Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-09-2019, 08:37 AM
Tim R. Tim R. is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Posts: 1,066
Default VI/Midi latency when recording

I'm seeing roughly 225 samples of latency when recording midi to a VI (Superior Drummer 3 in this case, but the stock Avid Piano shows a similar 208 samples as well). The image shows the top audio track of recorded audio from Superior Drummer while recording the midi. The bottom track is the playback of midi after the initial recording. Is this normal? How best can it be minimized? Playback buffer is 64 in this example.
Attached Images
File Type: png VI Latency.png (78.9 KB, 0 views)
__________________
Tim Reisig
System 1: Pro Tools Ultimate 2019.12.0, HD Native TB, HD OMNI, S3/Artist Transport/Eucon, Rosetta 800 w/XHD card
Mac OS 10.14.6, 2018 Mac Mini 3Ghz i5, 32Gig RAM

System 2: Pro Tools 2019.12 (no Hardware), Mac OS 10.14.6, MBP (Retina 13in, Early 2015, 3.1Ghz i7, 16Gig RAM)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Latency during midi recording kozzietrets Pro Tools 11 5 03-14-2017 05:10 AM
003 Factory Complete and MIDI Latency while recording Oblivion777 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-09-2010 03:02 AM
1/64 note latency when recording MIDI to Audio Jean-Michel MIDI 1 05-21-2009 11:28 AM
Recording Latency and MIDI support 2012 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 01-12-2005 10:14 AM
MIDI latency when recording from keyboard..... woodbeatz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-22-2004 11:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:00 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com