Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-02-2010, 09:23 PM
pkingham pkingham is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: El Portal CA
Posts: 4
Default audio clock error

Hello. New Pro tools user, bought a new laptop I thought could handle it...see Sandra below.

Installed normally, everything worked right by the manual...until I pressed play. I cannot do any playback at all; the error " Problem detected with audio clock. Please check that your clock source and sample rate are correct" comes up.

Of course I went into setup and made sure the sample rate is correct, and it is (44.1). The audio clock is set to internal, as it should be. But I cannot get playback still.

Have been reading posts on this forum about this topic for days now, and everyone with this problem seems to have a hard time troubleshooting it. Poeple seem to suggest not saving to a system drive, (which I was trying to do, and will buy an external drive tomorrow) but most threads go on to say that didn't work. It seems to be a compatibility issue, maybe with windows 7? Maybe it's something with the built-in audio cards that 's incompatible, and I gotta disable?

Anything helps!!

Sandra:

SiSoftware Sandra

Computer
Model : Lenovo 4313CTO

Processor
Model : Intel(R) Core(TM) i7 CPU M 620 @ 2.67GHz
Speed : 2.8GHz
Cores per Processor : 2 Unit(s)
Threads per Core : 2 Unit(s)
Type : Mobile, Dual-Core
Integrated Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size, 2 threads sharing
L2 On-board Cache : 2x 256kB, ECC, Synchronous, ATC, 8-way, 64 byte line size, 2 threads sharing
L3 On-board Cache : 4MB, ECC, Synchronous, ATC, 16-way, Exclusive, 64 byte line size, 4 threads sharing

Computer
Platform Compliance : Intel Centrino Mobile Technology
Mainboard : Lenovo 4313CTO
BIOS : Lenovo 6MET64WW (1.27 ) 07/15/2010
Bus(es) : PCI PCIe IMB PCMCIA USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
Total Memory : 7.87GB DDR3 SO-DIMM

Chipset
Model : Lenovo Core (Auburndale/Havendale) DRAM Controller
Front Side Bus Speed : 1x 133MHz (133MHz)
Total Memory : 8GB DDR3 SO-DIMM
Channels : 2
Memory Bus Speed : 2x 532MHz (1GHz)

Memory Module(s)
Memory Module : Samsung M471B5273CH0-CH9 4GB DDR3 SO-DIMM PC3-10700S DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)
Memory Module : Samsung M471B5273CH0-CH9 4GB DDR3 SO-DIMM PC3-10700S DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)
Memory Module
Memory Module

Video System
Video Adapter : NVIDIA NVS 3100M (16 SM4.1, 512MB DDR3, PCIe 2.00 x16)

Graphics Processor
Compute Shader Processor : NVIDIA NVS 3100M (16SP, 474.3MB)

Storage Devices
Seagate ST9500420AS (500.1GB, SATA300, 2.5", 7200rpm, NCQ, 16MB Cache) : 466GB (C:) (Q:)

Logical Storage Devices
SYSTEM_DRV : 1GB (NTFS)
Windows7_OS (C:) : 455GB (NTFS) @ Seagate ST9500420AS (500.1GB, SATA300, 2.5", 7200rpm, NCQ, 16MB Cache)
Lenovo_Recovery (Q:) : 10GB (NTFS) @ Seagate ST9500420AS (500.1GB, SATA300, 2.5", 7200rpm, NCQ, 16MB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Lenovo QM57 LPC Interface Controller
Audio Device : Lenovo P55/PM55/3400 High Definition Audio
Audio Codec : Conexant 5069h
Audio Device : Lenovo High Definition Audio Controller
Audio Codec : nVidia 000Bh
Audio Codec : nVidia 000Bh
Audio Codec : nVidia 000Bh
Serial Port(s) : 2
Disk Controller : Lenovo P55/PM55/3400 6 port SATA AHCI Controller
Disk Controller : Lenovo PCIe SD/MMC Host Controller
USB Controller 1 : Lenovo P55/PM55/3400 USB2 Enhanced Host Controller
USB Controller 2 : Lenovo P55/PM55/3400 USB2 Enhanced Host Controller
FireWire/1394 Controller 1 : Lenovo E832h
SMBus/i2c Controller 1 : Intel 801xx/63xx SMBus

Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)

Network Services
Network Adapter : Intel(R) 82577LM Gigabit Network Connection
Wireless Adapter 1 : Intel(R) WiFi Link 1000 BGN (802.11g (ERP), 54Mbps)

Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line
Battery No 1 : 25%

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Ultimate 6.01.7600
Platform Compliance : x64
Reply With Quote
  #2  
Old 10-02-2010, 09:30 PM
pkingham pkingham is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: El Portal CA
Posts: 4
Default Re: audio clock error

a little more info for you helpers:

To be clear: I get no playback at all. I cannot play the PT demo session. I cannot play a click track. I cannot do anything that involves playing/listening/recording etc. The basics.

It seems like other people that had this problem had unsupported processors (For example, Turion). Is mine unsupported? How do I check on this?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-03-2010, 12:01 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 35,066
Default Re: audio clock error

Have you disabled the wireless when running PT? Which version of PT? Which interface? Where is your separate recording drive?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 10-03-2010, 06:10 PM
pkingham pkingham is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: El Portal CA
Posts: 4
Default Re: audio clock error

Wireless is Disabled... Pro tools version 8.0.3. Am gonna upgrade to 8.0.4 tonite. Was not runnng a separate drive but just bought a WD black, will install and get back after making those changes.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-03-2010, 09:01 PM
pkingham pkingham is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: El Portal CA
Posts: 4
Default Re: audio clock error

And Mbox 2
Reply With Quote
  #6  
Old 10-14-2010, 04:25 PM
dolbydog dolbydog is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Portland, OR
Posts: 2
Default Re: audio clock error

I had the same problem with pretty much the same setup, it really had me pulling my hair out. I just got off the phone with Digi (they'll always be Digi to me) and was told Windows update 8.0.4 adresses compatability issues with Win 7 and should solve our problem.

look for it here onder the "what's hot" header:

http://avid.custkb.com/avid/app/self...ommunity3=1450

It's a 780 meg download so it's going to take a while. If it doesn't work I will post here again.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-28-2011, 01:58 AM
Geoffreisch Geoffreisch is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Canberra Australia
Posts: 2
Default Re: audio clock error

Was this issue ever solved? I just posted a similar thread as I have been unable to get any audio from my new laptop!

If you did work out how to fix this i would be most greatful as it is sooooooooooo frustrating (as I am sure you know!)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio clock error VicBanger Windows 9 04-13-2013 03:12 PM
Audio Clock error ... ? TDub 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 07-15-2012 02:29 PM
Audio Clock Error mongrel8686 Windows 9 05-07-2012 09:30 PM
Mac/ 10.5.8 Audio Clock Error glenbird 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 08-25-2010 10:34 AM
Error: "Problem detected with audio clock. Check that your clock source and sample... mongo_man 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 28 05-01-2010 07:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:30 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com