Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-11-2020, 03:27 AM
jchan jchan is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 285
Default Check out this feature missing in Pro Tools

Pro Tools keeps falling way behind it's competition.

This little Logic feature would be awesome to have in Pro Tools to enhance workflow. Needless to say this feature has been in many daws for more than 10 years already, Samplitude to name one..

Non destructive clip gain normalization, peak or LUFS:

Check it out!

https://www.pro-tools-expert.com/log...eid=24ccbbb846

Last edited by jchan; 08-11-2020 at 03:51 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-11-2020, 07:32 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,685
Default Re: Check out this feature missing in Pro Tools

Would be useful for certain kinds of dialogue editing, perhaps. Seems useful for podcasters. Not sure I'd ever use it. I mean, it is neat. I wish the author hadn't confused it with gain staging.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2020.5 Ultimate | Omni | macOS Mojave
PT 2020.6 | Saffire Pro 40 | Win10
Reply With Quote
  #3  
Old 08-11-2020, 09:55 AM
Sonopolis Sonopolis is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Berlin
Posts: 250
Default Re: Check out this feature missing in Pro Tools

There are so many little things. This would be very helpful for VO and commentary in docs. I think Resolve has this, too.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-11-2020, 10:38 AM
jchan jchan is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 285
Default Re: Check out this feature missing in Pro Tools

Yeah, would be nice to rough balance what's coming into the compressor. I'm curious about the LUFS normalization. Very useful starting point for docs and pods.
Avid is just keeping the boat floating right now, and It's hard to trim the sails while taking on water, especially you're alone in the boat. Bill Gates should consider emptying his back pocket and buy Avid and make Digidesign great again..
Reply With Quote
  #5  
Old 08-12-2020, 10:29 AM
capt kirk capt kirk is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: vancouver
Posts: 482
Default Re: Check out this feature missing in Pro Tools

Ive said it for years. Adobe should take some cash out of the receptionists drawer, and buy AVID, and then get rid of thier dumb 'me too' products like Audiotion et al.....they'd be a powerhouse, if they'd been smart enought to buy WWISE.
__________________
www.kfaudio.ca
Reply With Quote
  #6  
Old 08-12-2020, 10:35 AM
jchan jchan is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 285
Default Re: Check out this feature missing in Pro Tools

Adobe if you can hear me, please buy Avid.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-12-2020, 10:21 PM
lae777 lae777 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 171
Default Re: Check out this feature missing in Pro Tools

Quote:
Originally Posted by jchan View Post
Adobe if you can hear me, please buy Avid.
Wouldn't Pro Tools then become part of Creative Cloud with no permanent licenses, just subscription?

Be careful what you wish for!
__________________
5,1 Mac Pro, 3.46 GHz Six Core Xeon, 48gb ram, Pro Tools Ultimate 2020.9, HD Native card, Avid 96io interface, Avid 192io, Intensity Pro video card, Radeon HD 7950 graphics card, Mac OS X 10.13.6
Reply With Quote
  #8  
Old 08-12-2020, 10:44 PM
capt kirk capt kirk is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: vancouver
Posts: 482
Default Re: Check out this feature missing in Pro Tools

is AVID aware/smart enuff to buy FMOD/SoundMiner, or will they let it go , like WWISE , and be light years behind in game delvelopment VR audio.....why o why anyone let SONY buy WWISE was the worst oversight in the history of audio....
__________________
www.kfaudio.ca
Reply With Quote
  #9  
Old 08-13-2020, 08:34 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,766
Default Re: Check out this feature missing in Pro Tools

Yes, this is a really nice feature, and probably a lot more important to the ProTools user base than to Logic's - FWIW, Quiet Arts' Defaulter plug sort of does something similar, but not nearly as full featured.
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.14, PT 2020 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-14-2020, 02:48 AM
simonchase simonchase is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 334
Default Re: Check out this feature missing in Pro Tools

Suggested in 2016

https://protools.ideascale.com/a/dtd...in/258102-3779

Re-suggested in the Avid link lounges area too

Pro Tools does not listen to us
__________________
PT Ultimate 2020.3 - MacOS 10.14.6 - Mac Pro (Mid 2010) - 2 x 3.46 GHz 6-Core Intel Xeon - 48 GB 1333 MHz DDR3 RAM - SSD Startup Disk - Radeon RX 560 - AJA Kona LHi PCIe - Apogee Quartet
PT Ultimate 2020.5 - MacOS 10.15.6 - MacBook Pro (Late 2019)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Logic Pro and Cubase/Nuendo Users please check this out EddieJones Avid S1, S3, Dock and Control 1 01-30-2020 08:17 AM
Logic Pro and Cubase/Nuendo Users please check this out EddieJones Avid S6 0 10-30-2019 10:46 AM
Feature request: Simple Automation Present check exit Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 06-07-2005 09:19 AM
Logic 6.0 feature set Slaterman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-15-2003 04:07 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:09 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com