Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-02-2011, 10:59 AM
DanielZ DanielZ is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: St. Paul
Posts: 59
Default Sibelius/Finale/Export-Import-Pro Tool 10-Plugi In Arturia Moog

I need some help.

I have created a 1 Stave Part in Sibelius/Finale.

I would like to:

1. Export/Import the Sibelius/Finale 1 Stave part to Pro Tools 10

2. I would then like to use my Arturia Moog Modular V2 to play the part back in Pro Tools. (I care not for the notation, a waveform is fine.)

I can't find a way to do this.

For example, if I Export/Import as a MIDI files, there are no Inserts available.

Your help is much appreciated,
Dan
Reply With Quote
  #2  
Old 12-02-2011, 03:44 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Sibelius/Finale/Export-Import-Pro Tool 10-Plugi In Arturia Moog

Is MMV installed as an RTAS Plug-In?
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #3  
Old 12-02-2011, 05:49 PM
JC925602 JC925602 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Montreal
Posts: 769
Default

You need to create an instrument track for your Moog plug-in.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-03-2011, 11:55 AM
DanielZ DanielZ is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: St. Paul
Posts: 59
Default Re: Sibelius/Finale/Export-Import-Pro Tool 10-Plugi In Arturia Moog

I do not know if the MMV is an RTAS Plug-in. How do I find that out?

If I create an Instrument Track for the MMV, then how do I get the Sibelius part into it?

Sorry…a lot of this is over my head, but certainly appreciate any help.

Maybe you could describe to me the steps you would do in this case.

Many thanks,
Dan
Reply With Quote
  #5  
Old 12-03-2011, 12:00 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Sibelius/Finale/Export-Import-Pro Tool 10-Plugi In Arturia Moog

Quote:
Originally Posted by DanielZ View Post
I do not know if the MMV is an RTAS Plug-in. How do I find that out?
The installer asks for field selection on VST, RTAS and Standalone.

Quote:
Originally Posted by DanielZ View Post
If I create an Instrument Track for the MMV, then how do I get the Sibelius part into it?
Import the SMF to track, thus conforming the session tempo, then copy and paste to an Instrument track with the instantiation of MMV.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #6  
Old 12-04-2011, 12:39 PM
DanielZ DanielZ is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: St. Paul
Posts: 59
Default Re: Sibelius/Finale/Export-Import-Pro Tool 10-Plugi In Arturia Moog

Thank you very much for the explanation and help! It is deeply appreciated!

Dan
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Export to Finale? (not Sibelius) Mike Teslow 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-26-2009 05:56 PM
Arturia Moog Modular Ron Fairchild Virtual Instruments 0 05-30-2007 06:25 PM
arturia moog rtas xp ThatHitSound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 09-07-2003 12:41 PM
arturia moog v rtas??? eLeKtRo KiD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 07-31-2003 01:08 AM
Anyone using Sibelius or Finale and PT 5.1? Haddock General Discussion 8 03-10-2001 09:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:40 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com