Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-02-2014, 08:56 AM
tooold's Avatar
tooold tooold is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Hither
Posts: 122
Default Edit window moves on selecting clip

This is a strange one, and a little hard to describe. I use a dual-monitor setup, driving one monitor from the HDMI out on my 2011 Mac Mini Server (running 10.9.4), and the other from the Thunderbolt output.

When I'm working in the edit window spread across two displays, if I click on a clip that's anywhere near the inner boundaries of either of the two monitors, the display changes horizontal position. At first, I thought it was to make the entire clip visible on one screen, but it will also span the boundary between the two screens with the selected clip. Once I've clicked on one clip in a track, clicking on other clips in that track doesn't move the display, but if I click on another clip in another track, it does it again. It used not to do this.

I know there are a number of strange display behaviors in Mavericks - could this be one of them? It's not lethal, but it's disorienting when I'm focused on doing an edit and things start moving around. I've looked in System Prefs as well as PT prefs for a likely culprit, but I can't see anything that would make sense.

Any ideas?

Thanks,

Myles
__________________
2015 nMP 64Gb RAM, OS 10.14.6, PT Native 2019.6, Metric Halo ULN-8, LIO

http://www.mylescochran.com
Reply With Quote
  #2  
Old 12-02-2014, 09:06 AM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 35,094
Default Re: Edit window moves on selecting clip

It may be the way OSX handles spreading a window across 2 screens, I don't really know. For me, when I tried having the EDIT window across 2 screens, the bezel in the middle drove me nuts. Now I leave the EDIT window on one screen only and am much happier. What happens if you confine the EDIT window to a single screen? What size screens are you running(and are they operating at each screen's native resolution)?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 12-02-2014, 10:25 AM
tooold's Avatar
tooold tooold is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Hither
Posts: 122
Default Re: Edit window moves on selecting clip

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
It may be the way OSX handles spreading a window across 2 screens, I don't really know. For me, when I tried having the EDIT window across 2 screens, the bezel in the middle drove me nuts. Now I leave the EDIT window on one screen only and am much happier. What happens if you confine the EDIT window to a single screen? What size screens are you running(and are they operating at each screen's native resolution)?
Hi Dave -

They're dual 24" Samsungs operating at native resolution. The only reason I'm thinking it's a PT thing is the behavior based on changing tracks.

I've gotten used to the gap between the two screens - it sort of vanishes after a while.
__________________
2015 nMP 64Gb RAM, OS 10.14.6, PT Native 2019.6, Metric Halo ULN-8, LIO

http://www.mylescochran.com
Reply With Quote
  #4  
Old 12-02-2014, 01:13 PM
tooold's Avatar
tooold tooold is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Hither
Posts: 122
Default Re: Edit window moves on selecting clip

I found it - "zoom toggle follows edit selection" on the editing preferences tab.

Back to work...

Myles
__________________
2015 nMP 64Gb RAM, OS 10.14.6, PT Native 2019.6, Metric Halo ULN-8, LIO

http://www.mylescochran.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
edit window not showing clip on a meters dmitri85 Pro Tools 11 9 10-25-2014 04:03 PM
Clip indicators in edit window P_J Pro Tools 11 4 10-17-2013 06:40 PM
show clip name in edit window browniespeaks Windows 1 05-15-2012 10:36 AM
Edit window not in foreground when a clip is highlighted! Herokazz Windows 0 04-14-2012 09:57 AM
Selecting in regions list doesn't select in edit window peytontodd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-15-2011 03:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com