Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > Pro Tools Express on Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 05-21-2012, 07:33 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,541
Default Re: Finally!

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
We are testing this here, and will expand if it doesn't get abused. We know it can be helpful, but brings a bit more risk (file size, content).

The Forum Terms of Use mentions it.
File size to an external link of an image? Since this area has very little activity, maybe test it out in PT 10 General Discussions? Or maybe a more reserved and conservative forum like HDX and HDN on Windows perhaps. This feature will help out many and will be of great benefit communicating to those whos English isn't their first language.

This last bit might be a challenge:

Quote:
Images must be Avid or OS related, and Avid reserves the right to delete any image from any thread. When quoting posts, do not include images from the original post.
What a relief to finally see this feature added.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #12  
Old 05-21-2012, 07:45 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,541
Default Re: Finally!

Quote:
Originally Posted by philip888 View Post
Is that Reaper?
It's Pro Tools LE 8.0 in the first image with my own custom PT theme for Windows, and a very customized version of REAPER's edit window in the second image. The intent of the latter is to demonstrate the advantage of being able to see the waveform when moving, trimming and slip editing. Not an X vs Y DAW debate.

Unknown to many, PT does have this ability which I can demonstrate. I don't think many at Avid are even aware of this. Unfortunately it's in an area that can mess things up if one is not careful. It needs to be carried over into the main waveform view.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #13  
Old 05-21-2012, 07:50 PM
philip888's Avatar
philip888 philip888 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Tennessee
Posts: 1,947
Default Re: Finally!

Quote:
Originally Posted by Shan View Post
Yes. The intent is to demonstrate the advantage of being able to see the waveform when moving, trimming and slip editing. Not an X vs Y DAW debate.

Unknown to many, PT does have this ability which I can demonstrate. I don't think many at Avid are even aware of this. Unfortunately it's in an area that can mess things up if one is not careful. It needs to be carried over into the main waveform view.

Shane
Yea I am not in the WAR of DAWS. If the tool works use it. If you can make this happen in Pro Tools 9 you need to bring it good buddy and quit sitting on it?
__________________
Gigabyte EX58A-UD3R BIOS FH, Intel Core i7 CPU 980X, 24GB Mushkin Enhanced Blackline DDR3 1600Mhz PC3-12800, NVIDIA GeForce GTX 560, Windows 10 Pro 64 Bit, Pro Tools 12.4 Antelope Orion 32
Reply With Quote
  #14  
Old 05-21-2012, 07:57 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,541
Default Re: Finally!

Quote:
Originally Posted by philip888 View Post
Yea I am not in the WAR of DAWS. If the tool works use it.
+1! I think we're all past that now that we can use PT on any other hardware I/O and use Avid hardware I/O with other audio apps. Funny how this changed the whole perspective on this subject on the DUC.

Quote:
Originally Posted by philip888 View Post
If you can make this happen in Pro Tools 9 you need to bring it good buddy and quit sitting on it?
I'll post a screen shot later on. It's half baked and not that usable in editing though, but it does work. Avid Audio will have to do their magic to make it functional waveform view.


Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #15  
Old 05-23-2012, 04:06 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,541
Default Re: Finally!

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
We are testing this here, and will expand if it doesn't get abused. We know it can be helpful, but brings a bit more risk (file size, content).

The Forum Terms of Use mentions it.
Since this is a trial, here is some feedback from my own use of images in forums. For very large images I recommend that the user use the standard BB code for thumbnail links to the larger image. If there is a discussion with a lot of large images, the page will load faster in web browsers with small thumbnail views. Also, reading threads with very large images is problematic, as sometimes they are to big for the end users monitor/browser size and they will have to scroll left to right just to read replies. You might want to add this to the terms of use.

Here is a thumbnail link example:



Here is an example of the BB code one would use for my thumbnail image link above:

HTML Code:
[URL=http://img26.imageshack.us/img26/4306/chromeless.png][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/4306/chromeless.th.png[/IMG][/URL]
Hope that helps.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #16  
Old 05-25-2012, 06:31 AM
mkrupp mkrupp is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 17
Default Re: Finally!

Too cool! To keep image size down Avid could just put a limit on upload file size which is an option on most forum software.

Shane, I have to ask, how did you capture the animated gif? That's awesome!
Reply With Quote
  #17  
Old 05-25-2012, 08:29 AM
nucelar's Avatar
nucelar nucelar is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Barcelona
Posts: 383
Default Re: Finally!

Does this only work in this subforum? I can only see the icon here, not in the Post forum where I normally hang out.
PS: and manually writing out the [IMG] tags does not work either...
Reply With Quote
  #18  
Old 05-25-2012, 05:15 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,541
Default Re: Finally!

Quote:
Originally Posted by mkrupp View Post
Too cool! To keep image size down Avid could just put a limit on upload file size which is an option on most forum software.
The images are only links, in which they are hosted elsewhere so no worries on their size. If one can view a media rich website, there shouldn't be any problems.

Quote:
Originally Posted by mkrupp View Post
Shane, I have to ask, how did you capture the animated gif? That's awesome!
I believe I used licecap by Cockos for that one. Many Screen capture apps will allow one to save to animated gif.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #19  
Old 05-25-2012, 05:17 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,541
Default Re: Finally!

Quote:
Originally Posted by nucelar View Post
Does this only work in this subforum? I can only see the icon here, not in the Post forum where I normally hang out.
PS: and manually writing out the [IMG] tags does not work either...
Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
We are testing this here, and will expand if it doesn't get abused. We know it can be helpful, but brings a bit more risk (file size, content).

The Forum Terms of Use mentions it.
Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #20  
Old 05-29-2012, 04:06 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,891
Default Re: Finally!

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
We are testing this here, and will expand if it doesn't get abused. We know it can be helpful, but brings a bit more risk (file size, content).

The Forum Terms of Use mentions it.
Perhaps we could extend this to the "HDX Windows" forum. Being a new release, it should be easy to observe and control.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I'm FINALLY getting a mic pre. craiz730 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-11-2004 07:04 AM
I've finally done it!!! PRS4LIFE 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-11-2004 08:09 AM
Hi to all .... I finally did it peter bellaviti 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 10-28-2002 01:12 PM
FINALLY!!!!! GORILLA 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-11-2002 10:34 PM
Finally... who 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 10-06-2002 10:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com