Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-25-2017, 06:23 PM
ca.br@me.com ca.br@me.com is offline
Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Echo park
Posts: 14
Default HD Native Thunderbolt NO POWER

I came back to my computer to find the HD Native Thunderbolt powered off.

Everything seems to be connect per usual, Thunderbolt ports seem to work, but no LED power light comes on at all..

How might I fix this?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-25-2017, 11:23 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,335
Default Re: HD Native Thunderbolt NO POWER

Quote:
Originally Posted by ca.br@me.com View Post
I came back to my computer to find the HD Native Thunderbolt powered off.

Everything seems to be connect per usual, Thunderbolt ports seem to work, but no LED power light comes on at all..

How might I fix this?
Call Avid Support, it might be broken. (it happened to me once)

But first reboot your computer without HDN connected and then connect when the computer has properly boot up. (that is the way your manual says to use it)
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-26-2017, 12:24 AM
ca.br@me.com ca.br@me.com is offline
Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Echo park
Posts: 14
Default Re: HD Native Thunderbolt NO POWER

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Call Avid Support, it might be broken. (it happened to me once)

But first reboot your computer without HDN connected and then connect when the computer has properly boot up. (that is the way your manual says to use it)
So strange--

Do you recall the turn around time for something like this? It's a year or so out of warranty as well...
Reply With Quote
  #4  
Old 02-26-2017, 02:01 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,335
Default Re: HD Native Thunderbolt NO POWER

Quote:
Originally Posted by ca.br@me.com View Post
So strange--

Do you recall the turn around time for something like this? It's a year or so out of warranty as well...
Don't remember for sure, but it was very fast (they didn't actually repair it, only chnaged it to new one and printed my old serial number to it)
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-26-2017, 01:43 PM
ca.br@me.com ca.br@me.com is offline
Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Echo park
Posts: 14
Default Re: HD Native Thunderbolt NO POWER

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Don't remember for sure, but it was very fast (they didn't actually repair it, only chnaged it to new one and printed my old serial number to it)
I read someone online that it might have an issue with the application manager problem bricking it. I'm not sure. But that this person found that to be resolved one he updated his drivers to HD Driver 12.7.1. Right now I'm on HD driver 12.6.3

I Don't use pro-tools, Just use the hardware with my Burl B80 and Logic. So getting these new flocks of drivers are always tricky now that they're tied to pro-tool subscriptions.

Avid will always send me the most up to date on request through secure file upload- but being that its the weekend, would you possibly be able to DM HD Drivers 12.7.1-- Maybe this might unblock the problem. Worth a shot
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thunderbolt via HD Native box vs. Strictly Thunderbolt TheGrobinson Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 01-29-2017 11:40 AM
HD native thunderbolt with thunderbolt card on desktop PC? martthie_08 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 9 10-12-2016 10:26 PM
HD native thunderbolt through Echo Express SE Thunderbolt Chassis hkj1 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 11-06-2013 05:49 PM
Exchange HD Native PCI-e for HD native Thunderbolt sinewavz Buy & Sell 0 06-25-2013 08:26 AM
Anybody switched to a Macbook Pro Thunderbolt Native from Mac Pro Native? petesteen Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 7 11-17-2012 03:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:23 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com