Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 09-20-2011, 04:28 AM
MrJoshua MrJoshua is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 267
Default Re: Any MB with 1155 socket that can support original PCI HD cards?

Quote:
Originally Posted by lennieh View Post
Well the Q67 chipset has native PCI support, looking at the photo there doesn't seem to be any obstructions by the 4 PCI slots. This could be a goer.....

Anyone know anything about Jetway? I've never heard of them before.
Has anybody tried that Jetway board? It sure does look tempting...
__________________
Joshua L.
Decatur, AL
Reply With Quote
  #12  
Old 09-21-2011, 03:27 AM
lifer lifer is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Manchester U.K.
Posts: 330
Default Re: Any MB with 1155 socket that can support original PCI HD cards?

Quote:
Originally Posted by MrJoshua View Post
Has anybody tried that Jetway board? It sure does look tempting...
I'm quite tempted myself if i can find a supplier in the UK. Jetway have been doing server boards for years and I've never really heard of any major issues..
Shame Q67 and B65 boards are so thin on the ground. I don't really want to have to go with an older chip (1156) if I have to do a Win 7 build from scratch!
i can't find the Gigabyte B65 board in stock anywhere, so this might be the only option!
__________________
Win 7 Pro 64
PT 10 HD, HD4 Accel
Jetway JNAF92-Q67
Intel 2700k 3.8ghz
16GB Crucial Ram
Reply With Quote
  #13  
Old 09-23-2011, 09:23 AM
lennieh lennieh is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Epsom Downs,Surrey,UK
Posts: 388
Default Re: Any MB with 1155 socket that can support original PCI HD cards?

Quote:
Originally Posted by lifer View Post
I'm quite tempted myself if i can find a supplier in the UK.
Looks like Germany or USA. The German price is very expensive 245 Euros is the only price I can find, compared to $219, probably worth buying from US. Pretty sure that VAT and customs duty is low on computer equipment?

I'm thinking about this board but reluctant to be the first

I'm also thinking about scrapping HD Accel and going native, but struggle to deal with the idea of paying out £1000 to upgrade(?) my Core Accel card just so I can lose the dependency on PCI.

Would also lose Phoenix, Amp Farm & Echo Farm, Liquid Mix and just the flexibilty of being able to use TDM when I'm running RTAS VIs. I know I can share the load by running compressors etc on TDM
Reply With Quote
  #14  
Old 09-26-2011, 06:49 AM
lifer lifer is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Manchester U.K.
Posts: 330
Default Re: Any MB with 1155 socket that can support original PCI HD cards?

i tried to order from Germany but although it looks in stock online, once the order was placed they emailed me to say it wasn't available. Looks like they were planning to just order from ASUS as the orders came in..It's a ghost board as far as i can see
Looking like Sandybridge is a total no go..1156 here i come!
__________________
Win 7 Pro 64
PT 10 HD, HD4 Accel
Jetway JNAF92-Q67
Intel 2700k 3.8ghz
16GB Crucial Ram
Reply With Quote
  #15  
Old 09-26-2011, 03:48 PM
lennieh lennieh is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Epsom Downs,Surrey,UK
Posts: 388
Default Re: Any MB with 1155 socket that can support original PCI HD cards?

I emailed Jetway and they've given me a company that stock their MBs in UK http://linitx.com is the website, they don't have the board listed but maybe they would order one in from Taiwan next time the get a shipment?

I haven't contacted them yet, my PC is behaving itself since I took half the memory out, I had 16GB but Sandra was reporting very high temeratures like 97 degrees which is above the max operating temp. So no freezes since I did that....

I'm just building an extension to my garage so I can have a separate control room, so all my energy is focussed on that just now...
Reply With Quote
  #16  
Old 09-27-2011, 08:07 AM
Mixchump Mixchump is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, ON
Posts: 348
Default Re: Any MB with 1155 socket that can support original PCI HD cards?

I just did a build on an ASUS P8Q67-M DO/CSM and it's working fantastically well! (1155 chipset)

What a difference, compared to the Gigabyte GA-P55-UD3R build I did last year (1156 chipset).

A few twists and turns installing, SL, but so far, it's really great. I put in an nVidia 9500GT Video card (PCIe), and a PCIe FW-400/800 card.

Oddly enough, the picture shows the heatsink rotated 90 degrees from what I have. I carefully did a pair of hacksaw cuts to make a space for the 2nd HD card (and cleared out the stuff in between with the chop-saw). It looks like the one in the photo would clear the 2nd HD card perfectly, and you could snap off part of the heatsink for the first HD card.

Anyhow, it's working great!

Cheers, eh?
Reply With Quote
  #17  
Old 10-04-2011, 01:04 PM
MrJoshua MrJoshua is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 267
Default Re: Any MB with 1155 socket that can support original PCI HD cards?

Barring any unforeseen scheduling conflicts, I'll be putting together a new system with the Jetway board to host my PCI HD|2 this weekend. It should be a nice step up from my existing Q6600/XP/4GB rig to an i7 2600/Win7 64-bit/16GB system, assuming everything plays nicely together...

Fingers crossed!
__________________
Joshua L.
Decatur, AL
Reply With Quote
  #18  
Old 10-05-2011, 12:08 AM
ninjafreddan ninjafreddan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: SWEDEN
Posts: 30
Default Re: Any MB with 1155 socket that can support original PCI HD cards?

Quote:
Originally Posted by MrJoshua View Post
Barring any unforeseen scheduling conflicts, I'll be putting together a new system with the Jetway board to host my PCI HD|2 this weekend. It should be a nice step up from my existing Q6600/XP/4GB rig to an i7 2600/Win7 64-bit/16GB system, assuming everything plays nicely together...

Fingers crossed!
I've been lurking around in the threads about Sandy Bridge waiting for a successful ATX-sized mobo + old PCI HD match.

I wish you the best of luck, keeping my fingers crossed!


Cheers
Fred
__________________
Sound On Sound contributor
Ninja Production

PT HD 9.03 + HD Core card, Nuendo 5, Cubase 6, Wavelab 7, Samplitude 11, W7 64bit, ASUS P5B, Core 2 Quad 2.4GHz, 4Gb DDR RAM, UAD-2 QUAD (all plug-ins), RME RayDAT, Lavry DA-10, Mytek Stereo192 ADC, 2xApogee DA16X and Rosetta 800, Quested V3110 three-way speakers, Avantone MixCubes, Euphonix MC MIX, Novation Remote SL61 and Zero SL MkII, lots of funky outboard and analogue synths.
Reply With Quote
  #19  
Old 10-05-2011, 10:31 PM
Abomb97 Abomb97 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Santa Barbara, CA
Posts: 220
Default Re: Any MB with 1155 socket that can support original PCI HD cards?

Check out this other thread where I've been trying to collect a list of working sandy bridge systems:

http://duc.avid.com/showthread.php?t=308489
__________________
ProTools 2018
1 x Apollo Quad Firewire
1 x Apogee Duet 2 mac/ios

MacBook Pro (15-inch,2018)
2.9 Ghz Intel Core i9 CPU
32 GB 2400 DDR4 RAM
1TB SSD System Drive
Mac OS High Sierra 10.13.6
Reply With Quote
  #20  
Old 10-07-2011, 10:12 AM
lennieh lennieh is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Epsom Downs,Surrey,UK
Posts: 388
Default Re: Any MB with 1155 socket that can support original PCI HD cards?

Quote:
Originally Posted by MrJoshua View Post
Barring any unforeseen scheduling conflicts, I'll be putting together a new system with the Jetway board to host my PCI HD|2 this weekend. It should be a nice step up from my existing Q6600/XP/4GB rig to an i7 2600/Win7 64-bit/16GB system, assuming everything plays nicely together...

Fingers crossed!
Be sure to report back and let us know how you get on.... Good luck
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone Having Success With 1155 Socket? johnjm22 Windows 8 12-08-2012 03:37 PM
what chipset works with 1155 socket? raytravel Windows 16 09-07-2012 05:52 AM
Original HD cards, what mac?! PTPerson Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 03-07-2012 12:04 PM
Modern motherboard for original PCI HD Core and Process cards David Sandwisch Pro Tools TDM Systems (Win) 48 08-28-2011 02:19 PM
Firewire Cards for 002 - With AMD 64 x2 - AM2 Socket - ERROR *DELETED* Table Syrup Records 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-18-2007 09:52 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com