Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-07-2015, 02:44 PM
MindDead's Avatar
MindDead MindDead is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Baltimore, MD
Posts: 179
Default Net work Device Browser(greyed out) & S3 I/O!

Im trying to use the i/o on the s3, everything non i/o seems to work perfect. Following the directions in the s3 manual it asks you to open the audio/midi app and click on windows,from the top drop down menu and then select "Network Device Browser", but mines greyed out.

WHY?

How do I use the i/o on my s3?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-08-2015, 07:27 AM
ha2dorff ha2dorff is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bergen, Norway
Posts: 242
Default Re: Net work Device Browser(greyed out) & S3 I/O!

Did you start S3 first, and then your Mac?
Do Eucon recognize the S3?
You should be able to see and select S3 from the Network Device Browser.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-08-2015, 10:02 AM
MindDead's Avatar
MindDead MindDead is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Baltimore, MD
Posts: 179
Default Re: Net work Device Browser(greyed out) & S3 I/O!

Quote:
Originally Posted by ha2dorff View Post
Did you start S3 first, and then your Mac?
Do Eucon recognize the S3?
You should be able to see and select S3 from the Network Device Browser.
did all of what you mentioned. EUCON see it and i use it everyday.

Would it matter if I use an hf i/o as well? I should't right?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-08-2015, 11:38 AM
ha2dorff ha2dorff is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bergen, Norway
Posts: 242
Default Re: Net work Device Browser(greyed out) & S3 I/O!

Sorry, I don't know...
Maybe you could try Avid support - they use to respond fast
Reply With Quote
  #5  
Old 10-10-2018, 12:08 PM
Dizzi45Z Dizzi45Z is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: UT, United States
Posts: 1,721
Default Re: Net work Device Browser(greyed out) & S3 I/O!

Did you figure this out? I am having the same issue. The S3 works as intended as a controller, but Network Device browser is greyed out.
__________________
recording.guru : FREE Pro Tools Tips and 19 Video Basic Training Course
Pro Tools 12.8.3 HDX Mac OS 10.12.6
Mac Pro Quad 3.2 Nehalem with 32 GB RAM
Noisebox Studios -Utah Recording Studio
Reply With Quote
  #6  
Old 10-17-2018, 12:55 AM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 751
Default Re: Net work Device Browser(greyed out) & S3 I/O!

Quote:
Originally Posted by Dizzi45Z View Post
Did you figure this out? I am having the same issue. The S3 works as intended as a controller, but Network Device browser is greyed out.

Is the S3 directly connected, and does your Mac support AVB? (Thunderbolt equipped Macs do, but not all Ethernet adapters do.)


If your S3 is connected to a hub you'll need it to also support AVB.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-17-2018, 07:51 AM
Dizzi45Z Dizzi45Z is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: UT, United States
Posts: 1,721
Default Re: Net work Device Browser(greyed out) & S3 I/O!

Quote:
Originally Posted by LukeHoward View Post
Is the S3 directly connected, and does your Mac support AVB? (Thunderbolt equipped Macs do, but not all Ethernet adapters do.)


If your S3 is connected to a hub you'll need it to also support AVB.
Thank you for posting. That is my problem. I'm on a 2012 Mac Pro.
__________________
recording.guru : FREE Pro Tools Tips and 19 Video Basic Training Course
Pro Tools 12.8.3 HDX Mac OS 10.12.6
Mac Pro Quad 3.2 Nehalem with 32 GB RAM
Noisebox Studios -Utah Recording Studio
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remove a Greyed-Out Device in Midi Setup? Reesho 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 10-14-2016 12:58 PM
Midi won't work unless I have a USB device bryced87 macOS 18 12-13-2013 06:26 AM
Usb Device Doesn't work gonzogtrman macOS 0 06-24-2011 08:46 PM
sorting order of files in work space browser Lowder macOS 8 05-07-2011 02:04 PM
Digibase browser greyed out rgarstin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-10-2010 08:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com