Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  ē  Community Terms of Use  ē  Help Us Help You

Knowledge Base Search  ē  Community Search  ē  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-25-2020, 01:00 PM
LesPaul2550 LesPaul2550 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Southwest Florida
Posts: 54
Default PT 2020 and Sierra - Will it work?

I'm fine at my home studio with 2020.3 and Mojave on a 2018 mac mini. I love track folders and would like to upgrade PT at the commercial studio I work with/for. They've got an old cheese grater running Sierra with 8 gigs RAM, 8 cores via dual CPU's (shows as 16 in PT) and upgraded to SSD SATA drive and might be able to upgrade the RAM if I can still get that old form factor. GPU isn't Metal compatible and it's hard to fine a replacement that is (except for used which we don't want to do).

So has anyone tried PT 2020.3 or 2020.5 on OSX Sierra? I've given up trying to find a link to download High Sierra from the apple app store which is why I'd like to keep them on Sierra if possible. With CoVid, I'd rather not go there in person and can do a PT upgrade via remote desktop but probably not an OS upgrade.

Thanks in advance for the reply.

Oh, and if anyone can post a link for a Metal compatible video card that will work in one of those old cheese graters, that would increase our choices for software upgrades.
__________________
Quote from the movie Heavy Metal:
"And if I refuse?"
"Then you die, she dies, everybody dies"
Reply With Quote
  #2  
Old 06-25-2020, 01:26 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,056
Default Re: PT 2020 and Sierra - Will it work?

High Sierra is here
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-25-2020, 02:16 PM
LesPaul2550 LesPaul2550 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Southwest Florida
Posts: 54
Default Re: PT 2020 and Sierra - Will it work?

JFreak, YOU ROCK!!!!!

1000 times Thank You!!!!!

I just hope that link works on the cheese grater because it didn't work on my 2018 Mac Mini. Probably because the 2018 Mac Mini only supports Mojave and newer. I wanted to download it here as I've got faster Internet than the studio but if I've got to download it from the cheese grater running Sierra then that's what I'll do. Again, thank you for the link!!!!
__________________
Quote from the movie Heavy Metal:
"And if I refuse?"
"Then you die, she dies, everybody dies"
Reply With Quote
  #4  
Old 06-25-2020, 02:17 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,056
Default Re: PT 2020 and Sierra - Will it work?

No problem
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-25-2020, 04:05 PM
spoons's Avatar
spoons spoons is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: UK
Posts: 269
Default Re: PT 2020 and Sierra - Will it work?

Iím running 2020.5 on two rigs. A Sierra running cheese grater and Mac mini running Catalina and you wouldnít know the difference. The video engine is more stable under Catalina but thatís about it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Richard Spooner

www.spoonsound.com
Reply With Quote
  #6  
Old 06-25-2020, 06:01 PM
briaboy briaboy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: New York City
Posts: 374
Default Re: PT 2020 and Sierra - Will it work?

I've been using High Sierra since it appeared, now using it with PT 2020.5, and it's incredibly stable apart from the occasional (usual!) PT error messages.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-25-2020, 10:27 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is online now
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,398
Default Re: PT 2020 and Sierra - Will it work?

Using 2020.5 on a 2011 MacBook Pro running Sierra with 16GB RAM and it works fine. I'd be a little concerned about only 8GB RAM so you may be limited there unless you can add more.
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2020.9
Reply With Quote
  #8  
Old 06-27-2020, 04:37 PM
LesPaul2550 LesPaul2550 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Southwest Florida
Posts: 54
Default Re: PT 2020 and Sierra - Will it work?

Thatís good enough for me. Iíll try 2020 with the existing Sierra and see how it goes. Itís an audio-only studio and will NEVER need video capabilities. Iíll try to talk the boss into going for 8 more gigs of RAM too. I wanted a good excuse to force that to happen anyway. Finding old style RAM will probably be easier than trying to find a Metal capable video card for that old puppy.

If I have issues after a RAM upgrade, Iíll upgrade to high sierra now that Iíve got a link.

THANKS for all your replies! I really appreciate it.
__________________
Quote from the movie Heavy Metal:
"And if I refuse?"
"Then you die, she dies, everybody dies"
Reply With Quote
  #9  
Old 07-02-2020, 09:48 AM
abes abes is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Wales
Posts: 83
Default Re: PT 2020 and Sierra - Will it work?

Quote:
Originally Posted by briaboy View Post
I've been using High Sierra since it appeared, now using it with PT 2020.5, and it's incredibly stable apart from the occasional (usual!) PT error messages.
Is the 'Import Audio' feature sorted?

I've recently updated to High Sierra and PT 12.7.1 from a super stable Sierra running PT 12.5.2 (yes it's old, but so stable for me) and now I'm getting a really annoying error that I can't import audio, only drag and drop. This is because of High Sierra. I don't use drag and drop as it's severely limits my options.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-07-2020, 07:03 PM
LesPaul2550 LesPaul2550 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Southwest Florida
Posts: 54
Default Re: PT 2020 and Sierra - Will it work?

Never had import issues. I know it's not the same as Import Audio but I've been using Import Session Data without a hitch. But I'm running Mojave with pt 2020.5. I have been experiencing several other issues with 2020.5. Nothing that caused a crash but little things not working when clicked. I should have documented them but was too busy mixing to swat bugs. Quitting and restarting seemed to help. I'll be working the rest of the week on the projects I was doing when experiencing issues. I'm sure it will be screwy again so I'll make note of what happened to report it.

Oh yeah, it was plugins not doing anything when instantiated. They passed audio as if they were bypassed or inactive but they weren't. The plugins showed no meter levels on input or output channels. Like Waves CLA-76 among others. I think the other one I had issues with was Brainworx bx_console SSL E and maybe Waves H-Delay. In one case, I removed the plugin, then put it back in and it worked the second time. Didn't seem to be the plugins, seemed to be a Pro Tools issue since it affected different brands of plugins. I do try to keep all plugins up to date so who knows.
__________________
Quote from the movie Heavy Metal:
"And if I refuse?"
"Then you die, she dies, everybody dies"

Last edited by LesPaul2550; 07-07-2020 at 07:12 PM. Reason: More info
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2020.3/sierra basslik Pro Tools 2020 4 07-22-2020 03:06 PM
2020.3 High Sierra - Mac 5,1 - No Video playback jseelye02 Pro Tools 2020 3 04-27-2020 03:25 PM
Oo3 console/high sierra/2020.3 basslik 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-19-2020 01:00 PM
2020.3 on Mac Pro 5.1, High Sierra? audioluche Pro Tools 2020 28 04-03-2020 01:56 PM
PT 2020 to require Mojave and drop High Sierra support? XJENSEN Pro Tools 2019 10 03-28-2020 11:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com