Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-28-2019, 06:28 AM
alexthemusicbloke alexthemusicbloke is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Cardiff
Posts: 5
Default Avid S3 flip faders - very simple feature request

Hi Eddie/S3 users,

Here's a REALLY simple request (I would've thought) - is it possible to have the option for one or two of the following:
  • When the S3 is in flip faders mode, have the FLIP button flash (maybe even a different colour)
  • Have the LED lights behind the keys alternate to a different colour?
  • Maybe even both?

Digital surfaces/consoles with no obvious indicator that you're in Fader Flip is IMO a really irritating design restriction which can lead to really avoidable mistakes happening. Adjusting the cue mix when you mean to adjust the monitor mix etc...

I guess this would be really simple to implement in a firmware update?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-28-2019, 12:42 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,108
Default Re: Avid S3 flip faders - very simple feature request

I agree with you that it's not obvious, but there are little arrows on the OLEDs indicating that you're in flip mode. Even with those, I've made the same mistake you have.

Quote:
Originally Posted by alexthemusicbloke View Post
Hi Eddie/S3 users,

Here's a REALLY simple request (I would've thought) - is it possible to have the option for one or two of the following:
  • When the S3 is in flip faders mode, have the FLIP button flash (maybe even a different colour)
  • Have the LED lights behind the keys alternate to a different colour?
  • Maybe even both?

Digital surfaces/consoles with no obvious indicator that you're in Fader Flip is IMO a really irritating design restriction which can lead to really avoidable mistakes happening. Adjusting the cue mix when you mean to adjust the monitor mix etc...

I guess this would be really simple to implement in a firmware update?
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #3  
Old 07-29-2019, 07:40 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,808
Default Re: Avid S3 flip faders - very simple feature request

Agree wholeheartedly!
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
feature request!!! it's a simple one! RSSstudio Pro Tools 9 2 06-24-2011 06:55 PM
simple feature request emilano Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 11-16-2008 12:40 PM
Simple feature request Steve MacMillan Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 09-14-2007 06:33 AM
simple feature request Aussie John 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-13-2005 10:37 PM
Simple software feature request Siegfried Meier Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 10-04-2002 08:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com