Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-06-2009, 09:55 PM
Musepro Musepro is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Marion, OH
Posts: 31
Default Older PT Sessions not loading in 8?

Hello all!

I've been running PT MP 8 since it came out and everything has been perfect. However, tonight, I loaded in a couple sessions that were recorded in PT LE 6 and mixed PT MP 7 and am having problems.

None of the tracks have inputs assigned to them, yet one stereo track is pegged with a loud buzzing noise that sounds like a feedback loop. Also, the vocals are not playing in the vocal tracks, even though they're in the vocal tracks of the arrange window. One of the sessions, the vocals are playing in ALL tracks. The other session, if certain tracks are soloed, you can hear quiet distorted vocals. The drum and bass tracks can be heard if soloing, but no action on the Master meter and no output unless tracks are soloed. The I/O is set to default (my normal setting). I deleted and created a new Master fader but had the same results. I "saved a copy" and that didn't do anything either. I ran the Mac Utilities Disk and Permissions repair, rebooted everything and that didn't change the situation either.

I've loaded old PT sessions before with no problems. Any ideas as to what's going on this time? Thanks!

jt burke
__________________
jt burke
www.fathomfidelity.com
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2009, 10:10 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,183
Default Re: Older PT Sessions not loading in 8?

Have you tried starting a new session and importing session data from the old session? I've had some success with this.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 07-17-2009, 08:04 AM
Musepro Musepro is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Marion, OH
Posts: 31
Default Re: Older PT Sessions not loading in 8?

I figured out what was causing the problem! The old mix session used 4 instances of the old Digirack De-esser from the Dynamics II bundle. I took the four instances off and that fixed the meters showing signal and the feedback loop. BUT, I still wasn't getting any signal to the Master buss, despite the fact that everything was routed properly. So, I simply re-assigned all the tracks to outputs 1-2 and ta-da! The session now loads and plays just as it should. I can use the Dynamics 3 de-esser or the one from my Waves bundle in place of the Dynamics II plug-in if needed.

Figured I'd post a follow up in case someone else has this issue.
__________________
jt burke
www.fathomfidelity.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AutoTune 5 Crashing Pro-Tools loading older sessions KingFish Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 12-16-2010 02:19 PM
Older PT Sessions not loading in 8? Musepro 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-17-2009 08:03 AM
Strike not loading in older sessions since moving to PT8 Che_Guitarra Virtual Instruments 2 01-12-2009 02:43 PM
older sessions crash while loading PT 7.2 gilmour123 Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 09-30-2006 01:57 PM
Older PT Sessions Jeffrey Talbot Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 08-10-2005 01:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:52 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com