Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-07-2010, 05:25 AM
Pasz Pasz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 54
Default MC Control touch screen misreads coords of press

This happens often, but not all the time. Not sure if it's a hardware or software problem. Anybody else has this?

Is there a way to calibrate the screen or something?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-07-2010, 07:30 AM
zeeman zeeman is offline
Member
 
Join Date: May 1999
Location: philadelphia,pa usa
Posts: 568
Default Re: MC Control touch screen misreads coords of press

same here.
did not do this till the latest update.


zeeman
Reply With Quote
  #3  
Old 11-08-2010, 03:11 AM
Pasz Pasz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 54
Default Re: MC Control touch screen misreads coords of press

Quote:
Originally Posted by zeeman View Post
same here.
did not do this till the latest update.


zeeman
So it's probably a software bug? Are more people having this problem?

If so, AVID/EUPHONIX please fix this because this pretty much makes the MC Control unusable for us (for me at least anyway).
Reply With Quote
  #4  
Old 11-08-2010, 03:12 AM
Pasz Pasz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 54
Default Re: MC Control touch screen misreads coords of press

Zeeman, are you using v1 too?
Reply With Quote
  #5  
Old 11-08-2010, 06:40 AM
zeeman zeeman is offline
Member
 
Join Date: May 1999
Location: philadelphia,pa usa
Posts: 568
Default Re: MC Control touch screen misreads coords of press

Yep V1 over here.
really disappointed with this update.
lost so much control that i used to have.
the only reason i did the update was for ucon.

zeeman
Reply With Quote
  #6  
Old 11-08-2010, 08:25 AM
Pasz Pasz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 54
Default Re: MC Control touch screen misreads coords of press

I hope Euphonix/Avid is reading these posts and provides bug fixes soon.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-09-2010, 06:57 AM
Artist PM's Avatar
Artist PM Artist PM is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2010
Location: California
Posts: 251
Default Re: MC Control touch screen misreads coords of press

Hi guys,

There is a way to recalibrate your touchscreen. Have either of you contacted customer success? If you have, and your case is not in progress, please email me directly at john.haydon@avid.com.

Regarding softkeys on the MC Control: These are regulated by an xml file that you can edit with the EuControl softkey editor. Feel free to post requests about your customized appsets and what you'd like to see in the default!

Best,
JC
Reply With Quote
  #8  
Old 11-09-2010, 06:10 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,626
Default Re: MC Control touch screen misreads coords of press

Quote:
Originally Posted by Pasz View Post
This happens often, but not all the time. Not sure if it's a hardware or software problem. Anybody else has this?

Is there a way to calibrate the screen or something?
It is very easy to calibrate your touchscreen:

1. Power down your MC Control.
2. Press down the "bank left", "bank right", and the "nudge right" buttons on the right hand side of the MC Control simultaneously.
3. Power on the unit (with the 3 buttons still pushed)
4. You will enter into test mode.
5.Touch your touchscreen

From here, you can calibrate your touchscreen. We suggest you use an object with a precise point for a more accurate calibration but not a pin or anything that's sharp enough to mar the surface.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #9  
Old 11-09-2010, 07:34 PM
Venture Studios Venture Studios is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 84
Default Re: MC Control touch screen misreads coords of press

Quote:
Originally Posted by zeeman View Post
Yep V1 over here.
really disappointed with this update.
lost so much control that i used to have.
the only reason i did the update was for ucon.
Couldnt agree more. This update was pretty bad. Don't get me wrong I love having Eucon supported but we've lost so much that im gonna have to run in HUI until another update. John could we please get some of the soft key commands back like solo clear, copy/paste plugin settings those are the ones ive noticed so far but there's definitely a lot missing that used to be there. Also the fact that quick punch doesn't work is such a huge over sight I don't know how a release was made without it working. Im sure you guys are working hard, hopefully we can get a new release quickly.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-10-2010, 02:44 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,626
Default Re: MC Control touch screen misreads coords of press

Quote:
Originally Posted by Venture Studios View Post
Couldnt agree more. This update was pretty bad. Don't get me wrong I love having Eucon supported but we've lost so much that im gonna have to run in HUI until another update. John could we please get some of the soft key commands back like solo clear, copy/paste plugin settings those are the ones ive noticed so far but there's definitely a lot missing that used to be there. Also the fact that quick punch doesn't work is such a huge over sight I don't know how a release was made without it working. Im sure you guys are working hard, hopefully we can get a new release quickly.
We're working on a reimplementation of the app set to bring back some of the HUI-like configurations that you've been used to.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2.6.1 Rotary Encoder Issues, and MC Control Touch Screen Freeze anotherchrisperry Artist Series 12 05-04-2012 02:45 AM
Artist Control V1 Touch Screen Xill Artist Series 3 08-19-2011 02:52 PM
Touch to select on MC mix, does control touch screen follow? Led Artist Series 0 03-24-2011 06:36 AM
Touch Screen JMS40 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 01-28-2004 03:38 PM
Touch Screen Control Surface? joy4u Tips & Tricks 2 11-30-2001 02:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com