Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-05-2005, 11:48 PM
chagos chagos is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Austin, TX
Posts: 251
Default DIGI 002 RACK firewire link stopped. weird noises

digi 002 rack
less than a year old.
listening to itunes tonight and all of a sudden itunes stops playing and I hear a bunch of little "click " sounds coming from the back of my 002.

i look back and its the link light going on and off, on and off, on and off.

So i restarted. same prob.

restart, unhook all cables, switch firewire cables, switch firewire ports . . .still same problem.

????????????????

g5 1.8ghz, mac os 10.3.9, 1.25 RAM. no problems ever until tonight.

please do not tell me i have to send it somewhere . . .god, that would suck.

Reply With Quote
  #2  
Old 08-05-2005, 11:53 PM
breakinglaceshq breakinglaceshq is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: NYC
Posts: 12
Default Re: DIGI 002 RACK firewire link stopped. weird noises

Sounds like a power harness problem...they are notorious on the Digi002 racks...

You can have digi ship you a repair kit.
__________________
Mac G5 iMac 2.1ghz, 2GBRAM w/Digi002 Rack
Protools 7.1 (w/MPT) & Digimax LT
Mac G4 Powerbook 1.5ghz, 1GBRam w/Mbox
Reason 3, Live 5
Reply With Quote
  #3  
Old 08-06-2005, 12:36 AM
chagos chagos is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Austin, TX
Posts: 251
Default Re: DIGI 002 RACK firewire link stopped. weird noises

oh god no . . .no. no. no. no. no. n.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-06-2005, 11:30 AM
chagos chagos is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Austin, TX
Posts: 251
Default Re: DIGI 002 RACK firewire link stopped. weird noises

UPDATE:
as of this morning my digi 002 is dead. the power will come on, but i have no link to any firewire ports, nothing.

when opening the digi core audio manager, i cannot get it to see the 002, so i guess i now have the same problem as many others.

anyone know the link to get this taken care of, or where to contact digi for fast support?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-06-2005, 01:23 PM
skyuser101 skyuser101 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3
Default power harness

Hi ,
It would seem to me now that 002's rack or otherwise blow out a powerharness around the 1 year mark . People often think its the firewire ports that are blown . mabey they get blown along the way as well . Mine just went today in the middle of a workshop with 8 actors and a producer sitting in front of me looking at me sideways great fun it was . i think also that if its on too long and overheats a llittle there is more chance of it going .

hope it gets better for ye

Reply With Quote
  #6  
Old 08-09-2005, 10:02 PM
chagos chagos is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Austin, TX
Posts: 251
Default Re: power harness

UPDATE:
I talked to digidesign support on monday, the 8th of aug, and finished dealing with them by 3.p.m. pacific time.

august 9th, at 1 pm I received my power harness kit via Fed Ex and all is working again smoothly.

I complain a lot about customer service because I am on a limited budget, so when I make a buy like a 002 rack, it really counts to me.

Now, i have had many a problem with digi support before, and complained quite a bit.

This time though, I thought I'd just say thanks for the quick fix. I do not think it was enough to actually to keep me going on the 002 rack, but the customer service was appreciated.

Cheers

Reply With Quote
  #7  
Old 08-14-2005, 12:41 AM
breakinglaceshq breakinglaceshq is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: NYC
Posts: 12
Default Re: power harness

the power harness thing is notorious...but thanks to the DUC...I was able to diagnose and fix the problem...guess you did too... I think that's the only major problem with the 002...it should work well from now on...
__________________
Mac G5 iMac 2.1ghz, 2GBRAM w/Digi002 Rack
Protools 7.1 (w/MPT) & Digimax LT
Mac G4 Powerbook 1.5ghz, 1GBRam w/Mbox
Reason 3, Live 5
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 002 Rack: Firewire Link Lost - no 1394 light PacoPoblano 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 12-03-2016 09:05 PM
Link Button for Firewire Ports on Digi002 Rack mjslakeridge 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-14-2014 09:04 AM
003+ Rack Firewire Link Not Working abandonedsound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-17-2010 09:57 AM
Digi 002 Rack stopped working rthomas09 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 01-30-2007 09:28 PM
002 Rack firewire link Liam M 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-08-2004 10:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:32 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com