Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-18-2019, 06:01 PM
dez811 dez811 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Atlanta Ga
Posts: 47
Default Eiosis Eq

Does anyone have an issue with this plugin crashing pro tools on quit? It happens to me all of the time there is no update not since last year. Does anyone know of an eg that sounds like it? I tried a bunch but none get me the sound I’m looking for as fast as I get with eiosis. Tried fabfilter but I prefer it for making corrections
Reply With Quote
  #2  
Old 10-19-2019, 01:29 AM
WorldStudios WorldStudios is online now
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 811
Default Re: Eiosis Eq

I use eiosis eq a lot. It is literally my go to eq because it sounds better than the rest. :) I get crashes on quit every time. I guessed it must have been due to some plugin I use a lot because I also sometimes do NOT get a crash on quit for very small and simple sessions. I will check this immediately. Thanks for finding this and let’s hope that they can fix it soon. Like you say, it has been like this for about a Year. Perhaps the version just before the current one works better??
__________________
Johan Bejerholm
World Studios
Sweden

Phone +46707773443
Reply With Quote
  #3  
Old 10-19-2019, 01:39 AM
clivvy clivvy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: philadelphia
Posts: 61
Default Re: Eiosis Eq

love that eq always in my master bus chain if possible try to add it in a template if you can chances it will be more stable than a regular pop up plugin i started to have the same problem when i moved to protools 10 or 11!
Reply With Quote
  #4  
Old 10-19-2019, 07:09 AM
WorldStudios WorldStudios is online now
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 811
Default Re: Eiosis Eq

I tried to get PT to crash on quit by adding one Eiosis EQ to an otherwise plug-in free session. It did not. So I tried 10 of them. It did not crash either. So there is more to this than meets the eye. Perhaps it is Air EQ plus some other plugin we use all the time that makes it crash? I religiously submit the crash logs to Avid. Like 2 per day perhaps. For a year... So they should be able to figure it out... Or rather Eiosis should... But things move at a slower speed in the Slate Universe. Its like when you go to Pluto on an expedition and when you come back 30 years later, only two weeks have passed at Slate Media.
__________________
Johan Bejerholm
World Studios
Sweden

Phone +46707773443
Reply With Quote
  #5  
Old 10-19-2019, 08:33 AM
dez811 dez811 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Atlanta Ga
Posts: 47
Default Re: Eiosis Eq

thanks for the reply I tried everything adding just the eiosis eq by itself gives me the same crash. I put in a ticket with eiosis 2 days ago no reply. I guess I can deal with the crashes but sometimes it will crash and I may have been messing around with a session and not want to save but protools saves anyway weird.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-19-2019, 09:32 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,912
Default Re: Eiosis Eq

Quote:
Originally Posted by clivvy View Post
love that eq always in my master bus chain if possible try to add it in a template if you can chances it will be more stable than a regular pop up plugin i started to have the same problem when i moved to protools 10 or 11!
Do you hate using punctuations and commas?

Gets hard to read and for longer posts people might skip reading as everything floats together.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #7  
Old 10-19-2019, 10:39 AM
clivvy clivvy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: philadelphia
Posts: 61
Default Re: Eiosis Eq

why are you being such a punctuations and commas nazi Lol just trying to help out a fellow musician!
Reply With Quote
  #8  
Old 10-19-2019, 10:48 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,108
Default Re: Eiosis Eq

Quote:
Originally Posted by clivvy View Post
why are you being such a punctuations and commas nazi Lol just trying to help out a fellow musician!
because it is distracting and sometimes changes the meaning of what you say not to mention it makes the reader get out of breath because you expect the sentence to end but it never ends and your brain is thinking this guy is nuts because he is saying so much without breathing it also makes you look like a teenager even if you dont use lol everywhere did i also mention it is hard to read have you ever noticed
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-19-2019, 12:58 PM
climber climber is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: North Conway, NH
Posts: 312
Default Re: Eiosis Eq

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
because it is distracting and sometimes changes the meaning of what you say not to mention it makes the reader get out of breath because you expect the sentence to end but it never ends and your brain is thinking this guy is nuts because he is saying so much without breathing it also makes you look like a teenager even if you dont use lol everywhere did i also mention it is hard to read have you ever noticed
100% agree EU
__________________
__________________
Al Hospers
bass, vocal, composer, engineer

CleverSounds Recording

------------------------------------------------------
OS X Mojave, Late 2013 MacPro, 6 core, 32 GB RAM, Orion Studio , PT2019.5, Slate MTi, ISA428, ADL600, Distressor, Grace 501, Dimedio, Obsidian, One LA, BAC500, Harrison 32 EQ, UAD2 OCTO, Focal 6 be, Auratones...
Reply With Quote
  #10  
Old 10-19-2019, 02:20 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,869
Default Re: Eiosis Eq

The thing that makes the DUC work is good communication. Bad punctuation can be as tough as bad translation.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thoughts on the Eiosis e2deesser? DJ Hellfire AAX Plug-ins 12 11-02-2016 04:03 PM
FS: Slate, Eiosis, Nugen, BX skipdog Buy & Sell 0 08-18-2016 05:23 PM
Eiosis AirEq Premium michad Buy & Sell 2 08-31-2015 01:18 AM
Help with Eiosis ESL Vocoder micpool Pro Tools 9 0 02-25-2011 08:27 AM
Eiosis Air EQ TDM doesn't display as TDM mgoorevich Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 03-11-2010 12:15 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com