Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-16-2014, 02:53 PM
thesoundguy77 thesoundguy77 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Los Angeles, cA
Posts: 9
Default S3 12V board lights - not working

Is anyone successfully using a 12V board light with the S3?

For me, when I first boot the S3, the light turns on with initial start-up, but then shuts off as soon as the Avid logos appear onscreen. Same thing in Studio or Live mode.

Am I missing something about how to manually turn these on?

Thx.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-16-2014, 08:00 PM
Tom Graham's Avatar
Tom Graham Tom Graham is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1995
Location: Pasadena,CA
Posts: 412
Default Re: S3 12V board lights - not working

Quote:
Originally Posted by thesoundguy77 View Post
Is anyone successfully using a 12V board light with the S3?

For me, when I first boot the S3, the light turns on with initial start-up, but then shuts off as soon as the Avid logos appear onscreen. Same thing in Studio or Live mode.

Am I missing something about how to manually turn these on?

Thx.
I believe those are only functional for the S3-LX live system. I'll follow up tomorrow to confirm…

Thanks,
Tom
__________________
Tom Graham
Avid Audio Marketing
Pro Audio and Mixing

tom.graham@avid.com

Check out our Pro Mixing Webinars :
http://www.avid.com/US/resources/pro-mixing-webinars

Avid Pro Mixing Blog:
http://www.avidblogs.com/promixing/
Reply With Quote
  #3  
Old 12-18-2014, 12:37 PM
Norrie's Avatar
Norrie Norrie is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 116
Default Re: S3 12V board lights - not working

Also curious about this I have 2x XLR gooseneck lamps I use on my Allen & Heath console I usually send phantom power to them through the console.

I've tried them in the convenience ports on the S3 but can't get them to fire up.

Any ideas ?
__________________
I don't suffer from insanity -- I enjoy every minute of it !

Avid S3
Artist Transport
Pro Tools HD 12
UAD Apollo 8P
Audient ASP 880
Mac Pro TrashCan
3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5, 32GB ram
Adams A77x
UAD Quad Thunderbolt Satellite
Reply With Quote
  #4  
Old 12-18-2014, 08:05 PM
Tom Graham's Avatar
Tom Graham Tom Graham is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1995
Location: Pasadena,CA
Posts: 412
Default Re: S3 12V board lights - not working

Hi Guys,

I've confirmed the powering external lights is not enabled. In terms of feature importance it was deemed a low priority at launch. If enough people feel it is important, it can be moved up the list of things…

Thanks for your support,
Tom
__________________
Tom Graham
Avid Audio Marketing
Pro Audio and Mixing

tom.graham@avid.com

Check out our Pro Mixing Webinars :
http://www.avid.com/US/resources/pro-mixing-webinars

Avid Pro Mixing Blog:
http://www.avidblogs.com/promixing/
Reply With Quote
  #5  
Old 12-18-2014, 09:48 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Re: S3 12V board lights - not working

Low importance. How freaking hard is it to turn on something so simple?
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
  #6  
Old 12-18-2014, 10:00 PM
Bill Denton Bill Denton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pittsburgh PA
Posts: 2,644
Default Re: S3 12V board lights - not working

When you're talking about professional software such as Pro Tools, nothing is easy to implement...
__________________
X
Note that all opinions, observations, whatever, in this post are mine, unless I'm being mean or am wrong, in which case it's somebody else's fault. I do not work for Avid (their loss)...my only relationship with Avid is that of a customer (when I'm not too poor to buy stuff, like now)...and that hot administrative assistant...that's more of a "thing" than a "relationship" (that should keep them guessing for a while...)

Just rockin'...what more is there?

Bill in Pittsburgh
Reply With Quote
  #7  
Old 12-19-2014, 09:52 AM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Re: S3 12V board lights - not working

Quote:
Originally Posted by Bill Denton View Post
When you're talking about professional software such as Pro Tools, nothing is easy to implement...
It's already working for the Live Version of the S-3....
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
  #8  
Old 12-19-2014, 10:36 AM
Bill Denton Bill Denton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pittsburgh PA
Posts: 2,644
Default Re: S3 12V board lights - not working

Quote:
Originally Posted by Barry Johns View Post
It's already working for the Live Version of the S-3....
And that is the live version...
__________________
X
Note that all opinions, observations, whatever, in this post are mine, unless I'm being mean or am wrong, in which case it's somebody else's fault. I do not work for Avid (their loss)...my only relationship with Avid is that of a customer (when I'm not too poor to buy stuff, like now)...and that hot administrative assistant...that's more of a "thing" than a "relationship" (that should keep them guessing for a while...)

Just rockin'...what more is there?

Bill in Pittsburgh
Reply With Quote
  #9  
Old 12-19-2014, 02:42 PM
Norrie's Avatar
Norrie Norrie is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 116
Default Re: S3 12V board lights - not working

Quote:
Originally Posted by Tom Graham View Post
Hi Guys,

I've confirmed the powering external lights is not enabled. In terms of feature importance it was deemed a low priority at launch. If enough people feel it is important, it can be moved up the list of things…

Thanks for your support,
Tom
It's something I would definitely like to see made available.
__________________
I don't suffer from insanity -- I enjoy every minute of it !

Avid S3
Artist Transport
Pro Tools HD 12
UAD Apollo 8P
Audient ASP 880
Mac Pro TrashCan
3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5, 32GB ram
Adams A77x
UAD Quad Thunderbolt Satellite
Reply With Quote
  #10  
Old 12-19-2014, 03:58 PM
jacko's Avatar
jacko jacko is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wroclaw / Poland
Posts: 696
Default Re: S3 12V board lights - not working

Please move it up the list!
__________________
UAD Apollo x16,
UAD Apollo Twin Duo,
UAD Octo Thunderbolt,
Mac Mini i7 2018,
Reaper DAW,
Presonus Faderport,
Arturia Beastep for DAW control,
Former Pro Tools HD user (from V7 until V12.6).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bank and nudge lights are not working. robertg Artist Series 0 11-01-2014 02:02 AM
MBOX 3, No lights, No working gaberuizca FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 1 01-08-2014 09:25 AM
Mbox 3 Not Working - 3 Red Lights EvilCheese FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 3 01-07-2014 10:24 PM
Help Please..All Lights on Digi 003 and Not Working SteveOwens 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-07-2012 12:17 AM
Flashing Peak Lights - Control 24 Not Working davedanger ICON & C|24 0 03-26-2009 01:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com