Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 07-13-2019, 08:29 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,057
Default Re: Delay Compensation screws up VI timing

Quote:
Originally Posted by kirkbross View Post
He also runs 7 HDX cards.
I assume in different systems as a total (otherwise there's some lack of truth going on.)

And HDX cards have no influence on VIs. The last VI I heard that could use ProTools DSP was back on TDM with Virus. Maybe a synth from Plugin Alliance today -- haven't checked. But no samplers, etc.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #12  
Old 07-13-2019, 09:34 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,261
Default Re: Delay Compensation screws up VI timing

Quote:
Originally Posted by arche3 View Post
https://support.native-instruments.c...-11-or-Higher-

Try this. It works for me. But better to just get vepro

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
This article is very well written and clear, it also hints cleverly whose fault it is. Should have solved OP problems
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #13  
Old 07-15-2019, 11:43 PM
Becharax's Avatar
Becharax Becharax is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Lebanon
Posts: 2,134
Default Re: Delay Compensation screws up VI timing

I dream to be able to throw in UAD plugins on Instrument Tracks in Pro Tools without any need to adjust any delay compensation with Audio Tracks in sync #Justsayin
__________________
System Details:
iMac Pro 2017 8 Core Intel Xeon 3.2 Ghz
macOS 10.13.6
Pro Tools 2019.6
Logic Pro X
Reason 10.4

Apogee Thunderbridge/Apogee Symphony I/O 2x6
Eleven Rack SPDIF/Focusrite ISA Two/Onyx 1640i
UAD Satellite Quad Thunderbolt
MOOG Mother 32
Nektar Panorama P1
Axiom AIR 49/Axiom 49/Yamaha P35
Fender Mustang/Ibanez Pedals/Fender Strat/Acoustic Yamaha Guitar
Genelec 8040b/Yamaha HS80s/M-Audio BX5a
Beats Solo/Shure SRH1840

http://equipboard.com/becharasaliba
Reply With Quote
  #14  
Old 07-16-2019, 03:07 PM
smokeydan smokeydan is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Manchester UK
Posts: 45
Default Re: Delay Compensation screws up VI timing

To the O/P

The virtual instrument you're running - is it being played by MIDI on the same instrument track that the VI is inserted on? Or is it somehow being played/sequenced within the plug in itself? Or from a separate MIDI track?

I have found (with a certain percussion NI VI) that when the pattern is being triggered by a sequencer within the plug in itself, it played out of time on an instrument track. I believe this is because delay compensation on Instrument tracks is dealt with in the MIDI domain (ie before the VI), not the audio domain (after the VI). The fix was simply to move the VI to an Aux track, where delay compensation was dealt with in the audio domain/post the plug in. All back in time.

I have also had issues with delay compensation where I had MIDI on a separate MIDI track playing a VI on an Instrument track. playback was again out of time - In that instance I think I solved it by simply copying the MIDI to the instrument track instead.
__________________
Mac Pro 5,1, 2 x 2.66Ghz six core Xeon, El Capitan, PTHD 12.5.2, H/D Native PCie, Omni interface.

Mac Pro 6,1 12 core, 64GB RAM, High Sierra, PT HD 12.8.3, 2xHDX cards in Sonnet TB Chassis, 2 x Lynx Aurora 16 interfaces.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI timing / recording delays with Delay Compensation DAWgEAR Pro Tools 10 22 04-04-2017 09:31 AM
Control 24 screws up IO settings and Delay Compensation meech Pro Tools 10 0 11-24-2011 12:30 PM
Delay Compensation Timing problems with RTAS plugs Kourquie Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 07-22-2007 03:50 AM
Rtas / midi timing compensation bluesna 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-27-2006 07:00 PM
"Compact selected" screws up timing 'til reopen? strider07 Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-30-2004 03:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:44 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com