDR2 PC2-8500U DDR2-1066 (5-5-5-15 3-24-6-3)
Memory Module : G.Skill F2-8500CL5-2GBPK 2GB DIMM DDR2 PC2-8500U DDR2-1066 (5-5-5-15 3-24-6-3)
Video System
Video Adapter : NVIDIA GeForce 8600 GT (32 SM4.0 1.1GHz, 256MB DDR3 2x704MHz, PCIe 1.00 x16)
Video Adapter : NVIDIA GeForce 8600 GT (32 SM4.0 1.1GHz, 256MB DDR3 2x704MHz, PCIe 1.00 x16)
Graphics Processor
Adapter : NVIDIA GeForce 8600 GT (32SP 4C 1.19GHz, 241.6MB 2x704MHz)
Adapter : NVIDIA GeForce 8600 GT (32SP 4C 1.19GHz, 241.6MB 2x704MHz)
Adapter : NVIDIA GeForce 8600 GT (241.6MB 2x704MHz)
Storage Devices
MAXTOR STM3250310AS 250GB (SATA150, NCQ, 8MB Cache) : 233GB (C:)
ST3750330SV (750.2GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ) : 699GB (F:)
ST31000528AS (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ) : 932GB (M:)
ST31000528AS (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ) : 932GB (L:)
SAMSUNG HD501LJ (500.1GB, USB/SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 16MB Cache) : 466GB (P:)
Generic USB SD Reader (USB) : N/A (G:)
Generic USB CF Reader (USB) : N/A (H:)
Generic USB SM Reader (USB) : N/A (I:)
Generic USB MS Reader (USB) : N/A (J:)
Optiarc DVD RW AD-7200A (ATA66, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (D:)
Disk : N/A (N:)
TSSTcorpCD/DVDW SH-S182M (FireWire/1394, DVD+-RW, CD-RW, NCQ) : N/A (E:)
ROXIO DVD-ROM EMULATOR (SCSI, SCSI-2, DVD-R, CD-R, 4kB Cache) : N/A (O:)
Logical Storage Devices
Win XP Pro (C:) : 233GB (NTFS) @ MAXTOR STM3250310AS 250GB (SATA150, NCQ, 8MB Cache)
MUSIC (F:) : 699GB (NTFS) @ ST3750330SV (750.2GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ)
DSO Terra (M:) : 932GB (NTFS) @ ST31000528AS (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ)
DSOTerra2 (L:) : 932GB (NTFS) @ ST31000528AS (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ)
DSO Pro 2 (P:) : 466GB (NTFS) @ SAMSUNG HD501LJ (500.1GB, USB/SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 16MB Cache)
Removable Drive (G:) : N/A @ Generic USB SD Reader (USB)
Removable Drive (H:) : N/A @ Generic USB CF Reader (USB)
Removable Drive (I:) : N/A @ Generic USB SM Reader (USB)
Removable Drive (J:) : N/A @ Generic USB MS Reader (USB)
Optical Drive (D:) : N/A @ Optiarc DVD RW AD-7200A (ATA66, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
Optical Drive (N:) : N/A @ Disk
Optical Drive (E:) : N/A @ TSSTcorpCD/DVDW SH-S182M (FireWire/1394, DVD+-RW, CD-RW, NCQ)
Optical Drive (O:) : N/A @ ROXIO DVD-ROM EMULATOR (SCSI, SCSI-2, DVD-R, CD-R, 4kB Cache)
Peripherals
LPC Hub Controller 1 : ASUS (ICH9) LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1 : Winbond W83627DHG
Audio Device : ASUS (ICH9) HD Audio Controller
Audio Codec : Realtek Semiconductor 883 High Definition Audio
Serial Port(s) : 1
Disk Controller : ASUS (ICH9) 2 port Serial ATA Storage Controller 1
Disk Controller : ASUS (ICH9) 2 port Serial ATA Storage Controller 2
Disk Controller : ASUS 6101 SATA2 Controller
USB Controller 1 : ASUS (ICH9) USB Universal Host Controller
USB Controller 2 : ASUS (ICH9) USB Universal Host Controller
USB Controller 3 : ASUS (ICH9) USB Universal Host Controller
USB Controller 4 : ASUS (ICH9) USB2 Enhanced Host Controller
USB Controller 5 : ASUS (ICH9) USB Universal Host Controller
USB Controller 6 : ASUS (ICH9) USB Universal Host Controller
USB Controller 7 : ASUS (ICH9) USB Universal Host Controller
USB Controller 8 : ASUS (ICH9) USB2 Enhanced Host Controller
FireWire/1394 Controller 1 : Avlab Technology TSB43AB23 1394a-2000 OHCI PHY/link-layer Controller
FireWire/1394 Controller 2 : ASUS VT6306 VIA Fire II IEEE-1394 OHCI Link Layer Controller
SMBus/i2c Controller 1 : Intel 801xx/63xx SMBus
Peripherals
Media Player : ()
Media Player : ()
Media Player : ()
Media Player : ()
Network Services
Network Adapter : Bluetooth Device (Personal Area Network)
Network Adapter : Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller
Wireless Adapter 1 : Linksys AE1000 #2 (802.11g (ERP), TKIP, 24Mbps)
Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line
Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Ultimate 6.01.7600
Platform Compliance : x86
Windows Experience Index
Current System :
Performance Tips
Tip 2546 : Large memory modules should be ECC/Parity.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-05-2010, 11:08 PM
DarylBham DarylBham is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Alabama/Georgia USA
Posts: 147
Default Re: Digi 002 MIDI Input isnt working

anyone with any knowledge of MIDI? lol
Reply With Quote
  #3  
Old 08-05-2010, 11:26 PM
mykhal c's Avatar
mykhal c mykhal c is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: san fran
Posts: 4,355
Default Re: Digi 002 MIDI Input isnt working

do you have MIDI-THRU checked?
__________________
bassist...deep pocketz anyone???!!!

The Basschakra Lucid Soul Trip

i7 Builds - Specs and Results

HDNative | Omni | i7-3930K OC'd 4.0GHZ |
ASUS X79 Sabertooth | 32GB GSkill DDR3 2133 ram | mo' stuff
Reply With Quote
  #4  
Old 08-06-2010, 10:10 AM
DarylBham DarylBham is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Alabama/Georgia USA
Posts: 147
Default Re: Digi 002 MIDI Input isnt working

ill have to check when i get to the studio... thanks Mykhal
Reply With Quote
  #5  
Old 08-09-2010, 12:03 PM
DarylBham DarylBham is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Alabama/Georgia USA
Posts: 147
Default Re: Digi 002 MIDI Input isnt working

Thanks Mykhal... that was the problem!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 002 - optical input not working / only DI channel 1 working Maulden7 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 11-07-2013 01:46 AM
Digi 002 Midi In isnt working in PT 8.0.3 DarylBham MIDI 6 08-09-2010 12:01 PM
Midi isnt working with 003 RACK Ramesh5000 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-02-2008 11:26 AM
tab to transients isnt working... SteveR 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-05-2006 02:34 PM
Why isnt the audiosuite working? Tohar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 12-02-2001 11:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com