Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-15-2009, 12:48 AM
frcjt frcjt is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Aegina Island, Greece
Posts: 137
Unhappy Where is 96000.0 Hz sampling rate?

Hi!

I'm using PT M-Powered with M-Audio MobilePre USB and want to work with a 24/96 session but PT is only showing me up to a 48000.0 Hz Sampling Rate.

Can anyone tell me why this is and what I need to do to fix it?

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-15-2009, 03:21 AM
clausiii's Avatar
clausiii clausiii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vienna, Austria
Posts: 1,801
Default Re: Where is 96000.0 Hz sampling rate?

your device supports 48kHz/16bit max.

look here ->http://www.m-audio.com/index.php?do=...81bca7ff458be3
__________________
My ears! My ears!
clausiii
-----------------
MacBook Pro i7 Quad 2.6GHz 16GB RAM
ProTools 2019.5
Digidesign Command|8
macOS Mojave
MOTU 4pre
MOTU Track16
Axiom Pro 25
LinnStrument 128
Roli Seaboard Block

tons of stomp boxes
tube amps
guitars
noise
Reply With Quote
  #3  
Old 10-15-2009, 06:05 AM
frcjt frcjt is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Aegina Island, Greece
Posts: 137
Default Re: Where is 96000.0 Hz sampling rate?

But why would that keep me from importing sound files at a different rate?

I just want to edit an existing session!
Reply With Quote
  #4  
Old 10-15-2009, 09:33 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Where is 96000.0 Hz sampling rate?

please define what you want to do:
are you wanting to open an existing session and edit? (won't work w/o down sampling the files)
or do you want to import some 96k files into a 44.1 or 48 session to play with? (this should work)
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #5  
Old 10-16-2009, 01:57 AM
frcjt frcjt is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Aegina Island, Greece
Posts: 137
Default Re: Where is 96000.0 Hz sampling rate?

sorry if i'm confusing…

i want to open and edit a 96k session without converting the sound files down to 48. can i do this?

thanks!
Reply With Quote
  #6  
Old 10-16-2009, 04:35 AM
sonnylarsen sonnylarsen is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 6
Default Re: Where is 96000.0 Hz sampling rate?

Not with your current interface. The interface contains the digital/analog convertors which you need to deal with digital audio. Pro Tools won't open a file your interface doesn't support. There may be other tools that will open the audio files and let you convert them manually, I don't know about that, but your system won't play let alone edit a file your audio interface won't support. You might consider picking up something like the fast track pro, which supports 24/96.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-16-2009, 04:46 AM
clausiii's Avatar
clausiii clausiii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vienna, Austria
Posts: 1,801
Default Re: Where is 96000.0 Hz sampling rate?

The only thing you can do is to create a new session with your max resolution 48/16 and to import session data. But keep in mind that your audiofiles will be converted to the resolution of your current session...
__________________
My ears! My ears!
clausiii
-----------------
MacBook Pro i7 Quad 2.6GHz 16GB RAM
ProTools 2019.5
Digidesign Command|8
macOS Mojave
MOTU 4pre
MOTU Track16
Axiom Pro 25
LinnStrument 128
Roli Seaboard Block

tons of stomp boxes
tube amps
guitars
noise
Reply With Quote
  #8  
Old 10-16-2009, 06:18 AM
sharptoothyouth sharptoothyouth is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: London
Posts: 12
Default Re: Where is 96000.0 Hz sampling rate?

Quote:
Originally Posted by frcjt View Post
Hi!

I'm using PT M-Powered with M-Audio MobilePre USB and want to work with a 24/96 session but PT is only showing me up to a 48000.0 Hz Sampling Rate.

Can anyone tell me why this is and what I need to do to fix it?

Thanks!
"you can't always get what you want" but with a few extra grand, you can - upgrade!!!
__________________
Edit Value
MBP 2.66ghz 4g Ram MBox2 PT8.0.3pr
Reply With Quote
  #9  
Old 10-16-2009, 07:33 AM
mindnoise mindnoise is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany and Tokyo
Posts: 3,094
Default Re: Where is 96000.0 Hz sampling rate?

updrade with us! upgrade with us! Sauron is your friend!
__________________
last: PT11.3.1
Reply With Quote
  #10  
Old 10-16-2009, 05:09 PM
LesPaul666 LesPaul666 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Belleville, NJ, USA
Posts: 110
Default Re: Where is 96000.0 Hz sampling rate?

Grab an M-Audio Transit for a few bucks, you can open the session at that sample rate and bit length, on this interface, with a stereo output.
__________________
MacBook Pro Penryn 15" (2.4 Core Duo 2) 4GB ram/200GB
OSX 10.5.5
PowerBook G4 1.67 15" Hi-Res 2GB ram/80GB(Oct 2005-The last model made)OSX 10.4.11

Pro Tools LE 7.3, 7.4, and 8
Pro Tools M-Powered 7.3, 7.4 and 8
Digi 003R
MBox Original USB
M-Audio ProFire Lightbridge
M-Audio Transit

(3) Metric Halo 2882's 2D +DSP
(1) Metric Halo ULN-2 3D +DSP
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anybody know what the max sampling rate of PT 8.0 LE is? Fabb2004 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-09-2012 11:58 PM
16k sampling rate? guy.fi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 10-31-2007 04:03 AM
Sampling rate problem IPerez27 Post - Surround - Video 4 08-24-2004 09:38 PM
mbox sampling rate madincraft 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 08-06-2003 12:16 AM
Mbox sampling rate madincraft 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 08-03-2003 03:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com