Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-27-2019, 05:05 AM
foxes's Avatar
foxes foxes is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: London UK
Posts: 138
Default Are we not due an update??!!

Are we not due an update in August? 19.6 did not really count as that was really a few bug fixes and if Avid think it did, then we are due one in a couple of weeks in September.
__________________
iMac 27" Late 2013 3.5Ghz i7 32GB Ram 3TB HDD, 1TB SSD Samsung 850 Pro, High Sierra 10.13.6, Pro tools 2018.7 & 2019.6 installed. UAD Apollo 8 Quad & Satellite Quad, Reason 10.4, Logic Pro X 10.4.7, plugins & VI's by practically everyone. G-Tech Mini 1TB HDD, 3 x 1TB Glyph GT050Q, Lacie Rugged 500GB & several assorted drives.....lots & lots of hardware synths & outboard

https://soundcloud.com/2b3productions
Reply With Quote
  #2  
Old 08-27-2019, 08:37 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,103
Default Re: Are we not due an update??!!

What it is in your setup that is so broken you are in a need of an update?

Sure, updates come every now and then but if your system isn't broken then break it and shout louder
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-27-2019, 08:44 AM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,300
Default Re: Are we not due an update??!!

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
What it is in your setup that is so broken you are in a need of an update?



Sure, updates come every now and then but if your system isn't broken then break it and shout louder
The money he already paid?
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #4  
Old 08-27-2019, 09:03 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,103
Default Re: Are we not due an update??!!

Quote:
Originally Posted by amagras View Post
The money he already paid?
Wat? If you have paid X amount of money and have 0 problems, what it is to be fixed? Just sayin' updates for the sake of updates is nonsense.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-27-2019, 09:07 AM
foxes's Avatar
foxes foxes is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: London UK
Posts: 138
Default Re: Are we not due an update??!!

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
What it is in your setup that is so broken you are in a need of an update?

Sure, updates come every now and then but if your system isn't broken then break it and shout louder
1. amagras' answer
2. ARA
3. Fix sample rounding issue with midi (yes it not just audio)
4. Update midi functionality maybe some midi fx - the midi is competent but it is 'clunky'
__________________
iMac 27" Late 2013 3.5Ghz i7 32GB Ram 3TB HDD, 1TB SSD Samsung 850 Pro, High Sierra 10.13.6, Pro tools 2018.7 & 2019.6 installed. UAD Apollo 8 Quad & Satellite Quad, Reason 10.4, Logic Pro X 10.4.7, plugins & VI's by practically everyone. G-Tech Mini 1TB HDD, 3 x 1TB Glyph GT050Q, Lacie Rugged 500GB & several assorted drives.....lots & lots of hardware synths & outboard

https://soundcloud.com/2b3productions
Reply With Quote
  #6  
Old 08-27-2019, 10:10 AM
matthewmkb matthewmkb is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: UK
Posts: 23
Default Re: Are we not due an update??!!

Quote:
Originally Posted by foxes View Post
1. amagras' answer
2. ARA
3. Fix sample rounding issue with midi (yes it not just audio)
4. Update midi functionality maybe some midi fx - the midi is competent but it is 'clunky'
Exactly. Midi sample rounding bug has been there since pt12, heard from people going back to 11 for reliable midi work at all tempos. I reported it to Avid, exchanged several emails with a session and video clips. They were supposed to report it to their programming team and get back to me. Guess what. They never got back to me. It was over 2 months ago. The fix isn't happening. If it was easy to fix, they would've fixed it already in 2019, or even 2018.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-27-2019, 10:57 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,662
Default Re: Are we not due an update??!!

Quote:
Originally Posted by matthewmkb View Post
Exactly. Midi sample rounding bug has been there since pt12, heard from people going back to 11 for reliable midi work at all tempos. I reported it to Avid, exchanged several emails with a session and video clips. They were supposed to report it to their programming team and get back to me. Guess what. They never got back to me. It was over 2 months ago. The fix isn't happening. If it was easy to fix, they would've fixed it already in 2019, or even 2018.
Can't say that I've seen what you're talking about wrt MIDI sample rounding but then again I don't work in MIDI clips (yeah I went back and read through the 8 page thread you and a couple of others posted to). I just make my timeline selections and move things about as I need to - quick & painless AND I don't have to worry about missing notes.

As far as updates and not bug fixes - ARA doesn't do anything for me. What I'd like to see built into PT is Ircam time/stretch. I know it can be done in UVI Falcon but how about it as just a separate plugin? That way I don't have the cpu overhead that would be wasted working inside Falcon.

MIDI fx? Meh. If I can't play it in correctly I just have to keep trying and not rely on a program routine to do the job for me. Sequences & arpeggios? I play 'em in manually thank you very much. Then copy/paste as necessary. I like the human element when it's done that way. Drums being one of my instruments helps a great deal with timing.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #8  
Old 08-27-2019, 11:40 AM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,128
Default Re: Are we not due an update??!!

ARA could be nice.
Melodyne at 96khz is almost too slow to use
Video engine / quicktime / Multi (beyond 2) display recall
All have some issue.

All in all 19.6 is pretty solid
__________________
(Help us Help You)<<<click here

Testing:All APFS 90% 10% Audio on HFS+(Testing 1.5 yr in)
Pro Tools U-2019.10 macOS 10.14.6 APFS
Second boot-macOS 10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MacVCEdition, 3-Displays)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDI over IP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
----
Reply With Quote
  #9  
Old 08-27-2019, 11:44 AM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,300
Default Re: Are we not due an update??!!

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Wat? If you have paid X amount of money and have 0 problems, what it is to be fixed? Just sayin' updates for the sake of updates is nonsense.
We are not just buying, we are paying a subscription over a perpetual license we already paid for! Why would people do that if it wasn't to get new features and updates on a regular basis? That's what we were promised and so far Avid has fallen short in more than a one occasion, put on top that they doubled the price way after the deal was sealed.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #10  
Old 08-27-2019, 03:38 PM
foxes's Avatar
foxes foxes is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: London UK
Posts: 138
Default Re: Are we not due an update??!!

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Can't say that I've seen what you're talking about wrt MIDI sample rounding but then again I don't work in MIDI clips (yeah I went back and read through the 8 page thread you and a couple of others posted to). I just make my timeline selections and move things about as I need to - quick & painless AND I don't have to worry about missing notes.

As far as updates and not bug fixes - ARA doesn't do anything for me. What I'd like to see built into PT is Ircam time/stretch. I know it can be done in UVI Falcon but how about it as just a separate plugin? That way I don't have the cpu overhead that would be wasted working inside Falcon.

MIDI fx? Meh. If I can't play it in correctly I just have to keep trying and not rely on a program routine to do the job for me. Sequences & arpeggios? I play 'em in manually thank you very much. Then copy/paste as necessary. I like the human element when it's done that way. Drums being one of my instruments helps a great deal with timing.
How we all create music is different & personal to the creator particularly depending on what style & type of music we each create, so the midi sample rounding bug is a real issue for many.

I play more than one instrument, but modern forms of music have evolved, some even have been born because of technology (DnB, Dubstep....). We use fx, plugins (audio & midi) & computers creatively in ways many either don't try, can't be bothered, cannot do or are not interested in, so we can experiment and push creativity in new & fresh ways. Music, particularly in this modern age is expressed more widely with those who were born before & those who were born in an age with the use of computers in music......there are rules but there aren't any rules in creative expression.
__________________
iMac 27" Late 2013 3.5Ghz i7 32GB Ram 3TB HDD, 1TB SSD Samsung 850 Pro, High Sierra 10.13.6, Pro tools 2018.7 & 2019.6 installed. UAD Apollo 8 Quad & Satellite Quad, Reason 10.4, Logic Pro X 10.4.7, plugins & VI's by practically everyone. G-Tech Mini 1TB HDD, 3 x 1TB Glyph GT050Q, Lacie Rugged 500GB & several assorted drives.....lots & lots of hardware synths & outboard

https://soundcloud.com/2b3productions
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Update Module Firmware message after 3.7 update WildHoney Pro Tools | S6 1 10-21-2017 12:28 PM
Sierra 10.10.6 - To COMBO update - or App Store Update ? Seafoam_Green macOS 4 09-15-2017 02:19 PM
HD Native cant Update Firmware after installing PT9.0.5 Update Aditu Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 72 11-27-2012 04:57 PM
10.3 Update - Windows shutdown issue has returned. Update at your own risk. crm0510 Windows 14 09-19-2012 02:50 PM
10.5.6 update. Is it safe to apply the system update from 10.5.5? SBCCMusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 02-02-2009 03:27 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com