Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-31-2019, 12:22 PM
DrBiscuits DrBiscuits is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Toronto
Posts: 7
Default 2019.10 Won't Install

Hi all,
Having a very frustrating time trying to install 2019.10 - Avid Link installs the Avid Video Engine and then nothing else.
Originally I tried installing over my 2019.6 and then when that install attempt broke the previous version (without installing the new version) I uninstalled everything but still cannot re-install anything other than the Avid Video Engine... am I missing something here?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-31-2019, 01:27 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,896
Default Re: 2019.10 Won't Install

Don't use Avid Link; instead download directly from your Avid Master account.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 10-31-2019, 01:29 PM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 774
Default Re: 2019.10 Won't Install

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Don't use Avid Link; instead download directly from your Avid Master account.
Yup what he said...... I only use Avid Link to update Avid Link.... grab PT from your products page.
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS Mojave 10.14.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2019.6-23.# - HEAT applied, Cubase 9.5,
Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #4  
Old 10-31-2019, 02:18 PM
DrBiscuits DrBiscuits is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Toronto
Posts: 7
Default Re: 2019.10 Won't Install

Thanks guys, yep that worked!

Gotta love Avid and their tech issues for a simple point update haha...
Reply With Quote
  #5  
Old 10-31-2019, 04:09 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,896
Default Re: 2019.10 Won't Install

Quote:
Originally Posted by xrekcor View Post
Yup what he said...... I only use Avid Link to update Avid Link.... grab PT from your products page.
I don't even have Avid Link installed - deleted it right after I installed 2019.6

Here's a good one - being I uninstalled Avid Link will the update install it? Along with the other crud I uninstalled that a lot of people get rid of?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #6  
Old 10-31-2019, 04:25 PM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 774
Default Re: 2019.10 Won't Install

Good Question..... me suspects yes.... I thought from memory it was a seperate install.... but that was many beers and whatever else ago

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Here's a good one - being I uninstalled Avid Link will the update install it? Along with the other crud I uninstalled that a lot of people get rid of?
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS Mojave 10.14.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2019.6-23.# - HEAT applied, Cubase 9.5,
Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #7  
Old 11-01-2019, 11:33 AM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 8,484
Default Re: 2019.10 Won't Install

Quote:
Originally Posted by DrBiscuits View Post
Hi all,
Having a very frustrating time trying to install 2019.10 - Avid Link installs the Avid Video Engine and then nothing else.
Originally I tried installing over my 2019.6 and then when that install attempt broke the previous version (without installing the new version) I uninstalled everything but still cannot re-install anything other than the Avid Video Engine... am I missing something here?
Sorry for the trouble. I see that you downloaded from your Avid account but wanted to let you/others know we have identified the cause and are working on a fix.
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 11-01-2019, 11:59 PM
gonsdeejay's Avatar
gonsdeejay gonsdeejay is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Mιxico City
Posts: 200
Default Re: 2019.10 Won't Install

On Windows, I Download Pro Tools 2019.10 from my account, and Uninstall Pro Tools 2019.6, Only Pro Tools, and Install Pro Tools 2019.10, And Works fine here, Only the Restart after close, So, I Restart Windows with Pro Tools running, and it's Ok for now!!!
__________________
Pro Tools 2019.10. UAudio Apollo 8 Duo & Apollo Twin. Custom PC i7-7700K 16 Gb Ram Thunderbolt 3 SYSTEM-1KRK V88. Yamaha HS7 Korg ESX-1 MBOX2 003Rack Mackie MCU Producing My Own Life
Reply With Quote
  #9  
Old 11-02-2019, 04:59 AM
Wire57 Wire57 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Europe
Posts: 103
Default Re: 2019.10 Won't Install

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
Sorry for the trouble. I see that you downloaded from your Avid account but wanted to let you/others know we have identified the cause and are working on a fix.
I keep having the same issue, too.
Here is my post on what happens, which error messages pop up, and so on.
Hoping someone fixes this mess soon.

http://duc.avid.com/showthread.php?p...47#post2543347
Quote:
Originally Posted by TOM@METRO
Working well here. How about you?
Installation error, via Avid Link I only can install that HD driver, but not PT 2019.10. It just won't work.
I downloaded the installer from my Master Account and tried there.
Here's the screenshot that pops up at the end of installing:
https://drive.google.com/file/d/16Ww...ew?usp=sharing
The text says:
"Data bank: Transformation: One line does not
exist and cannot be updated. Table:
Shortcut.
"
And oops, when closing the installer, there's a second message, screenshot here:
https://drive.google.com/file/d/1YAS...ew?usp=sharing
Text says:
"File save path not created. For the entry
system folder 'Directory table' no path
exists.
"
And I have collected screenshots of the 2 error messages that pop up after trying to launch PT now.
https://drive.google.com/file/d/1lgh...ew?usp=sharing

Now, what must I do to get PT properly installed, please?
I'd hate, after paying so much for it, to cancel the subscription and delete everything.

System configuration:
NEW: Windows 10 home, [Version 1903, SysBuild 18362.449, 64bit], 16 GB RAM [1600 KHz]
C:\ = SSD 1 TB, E:\HDD 1 TB @ 7200 rpm, Intel I5 quadcore...
[And Sibelius Ultimate 2019.9]
To this, I received a reply message, when clicking on the link I do not find it, but the text said something like
"with Win 10 1903 some seem to have issues".
So I might just look forward to the next big update that's scheduled for Tue., Nov. 12th, and put it aside for now?
Reply With Quote
  #10  
Old 11-02-2019, 05:01 AM
Wire57 Wire57 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Europe
Posts: 103
Default Re: 2019.10 Won't Install

Quote:
Originally Posted by DrBiscuits View Post
Thanks guys, yep that worked!

Gotta love Avid and their tech issues for a simple point update haha...
For me, it didn't work at all. A whole lotta pop up messages telling me something's missing….
Find my post in this thread….
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SOS PT Ultimate 2019.6 stopped working _ and cannot install again BiggiT Pro Tools 2019 19 09-24-2019 07:29 PM
PT 2019.6 Install Problem lgreen100 Pro Tools 2019 8 08-24-2019 09:05 PM
Co-install Pro Tools 10.3.10 with Pro Tools 2019.5 on Windows 7 unkJE Windows 0 05-19-2019 09:31 AM
Avid Link not showing correct PT 2019.5 install status taylor4814 Pro Tools 2019 1 05-18-2019 10:11 AM
PT 2019.5 + Mojave fresh install: Velvet problem Detlef Brockmann Pro Tools 2019 0 05-18-2019 07:50 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com