Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-12-2007, 05:25 PM
ith_e ith_e is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Tel-Aviv, Israel
Posts: 9
Default Jeff Han\'s \"no-interface\" interface - soon for ProTools ???

Hello All

I stumbled upon this demonstratin:
http://www.youtube.com/watch?v=QKh1Rv0PlOQ

Pretty amazing isn't it?

Does anybody know if we can hope for a similar interface for ProTools, sometime in the future ?
(I mean in less than 20 years...) The technology is there!

Don't you think that such an interface will make today's controllers obsolete?

ith
Reply With Quote
  #2  
Old 04-12-2007, 08:26 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Jeff Han\'s \"no-interface\" interface - soon for ProTools ???

I'd take it over a C8
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 04-13-2007, 02:07 AM
Stiff Stiff is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Lund, Sweden
Posts: 4,101
Default Re: Jeff Han\'s \"no-interface\" interface - soon for ProTools

Quote:


Don't you think that such an interface will make today's controllers obsolete?

ith
I'm not so sure about. Somewhat the same question has been raised since Lemur was released, and I sort of agree with the critics, the faders and knobs, I mean the physical not the GUI in your DAW brings one dimension no touch screen can do - feel.

With that said, I'm a sucker for touch screens
__________________
Daily news & reviews
www.ProToolerBlog.com
Reply With Quote
  #4  
Old 04-13-2007, 03:50 AM
hybridarts hybridarts is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: australia
Posts: 68
Default Re: Jeff Han\'s \"no-interface\" interface - soon for ProTools ???

i pose a question. do you think the rotary potentiometer was introduced to save space on consoles or for feel? i quite agree, there's nothing like the feel of turning a knob(no innuendo intended ) but could we slide a virtual fader for all things knob associated and still retain that physical aspect of mixing? that said, it would be pretty cool sliding your seat along a touch screen the length of your monitor room. not that it would need to be that big....
__________________
2012 MBPr i7 2.3, 16gig ram, OSX 10.10.5 (& 10.12.1 though unsupported)
RME Fireface 802
Pro Tools 12.5, Logic Pro X 10.3.2
Reply With Quote
  #5  
Old 04-13-2007, 08:08 AM
ith_e ith_e is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Tel-Aviv, Israel
Posts: 9
Default Re: Jeff Han\'s \"no-interface\" interface - soon for ProTools

I wasn't aware of that Lenard thingy... Hmm looks pretty cool (although a little small...)

Me too, I'm a sucker for "real" (as opposed to "virtual") gear. There's nothing like turning a knob or moving a fader - as long as it's controling the sound directly, like in analog consoles. When it comes to soft knobs and faders that just send commands to a computer, it doesn't feel the same at all. That's why I don't like all those controllers.

On the other hand, working with the mouse is really like working with one finger, which is a bummer too.

That's why I think that a 42" multi-touch screen would be a winner - if we're getting virtual, let's get virtual all the way if you know what I mean... Let me cut and move audio regions with my bare hands, let me zoom in and out by "straching" the image with two fingers, let me balance tracks my closing my eyes and moving several faders all at once, until it sounds right.

Man, I wish it will be a reality soon!

Does anybody know if Digidesign is making any research in this direction?

ith
Reply With Quote
  #6  
Old 04-13-2007, 08:59 AM
superpenguin79 superpenguin79 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 4,783
Default Re: Jeff Han\'s \"no-interface\" interface - soon for ProTools

oh man, that thing is sweeeeet! Notice though that from the vid everything still seems to be running off of a box as opposed to the virtual light systems that you can select stuff out of via Minority Report, or in the episode of Startrek Enterprise where they met the dude from the future named Daniels and they were pulling ship specs with that little hand held device that lit up to a 42 in. virtual screen. hehe This is a step in the right direction though I suppose...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alessis Multimix8usbfx interface and Mbox 2 interface with Protools 11 Majorpain7 Pro Tools 11 0 01-06-2014 08:40 PM
1 interface, 1 hard drive, only ONE firewire interface? beyoutofull1 Pro Tools M-Powered (Win) 5 11-22-2010 05:08 PM
Using a non Digi interface as a Primary Interface Krecording Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 01-02-2007 09:07 AM
is there a digital only i/o interface compatable with digi interface connections? Felix Tips & Tricks 2 10-22-2001 11:50 PM
SDII/Digital Interface/Analog Interface Question Karmitz Digidesign Hardware & Software 1 07-15-2000 01:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:42 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com